Na carskom mesu napravimo rezove cca 5 milimetara u obliku kockica te u meso utrljamo sol i krupno mljeveni papar. Češnjak nasjeckamo na sitno, a mladi luk narežemo na kolutiće.
Začinjeno carsko meso uvaljamo u brašno te ga ispečemo na 80 g maslaca do zlatno žute boje.
Mesu dodamo ostatak maslaca, sitno sjeckani češnjak, kratko popržimo, dodamo soja umak, vino i med. Na laganoj vatri sve zajedno dinstamo dok ne dobijemo kremasti umak. Po potrebi ga podlijevamo s vodom.
Kod samog završetka jela stavimo mladi luk i maknemo s vatre.
Mladi krumpir dobro operemo, prerežemo vodoravno na polovice, začinimo i posložimo rezani dio na pouljen pekač. Pečemo u vrućoj pećnici na 180°C oko 45 minuta.
Još toplo carsko meso i krumpire serviramo na tanjur te prelijemo s umakom i ukrasimo s mladim lukom.