Recepti

Recepti

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

(normativ za 4 osobe)
600 g pilećeg odreska od filea
100 g dimljenog špeka
600 g riže
340 g kukuruza šećerca
100 g margarina Rama classic
140 g topljenog sira Zdenka
100 ml vrhnja za kuhanje
100 g smrznutog graška mrkve
50 g crvenog luka
sol, papar

Luk očistimo i nasjeckamo ga na sitno, pola piletine narežemo na kockice, a pola ostavimo kao odreske, narežemo dimljeni špek na kockice. U lonac stavimo 1,6 l vode, zasolimo i kada zakipi stavimo rižu te ju kuhamo na laganoj vatri dok ne postane al dente.
U zagrijanu tavu stavimo margarin, nasjeckani luk, dimljeni špek i narezanu piletinu, sve zajedno dinstamo i kada je na pola gotovo zalijemo s vrhnjem za kuhanje te dodamo kukuruz šećerac, grašak i mrkvu te topivi sir Zdenka i sve začinimo po želji. Na kraju dodamo kuhanu rižu i sve zajedno pomiješamo.

Posebno u drugoj tavi zagrijemo malo margarina i posolimo pileće odreske te ih stavimo peći. Pečene odreske maknemo iz tave, serviramo u duboki tanjur na način da prvo stavimo gotov rižoto te na njega pečeni pileći odrezak. Dodatno dekorirati na tanjuru po vlastitoj želji.

Jelo je pripremio chef Krunoslav iz KTC restorana „Ivana“ Koprivnica.

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem_ktc (7) Kremasti rižoto s piletinom i povrćem_ktc (7)

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...