Recepti

Recepti

Banana cup

Sastojci za banana cup:
(za 4 osobe)

180 g zrelih banana
½ limuna
4 dl vrhnja za šlag
20 g šećera u prahu
100 g mascarpone sira
2 listića želatine
70 g čokolade za kuhanje

Banane narežite na kolutiće, pokapajte ih sokom od pola limuna te ih miksajte u blenderu dok ne dobijete jednoličnu masu.

U drugoj posudi izmiksajte vrhnje za šlag sa šećerom u prahu (ne smije biti čvrsto), a zatim ručno umiješajte mascarpone.
Dodajte banane u kremu od šlaga i mascarponea i lagano izmiješajte.
Otopite želatinu i dodajte u kremu.
Podijelite kremu na dva dijela, u jedan dio stavite otopljenu čokoladu.
Kremu rasporedite u čaše.

Prije posluživanja dekorirajte šlagom, ukrasima od čokolade i karameliziranog šećera te listićima mente.

Jelo je pripremila voditeljica Martina iz KTC Gradske kavane Pitomača.

U suradnji sa :

Drugi recepti

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Luk očistimo i nasjeckamo ga na sitno, pola piletine narežemo na kockice, a pola ostavimo kao odreske, narežemo dimljeni špek na kockice. U lonac stavimo 1,6 l vode, zasolimo i kada zakipi stavimo rižu te ju kuhamo na laganoj vatri dok ne postane al dente. U zagrijanu...

Bezglutenski muffini s borovnicama

Bezglutenski muffini s borovnicama

Zagrijte pećnicu na 190°C. Kalup za muffine od 12 šalica obložite papirnatim ulošcima. Stavite Schär brašno, šećer i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Promiješajte pjenjačom ili vilicom da se sjedini. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju....

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Nasjeckamo luk, papriku i tikvice na kockice, mrkvu na trakice te šparoge na veće kolutiće. Piletinu narežemo na trakice i popržimo na vrućem ulju te posolimo i popaprimo. Pečenu piletinu izvadimo iz tave i stavimo na toplo. Na masnoću na kojoj se pekla piletina...

Marinirano miješano meso sa žara

Marinirano miješano meso sa žara

Meso narezati na odreske i staviti u marinadu napravljenu od smilja, ružmarina, soli, papra i mljevene paprike uz dodatak ulja. Ostaviti u marinadi cca sat vremena da poprimi okuse. Izvaditi ga iz marinade i lagano ispeći na roštilju. Krumpir prethodno prokuhati u...