Teletinu u komadu staviti u lonac s vrućom vodom, začiniti s malo soli, paprom i lovorovim listom te ostaviti da se kuha na laganoj vatri dok ne postane mekana. Oguliti celer i narezati ga na trakice da bi nam se prije skuhao. U lonac uliti mlijeko, pustiti da zakipi i zatim staviti narezani celer i dodati malo soli i prstohvat bijelog papra. Kada je celer kuhan, izvaditi ga na cjedilo i malo ostaviti da se ocijedi te ga staviti u blender, dodati maslac i po potrebi mlijeko u kojem se kuhalo, blendirati dok ne dobijete lijepi pire od celera.
Osvježavajući umak od jabuka i kiselog vrhnja pripremiti na sljedeći način: u kiselo vrhnje naribati jabuku i malo je popapriti te sve zajedno lagano pomiješati, jabuku naribati na srednje debelo, ne pretanko da ne pusti sok.
Dekorirajte tanjur po vlastitom ukusu.
Jelo je pripremio chef Krunoslav iz KTC restorana „Ivana“ Koprivnica.