Recepti

Recepti

Carsko meso iz tave

Normativ za 4 osobe

1 kg carskog meso
100 g glatkog brašna
120 g maslaca
100 g mladog luka
10 g češnjaka
5 ml soja umaka
10 ml bijelog vina
50 g bagremovog meda
sol i krupno mljeveni papar

Pole od mladog krumpira
1,4 kg mladog krumpira
5 ml ulja
sol, papar

Na carskom mesu napravimo rezove cca 5 milimetara u obliku kockica te u meso utrljamo sol i krupno mljeveni papar. Češnjak nasjeckamo na sitno, a mladi luk narežemo na kolutiće.
Začinjeno carsko meso uvaljamo u brašno te ga ispečemo na 80 g maslaca do zlatno žute boje.
Mesu dodamo ostatak maslaca, sitno sjeckani češnjak, kratko popržimo, dodamo soja umak, vino i med. Na laganoj vatri sve zajedno dinstamo dok ne dobijemo kremasti umak. Po potrebi ga podlijevamo s vodom.

Kod samog završetka jela stavimo mladi luk i maknemo s vatre.

Mladi krumpir dobro operemo, prerežemo vodoravno na polovice, začinimo i posložimo rezani dio na pouljen pekač. Pečemo u vrućoj pećnici na 180°C oko 45 minuta.
Još toplo carsko meso i krumpire serviramo na tanjur te prelijemo s umakom i ukrasimo s mladim lukom.

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...