Recepti

Recepti

Bezglutenski muffini s borovnicama

340 g Schär brašna
150 g šećera
2 žličice praška za pecivo
160 ml mlijeka od badema
125 ml ulja po izboru
2 jaja
2 žličice ekstrakta vanilije
190 g borovnica

Za preljev:
2 žlice šećera
1/2 žlice cimeta

Zagrijte pećnicu na 190°C. Kalup za muffine od 12 šalica obložite papirnatim ulošcima.
Stavite Schär brašno, šećer i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Promiješajte pjenjačom ili vilicom da se sjedini. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju. Polako ulijte tekuću smjesu u smjesu suhih sastojaka, lagano miješajući dok se ne sjedini. Nemojte previše miješati. Umiješajte borovnice.

Ravnomjerno podijelite tijesto između čaša za muffine.
Pomiješajte sastojke za preljev u maloj posudi. Žlicom nanesite na muffine.

Pecite 18-20 minuta ili dok čačkalica umetnuta u središte muffina ne izađe čista.

Bezglutenski muffini s borovnicama-ktc (4)Bezglutenski muffini s borovnicama-ktc (4)

Drugi recepti

Rolada od vepra

Rolada od vepra

Postupak: Rolada od vepra U mljeveno meso dodamo sol, papar i jaje te sve dobro izmiješamo. Od smjese napravimo veliku četvrtastu šniclu, na nju stavimo ploške šunke, trake crvene paprike i sira te zarolamo u roladu koju omotamo sa šnitama špeka. Roladu uvijemo...

Zapečena sarma

Zapečena sarma

Priprema: Na ulju pržimo sitno sjeckani luk i pancetu. U posudi pomiješamo meso, jaje, kruh namočen u mlijeku i izdrobljen, pečeni luk i pancetu te začinimo. Dobro promiješamo rukom da se smjesa sjedini. Za bešamel umak zagrijemo maslac, pržimo na njemu malo brašna pa...

Božićni keksi s cimetom

Božićni keksi s cimetom

Priprema: Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i orašaste plodove. U drugoj posudi pomiješajte jaja, smeđi šećer, med, maslac i vanilin šećer te tome dodajte smjesu brašna i orašastih plodova. Sve zajedno zamijesite u kompaktnu smjesu i ostavite pola sata u...

Pečena purica punjena brusnicama i karameliziranim lukom

Pečena purica punjena brusnicama i karameliziranim lukom

Priprema: Kruh narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i zalijemo s mlijekom da se namoči. U tavi zagrijemo maslac pa dodamo narezani luk i dinstamo dok ne pocrveni, a zatim dodamo šećer, aceto balzamico i brusnice te kuhamo oko 10 min. Ostavimo da se malo ohladi,...