Iz aplikacije na tanjur

Iz aplikacije na tanjur

Jaja punjena paštetom

Jaja punjena paštetom

Postupak: Jaja u ljusci kuhati u vodi oko 8 minuta. Na malo maslaca ispržiti češnjak, jetrica narezana na male komadiće i šampinjone na listiće.Po potrebi podlijevati goveđim temeljcem dok sve ne postane mekano i ispari većina tekućine. Maknuti s vatre, usitniti...

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Priprema sotea: Jelenji but marinirati 2 dana u ulju. Crveni luk pirjati s jelenjim mesom narezanim na trakice, dodati začine i podlijevati s mesnim temeljcem. Kestene skuhati, očistiti, pola propasirati u umak,  a pola ostaviti cijele. Kad meso omekša ubaciti...

Jesensko varivo s PIK kobasicama

Jesensko varivo s PIK kobasicama

Priprema: Na maslinovom ulju lagano pirjati usitnjeni luk, narezanu mrkvu i celer na kockice, dodati poriluk narezan na kolutiće, narezane vrganje, češnjak i tikvu te lovorov list. Zaliti s vodom te dodati namočenu leću, začiniti i ostaviti kuhati, pred kraj u varivo...

Orahnjača

Orahnjača

Postupak pripreme: Kvasac rastopiti u 1 dl mlakog mlijeka i malo šećera, u brašno dodati kvasac, šećer, malo soli, žumanjke, otopljeni maslac i mlijeko. Zamijesiti tijesto, pokriti ga krpom i ostaviti da se digne. Pomiješamo orahe, grožđice, maslac, med i šećer te sve...

Omlet s bučom

Omlet s bučom

Priprema: Na ulju prepržiti luk, papriku i tikvu, dinstati dok sve ne omekša. Dodati razmućena jaja i sir narezan na kockice. Posoliti i popapriti prema želji. Peći nekoliko minuta otklopljeno, zatim poklopiti i peći još nekoliko minuta. Dobar tek!  

Grah s dimljenom vratinom

Grah s dimljenom vratinom

Priprema: Grah namočimo u vodi par sati prije kuhanja da se napuhne i omekša. Narežemo luk, češnjak i vratinu. U lonac na zagrijano ulje stavimo luk, popržimo ga i dodamo koncentrat rajčice, češnjak, ajvar i sve zajedno dinstamo neko vrijeme. Zatim zalijemo s vodom,...

Krem juha od hokaido tikve

Krem juha od hokaido tikve

Priprema: Hokaido tikvu i batat oguliti i narezati na manje komade. Na malo ulja prepržiti češnjak, hokaido tikvu i batat. Polako dolijevati temeljac, začiniti te kuhati na laganoj vatri dok sve ne omekša. Usitniti štapnim mikserom. Vratiti na vatru i dodati ostatak...

Punjena juneća rolada

Punjena juneća rolada

Priprema: Juneću lopaticu sameljemo, dodamo na kockice narezani hamburger, šunku u ovitku, svježu papriku, peršin list i jaja, začinimo i sve zajedno dobro pomiješamo. Na stol stavimo mljevenu junetinu, razvučemo ju i na nju stavimo smjesu od mljevene puretine te u...

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Priprema: Pileća prsa narežite na tanke odreske, potucite ih te začinite. Na svaki odrezak stavite šnitu šunke i sira pa preklopite ili zarolajte. Tako pripremljene odreske uvaljajte u brašno, jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica, sezama i chia sjemenki. Pileće...