Recepti

Recepti

Banana cup

Sastojci za banana cup:
(za 4 osobe)

180 g zrelih banana
½ limuna
4 dl vrhnja za šlag
20 g šećera u prahu
100 g mascarpone sira
2 listića želatine
70 g čokolade za kuhanje

Banane narežite na kolutiće, pokapajte ih sokom od pola limuna te ih miksajte u blenderu dok ne dobijete jednoličnu masu.

U drugoj posudi izmiksajte vrhnje za šlag sa šećerom u prahu (ne smije biti čvrsto), a zatim ručno umiješajte mascarpone.
Dodajte banane u kremu od šlaga i mascarponea i lagano izmiješajte.
Otopite želatinu i dodajte u kremu.
Podijelite kremu na dva dijela, u jedan dio stavite otopljenu čokoladu.
Kremu rasporedite u čaše.

Prije posluživanja dekorirajte šlagom, ukrasima od čokolade i karameliziranog šećera te listićima mente.

Jelo je pripremila voditeljica Martina iz KTC Gradske kavane Pitomača.

U suradnji sa :

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...