Recepti

Recepti

Krem juha od hokaido tikve

Sastojci:
600 g hokaido tikve
100 g batata
2 češnja češnjaka
1 l goveđeg temeljca
30 ml vrhnja za kuhanje
peršin
ulje
sol, papar

Priprema:
Hokaido tikvu i batat oguliti i narezati na manje komade. Na malo ulja prepržiti češnjak, hokaido tikvu i batat. Polako dolijevati temeljac, začiniti te kuhati na laganoj vatri dok sve ne omekša.
Usitniti štapnim mikserom. Vratiti na vatru i dodati ostatak temeljca do željene gustoće. Još malo prokuhati te na kraju dodati vrhnje za kuhanje.
Servirati juhu dok je još topla. Kockice kruha prepržiti i dodati u juhu.
Prema želji politi s malo bučinog ulja i posuti s peršinom.

Dobar tek!

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...