Recepti

Recepti

Kremasta juha od graška i pohanog jajeta

100 g maslaca
1 veliki crveni luk
5 jaja
1 kg smrznutog graška
1 kiselo vrhnje
50 g glatkog brašna
50 g krušnih mrvica
sol, papar
ulje za prženje

Maslac zagrijemo u velikoj tavi te dodamo nasjeckani luk. Luk popržimo do zlatne boje i dodamo grašak, zalijemo vodom tek toliko da sve prekrijemo te po želji posolimo i popaprimo. Kada se grašak skuhao sve prebacimo u blender i blendiramo dok ne dobijemo kremastu juhu.
Tvrdo skuhamo i očistimo jaja te ih uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice, a zatim ih stavimo u duboku zagrijanu masnoću na 1 min da se isprže. U duboki tanjur stavimo krem juhu, a pohano jaje u sredinu juhe i dekoriramo s malo kiselog vrhnja.

Kremasta juha od graška i pohanog jajeta

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...