Junetinu narezati na manje trake, posoliti i popapriti te staviti sa strane. Sitno nasjeckani luk staviti na zagrijano ulje. Kratko popržiti luk, dodati sitno sjeckani češnjak, naribanu mrkvu i celer. Povrće lagano pirjati do zlatno smeđe boje. Na to dodati meso i koncentrat rajčice i pirjati uz često miješanje cca 20 min. Zatim zaliti temeljcem i crnim vinom, toliko da prekrije sve meso. U nedostatku temeljca, možete rastopiti goveđu kocku. Dodati lovor i pustiti da se kuha dok meso ne postane mekano. Po potrebi dodavati još temeljca te po želji još začiniti.
Široke rezance skuhati u slanoj vodi. Procijediti i sve zajedno servirati. S ovim jelom se odlično slaže salata od kupusa.
Ako želite dozu dodatnog zadovoljstva, preporučujemo crno vino frankovku.
Jelo je pripremila chef Ivana iz KTC lovačke kuće Sokolovac.