Recepti

Recepti

Krem juha od hokaido tikve

Sastojci:
600 g hokaido tikve
100 g batata
2 češnja češnjaka
1 l goveđeg temeljca
30 ml vrhnja za kuhanje
peršin
ulje
sol, papar

Priprema:
Hokaido tikvu i batat oguliti i narezati na manje komade. Na malo ulja prepržiti češnjak, hokaido tikvu i batat. Polako dolijevati temeljac, začiniti te kuhati na laganoj vatri dok sve ne omekša.
Usitniti štapnim mikserom. Vratiti na vatru i dodati ostatak temeljca do željene gustoće. Još malo prokuhati te na kraju dodati vrhnje za kuhanje.
Servirati juhu dok je još topla. Kockice kruha prepržiti i dodati u juhu.
Prema želji politi s malo bučinog ulja i posuti s peršinom.

Dobar tek!

Drugi recepti

Jaja punjena paštetom

Jaja punjena paštetom

Postupak: Jaja u ljusci kuhati u vodi oko 8 minuta. Na malo maslaca ispržiti češnjak, jetrica narezana na male komadiće i šampinjone na listiće.Po potrebi podlijevati goveđim temeljcem dok sve ne postane mekano i ispari većina tekućine. Maknuti s vatre, usitniti...

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Priprema sotea: Jelenji but marinirati 2 dana u ulju. Crveni luk pirjati s jelenjim mesom narezanim na trakice, dodati začine i podlijevati s mesnim temeljcem. Kestene skuhati, očistiti, pola propasirati u umak,  a pola ostaviti cijele. Kad meso omekša ubaciti...

Jesensko varivo s PIK kobasicama

Jesensko varivo s PIK kobasicama

Priprema: Na maslinovom ulju lagano pirjati usitnjeni luk, narezanu mrkvu i celer na kockice, dodati poriluk narezan na kolutiće, narezane vrganje, češnjak i tikvu te lovorov list. Zaliti s vodom te dodati namočenu leću, začiniti i ostaviti kuhati, pred kraj u varivo...

Orahnjača

Orahnjača

Postupak pripreme: Kvasac rastopiti u 1 dl mlakog mlijeka i malo šećera, u brašno dodati kvasac, šećer, malo soli, žumanjke, otopljeni maslac i mlijeko. Zamijesiti tijesto, pokriti ga krpom i ostaviti da se digne. Pomiješamo orahe, grožđice, maslac, med i šećer te sve...