Recepti

Recepti

Svinjetina u umaku od krastavaca s pireom od mrkve

Sastojci:
800 g svinjetine
500 g svježih krastavaca
600 g krumpira
400 g mrkve
100 g crvenog luka
500 ml kiselog vrhnja
češnjak
ulje
sol i papar

Postupak:
Meso narežemo na odreske, istučemo ih s kuhinjskim batom, posolimo, popaprimo te ih napunimo krastavcima. Odreske zarolamo i stavimo ih peći na nauljenu tavu. Kada se odresci ispeku maknemo ih na stranu.

Na tavi popirjamo luk, dodamo krastavce, začinimo i dodamo malo češnjaka. Pirjamo na laganoj vatri dok krastavci ne omekšaju.  Na kraju dodamo kiselo vrhnje i sve zajedno promiješamo. Prebacimo u blender i miksamo dok ne dobijemo ujednačenu i lijepu teksturu umaka.

Krumpir i mrkvu očistimo i stavimo kuhati u kipuću slanu vodu. Nakon što se povrće skuhalo, dodamo kiselo vrhnje i sve zajedno miksamo dok ne dobijemo glatki pire.
Na sredinu tanjura stavimo svinjski odrezak, dodamo pire te prelijemo umakom i dekoriramo cherry rajčicama i zelenom salatom.

Dobar tek!

Svinjski odrezak u umaku od krastavaca (1) Svinjski odrezak u umaku od krastavaca (1)

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...