Recepti

Recepti

Grah s dimljenom vratinom

Sastojci:
600 g dimljene vratine
400 g suhog graha
150 g crvenog luka
200 g glatkog brašna
2 dcl ulja
1 režanj češnjaka
15 g koncentrata rajčice
20 g ajvara
Sol, papar, vegeta, crvena slatka paprika, ljuti feferoni

Priprema:
Grah namočimo u vodi par sati prije kuhanja da se napuhne i omekša.
Narežemo luk, češnjak i vratinu.
U lonac na zagrijano ulje stavimo luk, popržimo ga i dodamo koncentrat rajčice, češnjak, ajvar i sve zajedno dinstamo neko vrijeme. Zatim zalijemo s vodom, dodamo grah i začinimo prema želji.
U tavicu stavimo malo ulja i brašna. Kada smo dobro popržili brašno dodamo crvenu papriku i maknemo s vatre.
Kada je grah kuhan zgusnemo ga sa zaprškom i ostavimo da još malo kuha.

Dobar tek!

Grah s dimljenom vratinom_ktc

 

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...