Recepti

Recepti

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

(normativ za 4 osobe)
600 g pilećeg odreska od filea
100 g dimljenog špeka
600 g riže
340 g kukuruza šećerca
100 g margarina Rama classic
140 g topljenog sira Zdenka
100 ml vrhnja za kuhanje
100 g smrznutog graška mrkve
50 g crvenog luka
sol, papar

Luk očistimo i nasjeckamo ga na sitno, pola piletine narežemo na kockice, a pola ostavimo kao odreske, narežemo dimljeni špek na kockice. U lonac stavimo 1,6 l vode, zasolimo i kada zakipi stavimo rižu te ju kuhamo na laganoj vatri dok ne postane al dente.
U zagrijanu tavu stavimo margarin, nasjeckani luk, dimljeni špek i narezanu piletinu, sve zajedno dinstamo i kada je na pola gotovo zalijemo s vrhnjem za kuhanje te dodamo kukuruz šećerac, grašak i mrkvu te topivi sir Zdenka i sve začinimo po želji. Na kraju dodamo kuhanu rižu i sve zajedno pomiješamo.

Posebno u drugoj tavi zagrijemo malo margarina i posolimo pileće odreske te ih stavimo peći. Pečene odreske maknemo iz tave, serviramo u duboki tanjur na način da prvo stavimo gotov rižoto te na njega pečeni pileći odrezak. Dodatno dekorirati na tanjuru po vlastitoj želji.

Jelo je pripremio chef Krunoslav iz KTC restorana „Ivana“ Koprivnica.

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem_ktc (7) Kremasti rižoto s piletinom i povrćem_ktc (7)

Drugi recepti

Pureće party štangice

Pureće party štangice

Pureća prsa narezati na štapiće debljine prsta. Posoliti i popapriti sa svih strana, po želji dodati curry ili mljeveni kumin te ostaviti da se marinira. Odvojiti žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napraviti snijeg, a žutanjke posoliti i uz dodavanje brašna...

Carsko meso iz tave

Carsko meso iz tave

Na carskom mesu napravimo rezove cca 5 milimetara u obliku kockica te u meso utrljamo sol i krupno mljeveni papar. Češnjak nasjeckamo na sitno, a mladi luk narežemo na kolutiće. Začinjeno carsko meso uvaljamo u brašno te ga ispečemo na 80 g maslaca do zlatno žute...

Punjene KTC rajčice

Punjene KTC rajčice

Rajčice izdubimo sa žlicom, ostavimo poklopac. Punjenje: svježi sir izmiješamo sa šunkom narezanom na sitne kockice, dodamo sjeckani peršin, vlasac, kiselo vrhnje, malo soli i 1 jaje. Napunimo rajčice, stavimo poklopac te ih naslažemo u namašćenu keramičku posudu,...

Pohani cvjetovi bazge

Pohani cvjetovi bazge

Od jaja, brašna, praška za pecivo, šećera i mlijeka napravimo glatku smjesu te dodamo rum i limunovu koricu. Cvjetove bazge umočimo u smjesu te ih kratko pržimo u vrućem ulju. Ispržene cvjetove stavimo na ubrus da upije višak masnoće. Serviramo uz preljev od jagoda...