Recepti

Recepti

Svinjetina u umaku od krastavaca s pireom od mrkve

Sastojci:
800 g svinjetine
500 g svježih krastavaca
600 g krumpira
400 g mrkve
100 g crvenog luka
500 ml kiselog vrhnja
češnjak
ulje
sol i papar

Postupak:
Meso narežemo na odreske, istučemo ih s kuhinjskim batom, posolimo, popaprimo te ih napunimo krastavcima. Odreske zarolamo i stavimo ih peći na nauljenu tavu. Kada se odresci ispeku maknemo ih na stranu.

Na tavi popirjamo luk, dodamo krastavce, začinimo i dodamo malo češnjaka. Pirjamo na laganoj vatri dok krastavci ne omekšaju.  Na kraju dodamo kiselo vrhnje i sve zajedno promiješamo. Prebacimo u blender i miksamo dok ne dobijemo ujednačenu i lijepu teksturu umaka.

Krumpir i mrkvu očistimo i stavimo kuhati u kipuću slanu vodu. Nakon što se povrće skuhalo, dodamo kiselo vrhnje i sve zajedno miksamo dok ne dobijemo glatki pire.
Na sredinu tanjura stavimo svinjski odrezak, dodamo pire te prelijemo umakom i dekoriramo cherry rajčicama i zelenom salatom.

Dobar tek!

Svinjski odrezak u umaku od krastavaca (1) Svinjski odrezak u umaku od krastavaca (1)

Drugi recepti

Zdravo varivo

Zdravo varivo

Postupak: Ječmenu kašu namočiti u vodi preko noći. Na ulju pržiti luk, dodati slaninu i mrkvu. Zaliti temeljcem ili vodom, dodati ječmenu kašu i grašak te kad zavrije ubaciti krumpir narezan na manje kocke. Začiniti po želji i dodati list lovora. Jelo je gotovo dok su...

Veseli rižoto

Veseli rižoto

Postupak: Povrće narezati na veće kockice. Izdinstati luk na maslacu te dodati ostalo povrće, pomiješati i dinstati na laganoj vatri dok ne omekša. Rižu posebno skuhati, ali ne do kraja. Sve zajedno pomiješati, zaliti s malo temeljca i vinom da se sve poveže i riža...

Jednostavna tjestenina sa šparogama

Jednostavna tjestenina sa šparogama

Postupak: Rastopite maslac, dodajte brašno i napravite svjetlu zapršku. Zalijte ju slatkim vrhnjem, posolite, popaprite i dodajte parmezan. Dobro promiješajte i dodajte šparoge i kuhajte nekoliko minuta. U međuvremenu u slanoj vodi skuhajte tjesteninu, zatim ju...

Lagane pureće rolice

Lagane pureće rolice

Postupak: Puretinu izrezati na veće odreske, potući i posoliti. Zatim izrezati trake cca 3 cm širine i u to zamotati šunku i sir, i rubove pričvrstiti čačkalicom. Rolice posložiti u lim za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici cca 30 min na 180°C dok ne dobije zlatno...