Priprema: Mljeveno meso začinimo i napravimo pljeskavice, a ostatak mesa narežemo na odreske i začinimo po želji. Meso možemo prethodno marinirati. Predlažemo suho mariniranje u mješavini soli, različitih začina i ulja. Sastojke pomiješamo, utrljamo u meso i...
Popečci od tikvica
Priprema: Tikvice oprati, naribati, posoliti i ostaviti kratko da puste višak vode. Istisnuti višak vode i dodati sve ostale sastojke. Pomiješati i oblikovati popečke te pržiti u dubokom ulju. Jelo može biti prilog ili samostalno jelo. Preporučamo poslužiti uz kiselo...
Salata od tjestenine
Postupak: Tjesteninu skuhati u slanoj vodi i ohladiti. Grašak također skuhati i ostaviti da se ohladi. Krastavce narezati na male kockice. Sve sastojke povezati i začiniti po želji. Tako pripremljenu salatu staviti u hladnjak na sat vremena te poslužiti kao predjelo...
Zdravo varivo
Postupak: Ječmenu kašu namočiti u vodi preko noći. Na ulju pržiti luk, dodati slaninu i mrkvu. Zaliti temeljcem ili vodom, dodati ječmenu kašu i grašak te kad zavrije ubaciti krumpir narezan na manje kocke. Začiniti po želji i dodati list lovora. Jelo je gotovo dok su...
Veseli rižoto
Postupak: Povrće narezati na veće kockice. Izdinstati luk na maslacu te dodati ostalo povrće, pomiješati i dinstati na laganoj vatri dok ne omekša. Rižu posebno skuhati, ali ne do kraja. Sve zajedno pomiješati, zaliti s malo temeljca i vinom da se sve poveže i riža...
Jednostavna tjestenina sa šparogama
Postupak: Rastopite maslac, dodajte brašno i napravite svjetlu zapršku. Zalijte ju slatkim vrhnjem, posolite, popaprite i dodajte parmezan. Dobro promiješajte i dodajte šparoge i kuhajte nekoliko minuta. U međuvremenu u slanoj vodi skuhajte tjesteninu, zatim ju...
Lagane pureće rolice
Postupak: Puretinu izrezati na veće odreske, potući i posoliti. Zatim izrezati trake cca 3 cm širine i u to zamotati šunku i sir, i rubove pričvrstiti čačkalicom. Rolice posložiti u lim za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici cca 30 min na 180°C dok ne dobije zlatno...
Uskrsni ručak
Svinjsko pečenje s francuskom salatom i mladim lukom - priprema: Meso u komadu nasoliti dan ranije. Peći u pećnici na 180°C cca 2 sata. Mješavinu za francusku salatu skuhati u slanoj vodi, ohladiti te pomiješati s majonezom, tvrdo kuhanim jajem i kiselim krastavcima...
Salata od riže s povrćem i hrenovkama
Priprema: Skuhajte rižu u slanoj vodi te ostavite da se ohladi. Skuhajte hrenovke, grašak i mrkvu narezanu na kockice. Narežite na sitno crveni luk i peršin, dodajte sol, papar, prelijte limunovim sokom i uljem te pomiješajte sve sastojke nakon što su se ohladili....