Recepti

Recepti

Kuhana teletina na gnijezdu od celera s osvježavajućim umakom od jabuke i kiselog vrhnja

(za 4 osobre)
800 g teleće lopatice
5 lista lovora
sol
bijeli papar u prahu
600 g korijen celera
50 g maslaca
1 l mlijeka
200 g kiselog vrhnja
1 jabuka idared

Teletinu u komadu staviti u lonac s vrućom vodom, začiniti s malo soli, paprom i lovorovim listom te ostaviti da se kuha na laganoj vatri dok ne postane mekana. Oguliti celer i narezati ga na trakice da bi nam se prije skuhao. U lonac uliti mlijeko, pustiti da zakipi i zatim staviti narezani celer i dodati malo soli i prstohvat bijelog papra. Kada je celer kuhan, izvaditi ga na cjedilo i malo ostaviti da se ocijedi te ga staviti u blender, dodati maslac i po potrebi mlijeko u kojem se kuhalo, blendirati dok ne dobijete lijepi pire od celera.

Osvježavajući umak  od jabuka i kiselog vrhnja pripremiti na sljedeći način: u kiselo vrhnje naribati jabuku i malo je popapriti te sve zajedno lagano pomiješati, jabuku naribati na srednje debelo, ne pretanko da ne pusti sok.
Dekorirajte tanjur po vlastitom ukusu.

Jelo je pripremio chef Krunoslav iz KTC restorana „Ivana“ Koprivnica.

Kuhana teletina s celerom i umakom od jabuke i kiselog vrhnja Kuhana teletina s celerom i umakom od jabuke i kiselog vrhnja

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...