Recepti

Recepti

Banana cup

Sastojci za banana cup:
(za 4 osobe)

180 g zrelih banana
½ limuna
4 dl vrhnja za šlag
20 g šećera u prahu
100 g mascarpone sira
2 listića želatine
70 g čokolade za kuhanje

Banane narežite na kolutiće, pokapajte ih sokom od pola limuna te ih miksajte u blenderu dok ne dobijete jednoličnu masu.

U drugoj posudi izmiksajte vrhnje za šlag sa šećerom u prahu (ne smije biti čvrsto), a zatim ručno umiješajte mascarpone.
Dodajte banane u kremu od šlaga i mascarponea i lagano izmiješajte.
Otopite želatinu i dodajte u kremu.
Podijelite kremu na dva dijela, u jedan dio stavite otopljenu čokoladu.
Kremu rasporedite u čaše.

Prije posluživanja dekorirajte šlagom, ukrasima od čokolade i karameliziranog šećera te listićima mente.

Jelo je pripremila voditeljica Martina iz KTC Gradske kavane Pitomača.

U suradnji sa :

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...