Recepti

Recepti

Grah s dimljenom vratinom

Sastojci:
600 g dimljene vratine
400 g suhog graha
150 g crvenog luka
200 g glatkog brašna
2 dcl ulja
1 režanj češnjaka
15 g koncentrata rajčice
20 g ajvara
Sol, papar, vegeta, crvena slatka paprika, ljuti feferoni

Priprema:
Grah namočimo u vodi par sati prije kuhanja da se napuhne i omekša.
Narežemo luk, češnjak i vratinu.
U lonac na zagrijano ulje stavimo luk, popržimo ga i dodamo koncentrat rajčice, češnjak, ajvar i sve zajedno dinstamo neko vrijeme. Zatim zalijemo s vodom, dodamo grah i začinimo prema želji.
U tavicu stavimo malo ulja i brašna. Kada smo dobro popržili brašno dodamo crvenu papriku i maknemo s vatre.
Kada je grah kuhan zgusnemo ga sa zaprškom i ostavimo da još malo kuha.

Dobar tek!

Grah s dimljenom vratinom_ktc

 

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...