Recepti

Recepti

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Sastojci:
600 g jelenjeg buta
50 g maslaca
200 g vrganja
200 g crvenog luka
300 g kestena
50 g džema od smokve i naranče
50 g suhih brusnica
sol, papar, vegeta
crno vino

Bijeli žganci s krumpirom:
200g krumpira
100g pšeničnog griza
0,25l mlijeka

Priprema sotea:
Jelenji but marinirati 2 dana u ulju.
Crveni luk pirjati s jelenjim mesom narezanim na trakice, dodati začine i podlijevati s mesnim temeljcem. Kestene skuhati, očistiti, pola propasirati u umak,  a pola ostaviti cijele.
Kad meso omekša ubaciti vrganje, džem od smokve i naranče, te brusnice. Umak poboljšati s crnim vinom po želji.

Priprema bijelih žganca s krumpirom:
Skuhati krumpir te ga propasirati. Ugrijati zajedno 250ml vode i 250ml mlijeka, posoliti te ukuhati griz, umiješati propasirani krumpir i maslac te dobro promiješati.
Oblikovati prilog sa žlicom po želji, preliti s maslacem ili proprženim špekom.

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...