Priprema:
Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i orašaste plodove. U drugoj posudi pomiješajte jaja, smeđi šećer, med, maslac i vanilin šećer te tome dodajte smjesu brašna i orašastih plodova. Sve zajedno zamijesite u kompaktnu smjesu i ostavite pola sata u hladnjaku, a onda izvaljajte valjkom za tijesto te kalupom izrežite željene oblike – Djeda Božićnjaka, boriće, zvjezdice…
Lim obložite papirom za pečenje, posložite kekse i pecite u zagrijanoj pećnici 10-ak minuta na 180°C. Kada iz izvadite ostavite ih da se ohlade, a onda ih ukrasite po želji — čokoladom, medom, marmeladom šećerom ili bojom za kolače.
U slast!

Zdravo varivo
Postupak: Ječmenu kašu namočiti u vodi preko noći. Na ulju pržiti luk, dodati slaninu i mrkvu. Zaliti temeljcem ili vodom, dodati ječmenu kašu i grašak te kad zavrije ubaciti krumpir narezan na manje kocke. Začiniti po želji i dodati list lovora. Jelo je gotovo dok su...