Recepti

Recepti

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

150 g crvene i žute paprike
100 g mrkve
100 g šparoga
100 g luka
150 g  tikvica
400 g pilećeg filea
400 g bulgur mješavine
maslinovo ulje
češnjak
svježi peršin
maslac

Nasjeckamo luk, papriku i tikvice na kockice, mrkvu na trakice te šparoge na veće kolutiće. Piletinu narežemo na trakice i popržimo na vrućem ulju te posolimo i popaprimo. Pečenu piletinu izvadimo iz tave i stavimo na toplo. Na masnoću na kojoj se pekla piletina dodamo luk, papriku i na trakice narezanu mrkvu.
Posolimo i pustimo da se dinsta na srednje jakoj vatri.
U lonac s vrelom vodom dodamo nekoliko kapi ulja stavimo bulgur, promiješamo i kuhamo po uputama na pakiranju. Na dinstano povrće dodamo sitno sjeckani češnjak, tikvice i šparoge i pečenu piletinu. Kuhani bulgur ocijedimo te ga dodamo u tavu s povrćem i mesom. Dodamo kockicu maslaca i sve zajedno promiješamo.
Posipamo  sa svježe sjeckanim peršinom.

Jelo je pripremio chef Miljenko iz KTC restorana „Barok“ Varaždin.

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Drugi recepti

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Luk očistimo i nasjeckamo ga na sitno, pola piletine narežemo na kockice, a pola ostavimo kao odreske, narežemo dimljeni špek na kockice. U lonac stavimo 1,6 l vode, zasolimo i kada zakipi stavimo rižu te ju kuhamo na laganoj vatri dok ne postane al dente. U zagrijanu...

Bezglutenski muffini s borovnicama

Bezglutenski muffini s borovnicama

Zagrijte pećnicu na 190°C. Kalup za muffine od 12 šalica obložite papirnatim ulošcima. Stavite Schär brašno, šećer i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Promiješajte pjenjačom ili vilicom da se sjedini. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju....

Marinirano miješano meso sa žara

Marinirano miješano meso sa žara

Meso narezati na odreske i staviti u marinadu napravljenu od smilja, ružmarina, soli, papra i mljevene paprike uz dodatak ulja. Ostaviti u marinadi cca sat vremena da poprimi okuse. Izvaditi ga iz marinade i lagano ispeći na roštilju. Krumpir prethodno prokuhati u...

Popečci od povrća s pireom od celera i kruške

Popečci od povrća s pireom od celera i kruške

Šampinjone i avokado naribamo na ribež, poriluk sitno narežemo, posolimo te lagano dinstamo na maslinovom ulju . Rižine krekere također naribamo te pomiješamo s dinstanim povrćem, zatim povežemo s jajetom i oblikujemo u polpete. Polpete uvaljamo u brašno zatim jaje te...