Recepti

Recepti

Jesensko varivo s PIK kobasicama

Sastojci:
4 žlice maslinovog ulja
100 g crvenog luka
100 g mrkve
80 g celera
100 g poriluka
100 g vrganja
200 g butternut tikve
100 g zelene leće
300 g PIK kobasice za varivo
lovorov list, češnjak
sol, papar
sjeckani peršin

Priprema:
Na maslinovom ulju lagano pirjati usitnjeni luk, narezanu mrkvu i celer na kockice, dodati poriluk narezan na kolutiće, narezane vrganje, češnjak i tikvu te lovorov list.
Zaliti s vodom te dodati namočenu leću, začiniti i ostaviti kuhati, pred kraj u varivo dodati, kobasice narezane na kolutiće. Prije posluživanja posipati sa sjeckanim peršinom.

Dobar tek!

Varivo s pik kobasicama-ktc

Drugi recepti

Jaja punjena paštetom

Jaja punjena paštetom

Postupak: Jaja u ljusci kuhati u vodi oko 8 minuta. Na malo maslaca ispržiti češnjak, jetrica narezana na male komadiće i šampinjone na listiće.Po potrebi podlijevati goveđim temeljcem dok sve ne postane mekano i ispari većina tekućine. Maknuti s vatre, usitniti...

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Priprema sotea: Jelenji but marinirati 2 dana u ulju. Crveni luk pirjati s jelenjim mesom narezanim na trakice, dodati začine i podlijevati s mesnim temeljcem. Kestene skuhati, očistiti, pola propasirati u umak,  a pola ostaviti cijele. Kad meso omekša ubaciti...

Orahnjača

Orahnjača

Postupak pripreme: Kvasac rastopiti u 1 dl mlakog mlijeka i malo šećera, u brašno dodati kvasac, šećer, malo soli, žumanjke, otopljeni maslac i mlijeko. Zamijesiti tijesto, pokriti ga krpom i ostaviti da se digne. Pomiješamo orahe, grožđice, maslac, med i šećer te sve...

Omlet s bučom

Omlet s bučom

Priprema: Na ulju prepržiti luk, papriku i tikvu, dinstati dok sve ne omekša. Dodati razmućena jaja i sir narezan na kockice. Posoliti i popapriti prema želji. Peći nekoliko minuta otklopljeno, zatim poklopiti i peći još nekoliko minuta. Dobar tek!