Maslac zagrijemo u velikoj tavi te dodamo nasjeckani luk. Luk popržimo do zlatne boje i dodamo grašak, zalijemo vodom tek toliko da sve prekrijemo te po želji posolimo i popaprimo. Kada se grašak skuhao sve prebacimo u blender i blendiramo dok ne dobijemo kremastu juhu.
Tvrdo skuhamo i očistimo jaja te ih uvaljamo u brašno, jaja i krušne mrvice, a zatim ih stavimo u duboku zagrijanu masnoću na 1 min da se isprže. U duboki tanjur stavimo krem juhu, a pohano jaje u sredinu juhe i dekoriramo s malo kiselog vrhnja.

Hladna salata s lososom
Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...