Recepti

Recepti

Jaja punjena paštetom

Sastojci:
4 Samita jaja
250 g pilećih jetrica
100 g šampinjona
2 češnja češnjaka
200 g maslaca
1 žlica kiselog vrhnja

Postupak:
Jaja u ljusci kuhati u vodi oko 8 minuta.
Na malo maslaca ispržiti češnjak, jetrica narezana na male komadiće i šampinjone na listiće.Po potrebi podlijevati goveđim temeljcem dok sve ne postane mekano i ispari većina tekućine. Maknuti s vatre, usitniti štapnim mikserom i u to dodati ostatak maslaca i kiselo vrhnje.
Tvrdo kuhana jaja prerezati na pola, izvaditi žumanjak i na to mjesto staviti pripremljenu paštetu.
Jelo je odlično za predjela dok pozovete goste ili pak za doručak za vašu obitelj.

 

Drugi recepti

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Priprema sotea: Jelenji but marinirati 2 dana u ulju. Crveni luk pirjati s jelenjim mesom narezanim na trakice, dodati začine i podlijevati s mesnim temeljcem. Kestene skuhati, očistiti, pola propasirati u umak,  a pola ostaviti cijele. Kad meso omekša ubaciti...

Jesensko varivo s PIK kobasicama

Jesensko varivo s PIK kobasicama

Priprema: Na maslinovom ulju lagano pirjati usitnjeni luk, narezanu mrkvu i celer na kockice, dodati poriluk narezan na kolutiće, narezane vrganje, češnjak i tikvu te lovorov list. Zaliti s vodom te dodati namočenu leću, začiniti i ostaviti kuhati, pred kraj u varivo...

Orahnjača

Orahnjača

Postupak pripreme: Kvasac rastopiti u 1 dl mlakog mlijeka i malo šećera, u brašno dodati kvasac, šećer, malo soli, žumanjke, otopljeni maslac i mlijeko. Zamijesiti tijesto, pokriti ga krpom i ostaviti da se digne. Pomiješamo orahe, grožđice, maslac, med i šećer te sve...

Omlet s bučom

Omlet s bučom

Priprema: Na ulju prepržiti luk, papriku i tikvu, dinstati dok sve ne omekša. Dodati razmućena jaja i sir narezan na kockice. Posoliti i popapriti prema želji. Peći nekoliko minuta otklopljeno, zatim poklopiti i peći još nekoliko minuta. Dobar tek!