Iz aplikacije na tanjur

Iz aplikacije na tanjur

Pečeno pile s medom, limunom i začinskim biljem

Pečeno pile s medom, limunom i začinskim biljem

Postupak: Pile začinimo sa svim začinima, namažemo ga s medom te nakapamo s limunom i stavimo na pleh za pečenje. Krumpir i mrkvu ogulimo, narežemo i začinimo po želji te stavimo uz pile, zalijemo s vinom i sve zajedno pečemo u pećnici na 180°C jedan sat. Dobar...

Punjene tikvice

Punjene tikvice

Postupak: Tikvice očistiti, prerezati po dužini i izdubiti sredinu. Na ulju popržiti sitno sjeckani luk i češnjak, dodati piletinu narezanu na kockice, šampinjone na listiće te slaninu na male trakice. Pirjati dok sva tekućina ne ispari. Dodati vrhnje za kuhanje i čim...

Rolice od filea oslića

Rolice od filea oslića

Postupak: Rolice Na file oslića položimo blanširane listove blitve, zarolamo u rolice i umotamo u alu foliju, pečemo u vrelom ulju 10 minuta. Umak Žutanjke zagrijavati na pari uz stalno miješanje dok se ne zgusnu, dodati vino, limunov sok, maslac, sol, papar, miješati...

Punjene bezmesne paprike

Punjene bezmesne paprike

Paprike prerezati na pola i očistiti od koštica. Na malo maslinovog ulja pirjati sitno nasjeckani luk te dodati sitno sjeckani češnjak. Pirjati uz stalno miješanje još par minuta.  Dodati tikvicu i rajčicu narezane na srednje kockice te šampinjone na listiće. Kad...

Zapečena tjestenina

Zapečena tjestenina

Tjesteninu skuhati u slanoj vodi po uputstvu s pakiranja. Poriluk narezati na kolutiće i pirjati na malo ulja dok ne uvene, dodati kranjsku kobasicu te još malo pirjati. U posebnoj posudi izmiješati vrhnje za kuhanje, svježi sir, jaja i posoliti po želji. Tjesteninu...

Toplo hladna osvježavajuća salata s piletinom

Toplo hladna osvježavajuća salata s piletinom

Papriku, cheery rajčicu i dinju narežemo na kockice i zajedno pomiješamo s mini mozzarellom te začinimo po želji. Pileća prsa posolimo i dodamo malo ružmarina, stavimo ih na roštilj i ispečemo. Poslužimo u dubokom tanjuru tako da prvo stavimo salatu i na salatu pečenu...

Pureće party štangice

Pureće party štangice

Pureća prsa narezati na štapiće debljine prsta. Posoliti i popapriti sa svih strana, po želji dodati curry ili mljeveni kumin te ostaviti da se marinira. Odvojiti žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napraviti snijeg, a žutanjke posoliti i uz dodavanje brašna...

Carsko meso iz tave

Carsko meso iz tave

Na carskom mesu napravimo rezove cca 5 milimetara u obliku kockica te u meso utrljamo sol i krupno mljeveni papar. Češnjak nasjeckamo na sitno, a mladi luk narežemo na kolutiće. Začinjeno carsko meso uvaljamo u brašno te ga ispečemo na 80 g maslaca do zlatno žute...

Punjene KTC rajčice

Punjene KTC rajčice

Rajčice izdubimo sa žlicom, ostavimo poklopac. Punjenje: svježi sir izmiješamo sa šunkom narezanom na sitne kockice, dodamo sjeckani peršin, vlasac, kiselo vrhnje, malo soli i 1 jaje. Napunimo rajčice, stavimo poklopac te ih naslažemo u namašćenu keramičku posudu,...