Recepti

Recepti

Jesensko varivo s PIK kobasicama

Sastojci:
4 žlice maslinovog ulja
100 g crvenog luka
100 g mrkve
80 g celera
100 g poriluka
100 g vrganja
200 g butternut tikve
100 g zelene leće
300 g PIK kobasice za varivo
lovorov list, češnjak
sol, papar
sjeckani peršin

Priprema:
Na maslinovom ulju lagano pirjati usitnjeni luk, narezanu mrkvu i celer na kockice, dodati poriluk narezan na kolutiće, narezane vrganje, češnjak i tikvu te lovorov list.
Zaliti s vodom te dodati namočenu leću, začiniti i ostaviti kuhati, pred kraj u varivo dodati, kobasice narezane na kolutiće. Prije posluživanja posipati sa sjeckanim peršinom.

Dobar tek!

Varivo s pik kobasicama-ktc

Drugi recepti

Domaće krafne

Domaće krafne

U zdjelici usitnimo kvasac, dodamo 3 žlice šećera, prelijemo s 1.5 dl mlakog mlijeka i dobro promiješamo te stavimo u brašno koje smo prethodno dobro promiješali. Otopljeni kvasac malo prekrijemo brašnom i pustimo da se digne dok mi pripremamo žumanjke sa šećerom....

Rolada od vepra

Rolada od vepra

Postupak: Rolada od vepra U mljeveno meso dodamo sol, papar i jaje te sve dobro izmiješamo. Od smjese napravimo veliku četvrtastu šniclu, na nju stavimo ploške šunke, trake crvene paprike i sira te zarolamo u roladu koju omotamo sa šnitama špeka. Roladu uvijemo...

Zapečena sarma

Zapečena sarma

Priprema: Na ulju pržimo sitno sjeckani luk i pancetu. U posudi pomiješamo meso, jaje, kruh namočen u mlijeku i izdrobljen, pečeni luk i pancetu te začinimo. Dobro promiješamo rukom da se smjesa sjedini. Za bešamel umak zagrijemo maslac, pržimo na njemu malo brašna pa...

Božićni keksi s cimetom

Božićni keksi s cimetom

Priprema: Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i orašaste plodove. U drugoj posudi pomiješajte jaja, smeđi šećer, med, maslac i vanilin šećer te tome dodajte smjesu brašna i orašastih plodova. Sve zajedno zamijesite u kompaktnu smjesu i ostavite pola sata u...