Recepti

Recepti

Bezglutenski muffini s borovnicama

340 g Schär brašna
150 g šećera
2 žličice praška za pecivo
160 ml mlijeka od badema
125 ml ulja po izboru
2 jaja
2 žličice ekstrakta vanilije
190 g borovnica

Za preljev:
2 žlice šećera
1/2 žlice cimeta

Zagrijte pećnicu na 190°C. Kalup za muffine od 12 šalica obložite papirnatim ulošcima.
Stavite Schär brašno, šećer i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Promiješajte pjenjačom ili vilicom da se sjedini. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju. Polako ulijte tekuću smjesu u smjesu suhih sastojaka, lagano miješajući dok se ne sjedini. Nemojte previše miješati. Umiješajte borovnice.

Ravnomjerno podijelite tijesto između čaša za muffine.
Pomiješajte sastojke za preljev u maloj posudi. Žlicom nanesite na muffine.

Pecite 18-20 minuta ili dok čačkalica umetnuta u središte muffina ne izađe čista.

Bezglutenski muffini s borovnicama-ktc (4)Bezglutenski muffini s borovnicama-ktc (4)

Drugi recepti

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Luk očistimo i nasjeckamo ga na sitno, pola piletine narežemo na kockice, a pola ostavimo kao odreske, narežemo dimljeni špek na kockice. U lonac stavimo 1,6 l vode, zasolimo i kada zakipi stavimo rižu te ju kuhamo na laganoj vatri dok ne postane al dente. U zagrijanu...

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Nasjeckamo luk, papriku i tikvice na kockice, mrkvu na trakice te šparoge na veće kolutiće. Piletinu narežemo na trakice i popržimo na vrućem ulju te posolimo i popaprimo. Pečenu piletinu izvadimo iz tave i stavimo na toplo. Na masnoću na kojoj se pekla piletina...

Marinirano miješano meso sa žara

Marinirano miješano meso sa žara

Meso narezati na odreske i staviti u marinadu napravljenu od smilja, ružmarina, soli, papra i mljevene paprike uz dodatak ulja. Ostaviti u marinadi cca sat vremena da poprimi okuse. Izvaditi ga iz marinade i lagano ispeći na roštilju. Krumpir prethodno prokuhati u...

Popečci od povrća s pireom od celera i kruške

Popečci od povrća s pireom od celera i kruške

Šampinjone i avokado naribamo na ribež, poriluk sitno narežemo, posolimo te lagano dinstamo na maslinovom ulju . Rižine krekere također naribamo te pomiješamo s dinstanim povrćem, zatim povežemo s jajetom i oblikujemo u polpete. Polpete uvaljamo u brašno zatim jaje te...