Recepti

Recepti

Hladna ljetna salata s rižom

Sastojci:
400 g purećeg filea
400 g riže
3 veće rajčice
2 zelene paprike
200 g polutvrdog sira Gauda ili Tilzit
200 g kukuruza šećerca
2 jušne žlice majoneze
2 dcl tekućeg jogurta
sol, papar

Postupak:
Rižu skuhamo prema uputstvu na pakiranju i ostavimo ju da se ohladi.
Pureći file ispržimo u tavi na malo ulja te nakon što se ohladi narežemo ga na manje kockice.
Rajčicu, papriku i sir također narežemo na kockice. U duboku zdjelu ubacimo sve sastojke, dodamo kukuruz šećerac, majonezu, jogurt, posolimo, popaprimo i na kraju sve dobro izmiješamo.
Pripremljenu salatu stavimo u hladnjak na cca sat vremena.

Rashlađenu salatu poslužimo u dubokom tanjuru i ukrasimo sa svježim bosiljkom.

Dobar tek!

Hladna salata s rižom KTC (2) Hladna salata s rižom KTC (2)

Drugi recepti

Zdravo varivo

Zdravo varivo

Postupak: Ječmenu kašu namočiti u vodi preko noći. Na ulju pržiti luk, dodati slaninu i mrkvu. Zaliti temeljcem ili vodom, dodati ječmenu kašu i grašak te kad zavrije ubaciti krumpir narezan na manje kocke. Začiniti po želji i dodati list lovora. Jelo je gotovo dok su...

Veseli rižoto

Veseli rižoto

Postupak: Povrće narezati na veće kockice. Izdinstati luk na maslacu te dodati ostalo povrće, pomiješati i dinstati na laganoj vatri dok ne omekša. Rižu posebno skuhati, ali ne do kraja. Sve zajedno pomiješati, zaliti s malo temeljca i vinom da se sve poveže i riža...

Jednostavna tjestenina sa šparogama

Jednostavna tjestenina sa šparogama

Postupak: Rastopite maslac, dodajte brašno i napravite svjetlu zapršku. Zalijte ju slatkim vrhnjem, posolite, popaprite i dodajte parmezan. Dobro promiješajte i dodajte šparoge i kuhajte nekoliko minuta. U međuvremenu u slanoj vodi skuhajte tjesteninu, zatim ju...

Lagane pureće rolice

Lagane pureće rolice

Postupak: Puretinu izrezati na veće odreske, potući i posoliti. Zatim izrezati trake cca 3 cm širine i u to zamotati šunku i sir, i rubove pričvrstiti čačkalicom. Rolice posložiti u lim za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici cca 30 min na 180°C dok ne dobije zlatno...