Recepti

Recepti

Carsko meso iz tave

Normativ za 4 osobe

1 kg carskog meso
100 g glatkog brašna
120 g maslaca
100 g mladog luka
10 g češnjaka
5 ml soja umaka
10 ml bijelog vina
50 g bagremovog meda
sol i krupno mljeveni papar

Pole od mladog krumpira
1,4 kg mladog krumpira
5 ml ulja
sol, papar

Na carskom mesu napravimo rezove cca 5 milimetara u obliku kockica te u meso utrljamo sol i krupno mljeveni papar. Češnjak nasjeckamo na sitno, a mladi luk narežemo na kolutiće.
Začinjeno carsko meso uvaljamo u brašno te ga ispečemo na 80 g maslaca do zlatno žute boje.
Mesu dodamo ostatak maslaca, sitno sjeckani češnjak, kratko popržimo, dodamo soja umak, vino i med. Na laganoj vatri sve zajedno dinstamo dok ne dobijemo kremasti umak. Po potrebi ga podlijevamo s vodom.

Kod samog završetka jela stavimo mladi luk i maknemo s vatre.

Mladi krumpir dobro operemo, prerežemo vodoravno na polovice, začinimo i posložimo rezani dio na pouljen pekač. Pečemo u vrućoj pećnici na 180°C oko 45 minuta.
Još toplo carsko meso i krumpire serviramo na tanjur te prelijemo s umakom i ukrasimo s mladim lukom.

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...