Recepti

Recepti

Junetina u finom umaku sa širokim rezancima

(za 4 osobe)
800 g juneće lopatice
400 g luka
4 češnja češnjaka
200 g mrkve
100 g korijena celera
sol, papar
2 lovorova lista
1 žlica koncentrata rajčice
1 dl ulja
1 dl crnog vina frankovka
400 g širokih rezanaca

Junetinu narezati na manje trake, posoliti i popapriti te staviti sa strane. Sitno nasjeckani luk staviti na zagrijano ulje. Kratko popržiti luk, dodati sitno sjeckani češnjak, naribanu mrkvu i celer. Povrće lagano pirjati do zlatno smeđe boje. Na to dodati meso i koncentrat rajčice i pirjati uz često miješanje cca 20 min. Zatim zaliti temeljcem i crnim vinom, toliko da prekrije sve meso. U nedostatku temeljca, možete rastopiti goveđu kocku. Dodati lovor i pustiti da se kuha dok meso ne postane mekano. Po potrebi dodavati još temeljca te po želji još začiniti.

Široke rezance skuhati u slanoj vodi. Procijediti i sve zajedno servirati. S ovim jelom se odlično slaže salata od kupusa.

Ako želite dozu dodatnog zadovoljstva, preporučujemo crno vino frankovku.

Jelo je pripremila chef Ivana iz KTC lovačke kuće Sokolovac.

Junetina u finom umaku_ktcJunetina u finom umaku_ktc

Drugi recepti

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Luk očistimo i nasjeckamo ga na sitno, pola piletine narežemo na kockice, a pola ostavimo kao odreske, narežemo dimljeni špek na kockice. U lonac stavimo 1,6 l vode, zasolimo i kada zakipi stavimo rižu te ju kuhamo na laganoj vatri dok ne postane al dente. U zagrijanu...

Bezglutenski muffini s borovnicama

Bezglutenski muffini s borovnicama

Zagrijte pećnicu na 190°C. Kalup za muffine od 12 šalica obložite papirnatim ulošcima. Stavite Schär brašno, šećer i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Promiješajte pjenjačom ili vilicom da se sjedini. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju....

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Nasjeckamo luk, papriku i tikvice na kockice, mrkvu na trakice te šparoge na veće kolutiće. Piletinu narežemo na trakice i popržimo na vrućem ulju te posolimo i popaprimo. Pečenu piletinu izvadimo iz tave i stavimo na toplo. Na masnoću na kojoj se pekla piletina...

Marinirano miješano meso sa žara

Marinirano miješano meso sa žara

Meso narezati na odreske i staviti u marinadu napravljenu od smilja, ružmarina, soli, papra i mljevene paprike uz dodatak ulja. Ostaviti u marinadi cca sat vremena da poprimi okuse. Izvaditi ga iz marinade i lagano ispeći na roštilju. Krumpir prethodno prokuhati u...