Recepti

Recepti

Kuhana teletina na gnijezdu od celera s osvježavajućim umakom od jabuke i kiselog vrhnja

(za 4 osobre)
800 g teleće lopatice
5 lista lovora
sol
bijeli papar u prahu
600 g korijen celera
50 g maslaca
1 l mlijeka
200 g kiselog vrhnja
1 jabuka idared

Teletinu u komadu staviti u lonac s vrućom vodom, začiniti s malo soli, paprom i lovorovim listom te ostaviti da se kuha na laganoj vatri dok ne postane mekana. Oguliti celer i narezati ga na trakice da bi nam se prije skuhao. U lonac uliti mlijeko, pustiti da zakipi i zatim staviti narezani celer i dodati malo soli i prstohvat bijelog papra. Kada je celer kuhan, izvaditi ga na cjedilo i malo ostaviti da se ocijedi te ga staviti u blender, dodati maslac i po potrebi mlijeko u kojem se kuhalo, blendirati dok ne dobijete lijepi pire od celera.

Osvježavajući umak  od jabuka i kiselog vrhnja pripremiti na sljedeći način: u kiselo vrhnje naribati jabuku i malo je popapriti te sve zajedno lagano pomiješati, jabuku naribati na srednje debelo, ne pretanko da ne pusti sok.
Dekorirajte tanjur po vlastitom ukusu.

Jelo je pripremio chef Krunoslav iz KTC restorana „Ivana“ Koprivnica.

Kuhana teletina s celerom i umakom od jabuke i kiselog vrhnja Kuhana teletina s celerom i umakom od jabuke i kiselog vrhnja

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...