Recepti

Recepti

Juha od špinata i leće

Sastojci:
2 češnja češnjaka
100 g korijena celera
1 mrkva
1 luk
100 g leće
200 g špinata
100 ml vrhnja za kuhanje
100 g pancete
ulje
sol
papar

Priprema:
Na ulju popržimo sitno sjeckani luk te dodamo sitno sjeckano ostalo povrće. Kratko popržimo dok ne omekša i zalijemo vodom ili temeljcem. Kada zavrije dodamo špinat i leću i začinimo po želji.
Kuhamo dok nije leća kuhana. Maknemo s vatre i dodamo vrhnje za kuhanje i prepržene kockice pancete.
Napomena: Ako koristite svježi špinat, sitno ga nasjeckajte.
Dobar tek!


Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...