Recepti

Recepti

Kuhana teletina na gnijezdu od celera s osvježavajućim umakom od jabuke i kiselog vrhnja

(za 4 osobre)
800 g teleće lopatice
5 lista lovora
sol
bijeli papar u prahu
600 g korijen celera
50 g maslaca
1 l mlijeka
200 g kiselog vrhnja
1 jabuka idared

Teletinu u komadu staviti u lonac s vrućom vodom, začiniti s malo soli, paprom i lovorovim listom te ostaviti da se kuha na laganoj vatri dok ne postane mekana. Oguliti celer i narezati ga na trakice da bi nam se prije skuhao. U lonac uliti mlijeko, pustiti da zakipi i zatim staviti narezani celer i dodati malo soli i prstohvat bijelog papra. Kada je celer kuhan, izvaditi ga na cjedilo i malo ostaviti da se ocijedi te ga staviti u blender, dodati maslac i po potrebi mlijeko u kojem se kuhalo, blendirati dok ne dobijete lijepi pire od celera.

Osvježavajući umak  od jabuka i kiselog vrhnja pripremiti na sljedeći način: u kiselo vrhnje naribati jabuku i malo je popapriti te sve zajedno lagano pomiješati, jabuku naribati na srednje debelo, ne pretanko da ne pusti sok.
Dekorirajte tanjur po vlastitom ukusu.

Jelo je pripremio chef Krunoslav iz KTC restorana „Ivana“ Koprivnica.

Kuhana teletina s celerom i umakom od jabuke i kiselog vrhnja Kuhana teletina s celerom i umakom od jabuke i kiselog vrhnja

Drugi recepti

Punjena juneća rolada

Punjena juneća rolada

Priprema: Juneću lopaticu sameljemo, dodamo na kockice narezani hamburger, šunku u ovitku, svježu papriku, peršin list i jaja, začinimo i sve zajedno dobro pomiješamo. Na stol stavimo mljevenu junetinu, razvučemo ju i na nju stavimo smjesu od mljevene puretine te u...

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Priprema: Pileća prsa narežite na tanke odreske, potucite ih te začinite. Na svaki odrezak stavite šnitu šunke i sira pa preklopite ili zarolajte. Tako pripremljene odreske uvaljajte u brašno, jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica, sezama i chia sjemenki. Pileće...

Savijača sa sirom i bučom

Savijača sa sirom i bučom

Priprema: Buču oguliti, izvaditi sjemenke i naribati. Stisnuti buču da se iscijedi višak vode, pomiješati s kiselim vrhnjem, svježim sirom, jajima, dodati šećer i malo soli. Vučeno tijesto odmotati, namazati listove s malo ulja i staviti nadjev na tijesto, zarolati te...

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Priprema:  Ječmenu kašu skuhati, procijediti i ostaviti da se ohladi. Smrznute dagnje i surimi štapiće  kratko prokuhati u posoljenoj kipućoj vodi te također ohladiti. Luk i avokado narezati na kockice i prepoloviti cherry rajčice. U ohlađenu ječmenu kašu, dodati...