Recepti

Recepti

Carsko meso iz tave

Normativ za 4 osobe

1 kg carskog meso
100 g glatkog brašna
120 g maslaca
100 g mladog luka
10 g češnjaka
5 ml soja umaka
10 ml bijelog vina
50 g bagremovog meda
sol i krupno mljeveni papar

Pole od mladog krumpira
1,4 kg mladog krumpira
5 ml ulja
sol, papar

Na carskom mesu napravimo rezove cca 5 milimetara u obliku kockica te u meso utrljamo sol i krupno mljeveni papar. Češnjak nasjeckamo na sitno, a mladi luk narežemo na kolutiće.
Začinjeno carsko meso uvaljamo u brašno te ga ispečemo na 80 g maslaca do zlatno žute boje.
Mesu dodamo ostatak maslaca, sitno sjeckani češnjak, kratko popržimo, dodamo soja umak, vino i med. Na laganoj vatri sve zajedno dinstamo dok ne dobijemo kremasti umak. Po potrebi ga podlijevamo s vodom.

Kod samog završetka jela stavimo mladi luk i maknemo s vatre.

Mladi krumpir dobro operemo, prerežemo vodoravno na polovice, začinimo i posložimo rezani dio na pouljen pekač. Pečemo u vrućoj pećnici na 180°C oko 45 minuta.
Još toplo carsko meso i krumpire serviramo na tanjur te prelijemo s umakom i ukrasimo s mladim lukom.

Drugi recepti

Pureće party štangice

Pureće party štangice

Pureća prsa narezati na štapiće debljine prsta. Posoliti i popapriti sa svih strana, po želji dodati curry ili mljeveni kumin te ostaviti da se marinira. Odvojiti žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napraviti snijeg, a žutanjke posoliti i uz dodavanje brašna...

Punjene KTC rajčice

Punjene KTC rajčice

Rajčice izdubimo sa žlicom, ostavimo poklopac. Punjenje: svježi sir izmiješamo sa šunkom narezanom na sitne kockice, dodamo sjeckani peršin, vlasac, kiselo vrhnje, malo soli i 1 jaje. Napunimo rajčice, stavimo poklopac te ih naslažemo u namašćenu keramičku posudu,...

Pohani cvjetovi bazge

Pohani cvjetovi bazge

Od jaja, brašna, praška za pecivo, šećera i mlijeka napravimo glatku smjesu te dodamo rum i limunovu koricu. Cvjetove bazge umočimo u smjesu te ih kratko pržimo u vrućem ulju. Ispržene cvjetove stavimo na ubrus da upije višak masnoće. Serviramo uz preljev od jagoda...

Piletina u umaku od tikvica s kremastom palentom

Piletina u umaku od tikvica s kremastom palentom

Na ulju popržimo pileći file koji smo prethodno začinili sa solju i paprom. Pileći file ostavimo sa strane te pripremimo umak od tikvica. Sitno nasjeckamo češnjak i crveni luk, popržimo ga na vrućem ulju te dodamo tikvice narezane na sitne kockice. Tikvice lagano...