Recepti

Recepti

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

150 g crvene i žute paprike
100 g mrkve
100 g šparoga
100 g luka
150 g  tikvica
400 g pilećeg filea
400 g bulgur mješavine
maslinovo ulje
češnjak
svježi peršin
maslac

Nasjeckamo luk, papriku i tikvice na kockice, mrkvu na trakice te šparoge na veće kolutiće. Piletinu narežemo na trakice i popržimo na vrućem ulju te posolimo i popaprimo. Pečenu piletinu izvadimo iz tave i stavimo na toplo. Na masnoću na kojoj se pekla piletina dodamo luk, papriku i na trakice narezanu mrkvu.
Posolimo i pustimo da se dinsta na srednje jakoj vatri.
U lonac s vrelom vodom dodamo nekoliko kapi ulja stavimo bulgur, promiješamo i kuhamo po uputama na pakiranju. Na dinstano povrće dodamo sitno sjeckani češnjak, tikvice i šparoge i pečenu piletinu. Kuhani bulgur ocijedimo te ga dodamo u tavu s povrćem i mesom. Dodamo kockicu maslaca i sve zajedno promiješamo.
Posipamo  sa svježe sjeckanim peršinom.

Jelo je pripremio chef Miljenko iz KTC restorana „Barok“ Varaždin.

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...