Recepti

Recepti

Janjetina iz pećnice s dinstanim šparogama

2 kg janjetine u komadu
sol, papar
sušeni ružmarin
2 ml biljnog ulja
1 kg šparoga
1 crveni luk
20 g pancete

Janjetinu nasolimo, popaprimo i pouljimo te po želji dodamo sušenog ružmarina. Meso stavimo u pleh s poklopcem, zagrijemo pećnicu na 220° C i stavimo peći cca sat i pol, ili dok nije mekana, zadnjih 10 min smanjimo temperaturu na 180° C i maknemo poklopac da nam janjetina malo porumeni.
Luk i pancetu narežemo na sitne kockice te popržimo na zagrijanom ulju, dodamo šparoge natrgane na otprilike 5 cm, posolimo i poparimo te sve zajedno dinstamo nekoliko minuta dok šparoge ne omekšaju.

Janjetina sa šparogama

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...