Nasjeckamo luk, papriku i tikvice na kockice, mrkvu na trakice te šparoge na veće kolutiće. Piletinu narežemo na trakice i popržimo na vrućem ulju te posolimo i popaprimo. Pečenu piletinu izvadimo iz tave i stavimo na toplo. Na masnoću na kojoj se pekla piletina dodamo luk, papriku i na trakice narezanu mrkvu.
Posolimo i pustimo da se dinsta na srednje jakoj vatri.
U lonac s vrelom vodom dodamo nekoliko kapi ulja stavimo bulgur, promiješamo i kuhamo po uputama na pakiranju. Na dinstano povrće dodamo sitno sjeckani češnjak, tikvice i šparoge i pečenu piletinu. Kuhani bulgur ocijedimo te ga dodamo u tavu s povrćem i mesom. Dodamo kockicu maslaca i sve zajedno promiješamo.
Posipamo sa svježe sjeckanim peršinom.
Jelo je pripremio chef Miljenko iz KTC restorana „Barok“ Varaždin.