Recepti

Recepti

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

(normativ za 4 osobe)
600 g pilećeg odreska od filea
100 g dimljenog špeka
600 g riže
340 g kukuruza šećerca
100 g margarina Rama classic
140 g topljenog sira Zdenka
100 ml vrhnja za kuhanje
100 g smrznutog graška mrkve
50 g crvenog luka
sol, papar

Luk očistimo i nasjeckamo ga na sitno, pola piletine narežemo na kockice, a pola ostavimo kao odreske, narežemo dimljeni špek na kockice. U lonac stavimo 1,6 l vode, zasolimo i kada zakipi stavimo rižu te ju kuhamo na laganoj vatri dok ne postane al dente.
U zagrijanu tavu stavimo margarin, nasjeckani luk, dimljeni špek i narezanu piletinu, sve zajedno dinstamo i kada je na pola gotovo zalijemo s vrhnjem za kuhanje te dodamo kukuruz šećerac, grašak i mrkvu te topivi sir Zdenka i sve začinimo po želji. Na kraju dodamo kuhanu rižu i sve zajedno pomiješamo.

Posebno u drugoj tavi zagrijemo malo margarina i posolimo pileće odreske te ih stavimo peći. Pečene odreske maknemo iz tave, serviramo u duboki tanjur na način da prvo stavimo gotov rižoto te na njega pečeni pileći odrezak. Dodatno dekorirati na tanjuru po vlastitoj želji.

Jelo je pripremio chef Krunoslav iz KTC restorana „Ivana“ Koprivnica.

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem_ktc (7) Kremasti rižoto s piletinom i povrćem_ktc (7)

Drugi recepti

Domaće krafne

Domaće krafne

U zdjelici usitnimo kvasac, dodamo 3 žlice šećera, prelijemo s 1.5 dl mlakog mlijeka i dobro promiješamo te stavimo u brašno koje smo prethodno dobro promiješali. Otopljeni kvasac malo prekrijemo brašnom i pustimo da se digne dok mi pripremamo žumanjke sa šećerom....

Rolada od vepra

Rolada od vepra

Postupak: Rolada od vepra U mljeveno meso dodamo sol, papar i jaje te sve dobro izmiješamo. Od smjese napravimo veliku četvrtastu šniclu, na nju stavimo ploške šunke, trake crvene paprike i sira te zarolamo u roladu koju omotamo sa šnitama špeka. Roladu uvijemo...

Zapečena sarma

Zapečena sarma

Priprema: Na ulju pržimo sitno sjeckani luk i pancetu. U posudi pomiješamo meso, jaje, kruh namočen u mlijeku i izdrobljen, pečeni luk i pancetu te začinimo. Dobro promiješamo rukom da se smjesa sjedini. Za bešamel umak zagrijemo maslac, pržimo na njemu malo brašna pa...

Božićni keksi s cimetom

Božićni keksi s cimetom

Priprema: Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i orašaste plodove. U drugoj posudi pomiješajte jaja, smeđi šećer, med, maslac i vanilin šećer te tome dodajte smjesu brašna i orašastih plodova. Sve zajedno zamijesite u kompaktnu smjesu i ostavite pola sata u...