Recepti

Recepti

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Sastojci:
600 g jelenjeg buta
50 g maslaca
200 g vrganja
200 g crvenog luka
300 g kestena
50 g džema od smokve i naranče
50 g suhih brusnica
sol, papar, vegeta
crno vino

Bijeli žganci s krumpirom:
200g krumpira
100g pšeničnog griza
0,25l mlijeka

Priprema sotea:
Jelenji but marinirati 2 dana u ulju.
Crveni luk pirjati s jelenjim mesom narezanim na trakice, dodati začine i podlijevati s mesnim temeljcem. Kestene skuhati, očistiti, pola propasirati u umak,  a pola ostaviti cijele.
Kad meso omekša ubaciti vrganje, džem od smokve i naranče, te brusnice. Umak poboljšati s crnim vinom po želji.

Priprema bijelih žganca s krumpirom:
Skuhati krumpir te ga propasirati. Ugrijati zajedno 250ml vode i 250ml mlijeka, posoliti te ukuhati griz, umiješati propasirani krumpir i maslac te dobro promiješati.
Oblikovati prilog sa žlicom po želji, preliti s maslacem ili proprženim špekom.

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...