Recepti

Recepti

Jednostavna tjestenina sa šparogama

Sastojci:
1,2 kg tjestenine
300 g  šparoga
20 g maslaca
100 g glatkog brašna
2 dcl vrhnja za kuhanje
50 g parmezana
sol
papar bijeli

 

Postupak:

Rastopite maslac, dodajte brašno i napravite svjetlu zapršku.
Zalijte ju slatkim vrhnjem, posolite, popaprite i dodajte parmezan.
Dobro promiješajte i dodajte šparoge i kuhajte nekoliko minuta. U međuvremenu u slanoj vodi skuhajte tjesteninu, zatim ju procijedite i stavite u umak od šparoge i sve zajedno pomiješajte.
Dobar tek!

Jednostavna tjestenina sa šparogama

 

Drugi recepti

Zdravo varivo

Zdravo varivo

Postupak: Ječmenu kašu namočiti u vodi preko noći. Na ulju pržiti luk, dodati slaninu i mrkvu. Zaliti temeljcem ili vodom, dodati ječmenu kašu i grašak te kad zavrije ubaciti krumpir narezan na manje kocke. Začiniti po želji i dodati list lovora. Jelo je gotovo dok su...

Veseli rižoto

Veseli rižoto

Postupak: Povrće narezati na veće kockice. Izdinstati luk na maslacu te dodati ostalo povrće, pomiješati i dinstati na laganoj vatri dok ne omekša. Rižu posebno skuhati, ali ne do kraja. Sve zajedno pomiješati, zaliti s malo temeljca i vinom da se sve poveže i riža...

Lagane pureće rolice

Lagane pureće rolice

Postupak: Puretinu izrezati na veće odreske, potući i posoliti. Zatim izrezati trake cca 3 cm širine i u to zamotati šunku i sir, i rubove pričvrstiti čačkalicom. Rolice posložiti u lim za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici cca 30 min na 180°C dok ne dobije zlatno...

Uskrsni ručak

Uskrsni ručak

Svinjsko pečenje s francuskom salatom i mladim lukom - priprema: Meso u komadu nasoliti dan ranije. Peći u pećnici na 180°C cca 2 sata. Mješavinu za francusku salatu skuhati u slanoj vodi, ohladiti te pomiješati s majonezom, tvrdo kuhanim jajem i kiselim krastavcima...