Recepti

Recepti

Junetina u finom umaku sa širokim rezancima

(za 4 osobe)
800 g juneće lopatice
400 g luka
4 češnja češnjaka
200 g mrkve
100 g korijena celera
sol, papar
2 lovorova lista
1 žlica koncentrata rajčice
1 dl ulja
1 dl crnog vina frankovka
400 g širokih rezanaca

Junetinu narezati na manje trake, posoliti i popapriti te staviti sa strane. Sitno nasjeckani luk staviti na zagrijano ulje. Kratko popržiti luk, dodati sitno sjeckani češnjak, naribanu mrkvu i celer. Povrće lagano pirjati do zlatno smeđe boje. Na to dodati meso i koncentrat rajčice i pirjati uz često miješanje cca 20 min. Zatim zaliti temeljcem i crnim vinom, toliko da prekrije sve meso. U nedostatku temeljca, možete rastopiti goveđu kocku. Dodati lovor i pustiti da se kuha dok meso ne postane mekano. Po potrebi dodavati još temeljca te po želji još začiniti.

Široke rezance skuhati u slanoj vodi. Procijediti i sve zajedno servirati. S ovim jelom se odlično slaže salata od kupusa.

Ako želite dozu dodatnog zadovoljstva, preporučujemo crno vino frankovku.

Jelo je pripremila chef Ivana iz KTC lovačke kuće Sokolovac.

Junetina u finom umaku_ktcJunetina u finom umaku_ktc

Drugi recepti

Punjena juneća rolada

Punjena juneća rolada

Priprema: Juneću lopaticu sameljemo, dodamo na kockice narezani hamburger, šunku u ovitku, svježu papriku, peršin list i jaja, začinimo i sve zajedno dobro pomiješamo. Na stol stavimo mljevenu junetinu, razvučemo ju i na nju stavimo smjesu od mljevene puretine te u...

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Priprema: Pileća prsa narežite na tanke odreske, potucite ih te začinite. Na svaki odrezak stavite šnitu šunke i sira pa preklopite ili zarolajte. Tako pripremljene odreske uvaljajte u brašno, jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica, sezama i chia sjemenki. Pileće...

Savijača sa sirom i bučom

Savijača sa sirom i bučom

Priprema: Buču oguliti, izvaditi sjemenke i naribati. Stisnuti buču da se iscijedi višak vode, pomiješati s kiselim vrhnjem, svježim sirom, jajima, dodati šećer i malo soli. Vučeno tijesto odmotati, namazati listove s malo ulja i staviti nadjev na tijesto, zarolati te...

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Priprema:  Ječmenu kašu skuhati, procijediti i ostaviti da se ohladi. Smrznute dagnje i surimi štapiće  kratko prokuhati u posoljenoj kipućoj vodi te također ohladiti. Luk i avokado narezati na kockice i prepoloviti cherry rajčice. U ohlađenu ječmenu kašu, dodati...