Recepti

Recepti

Bezglutenski muffini s borovnicama

340 g Schär brašna
150 g šećera
2 žličice praška za pecivo
160 ml mlijeka od badema
125 ml ulja po izboru
2 jaja
2 žličice ekstrakta vanilije
190 g borovnica

Za preljev:
2 žlice šećera
1/2 žlice cimeta

Zagrijte pećnicu na 190°C. Kalup za muffine od 12 šalica obložite papirnatim ulošcima.
Stavite Schär brašno, šećer i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Promiješajte pjenjačom ili vilicom da se sjedini. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju. Polako ulijte tekuću smjesu u smjesu suhih sastojaka, lagano miješajući dok se ne sjedini. Nemojte previše miješati. Umiješajte borovnice.

Ravnomjerno podijelite tijesto između čaša za muffine.
Pomiješajte sastojke za preljev u maloj posudi. Žlicom nanesite na muffine.

Pecite 18-20 minuta ili dok čačkalica umetnuta u središte muffina ne izađe čista.

Bezglutenski muffini s borovnicama-ktc (4)Bezglutenski muffini s borovnicama-ktc (4)

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...