Priprema:
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i orašaste plodove. U drugoj posudi pomiješajte jaja, smeđi šećer, med, maslac i vanilin šećer te tome dodajte smjesu brašna i orašastih plodova. Sve zajedno zamijesite u kompaktnu smjesu i ostavite pola sata u hladnjaku, a onda izvaljajte valjkom za tijesto te kalupom izrežite željene oblike – Djeda Božićnjaka, boriće, zvjezdice…
Lim obložite papirom za pečenje, posložite kekse i pecite u zagrijanoj pećnici 10-ak minuta na 180°C. Kada iz izvadite ostavite ih da se ohlade, a onda ih ukrasite po želji — čokoladom, medom, marmeladom šećerom ili bojom za kolače.
U slast!
PIK krvavice s kiselim zeljem
Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!