Recepti

Recepti

Kuhana teletina na gnijezdu od celera s osvježavajućim umakom od jabuke i kiselog vrhnja

(za 4 osobre)
800 g teleće lopatice
5 lista lovora
sol
bijeli papar u prahu
600 g korijen celera
50 g maslaca
1 l mlijeka
200 g kiselog vrhnja
1 jabuka idared

Teletinu u komadu staviti u lonac s vrućom vodom, začiniti s malo soli, paprom i lovorovim listom te ostaviti da se kuha na laganoj vatri dok ne postane mekana. Oguliti celer i narezati ga na trakice da bi nam se prije skuhao. U lonac uliti mlijeko, pustiti da zakipi i zatim staviti narezani celer i dodati malo soli i prstohvat bijelog papra. Kada je celer kuhan, izvaditi ga na cjedilo i malo ostaviti da se ocijedi te ga staviti u blender, dodati maslac i po potrebi mlijeko u kojem se kuhalo, blendirati dok ne dobijete lijepi pire od celera.

Osvježavajući umak  od jabuka i kiselog vrhnja pripremiti na sljedeći način: u kiselo vrhnje naribati jabuku i malo je popapriti te sve zajedno lagano pomiješati, jabuku naribati na srednje debelo, ne pretanko da ne pusti sok.
Dekorirajte tanjur po vlastitom ukusu.

Jelo je pripremio chef Krunoslav iz KTC restorana „Ivana“ Koprivnica.

Kuhana teletina s celerom i umakom od jabuke i kiselog vrhnja Kuhana teletina s celerom i umakom od jabuke i kiselog vrhnja

Drugi recepti

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Luk očistimo i nasjeckamo ga na sitno, pola piletine narežemo na kockice, a pola ostavimo kao odreske, narežemo dimljeni špek na kockice. U lonac stavimo 1,6 l vode, zasolimo i kada zakipi stavimo rižu te ju kuhamo na laganoj vatri dok ne postane al dente. U zagrijanu...

Bezglutenski muffini s borovnicama

Bezglutenski muffini s borovnicama

Zagrijte pećnicu na 190°C. Kalup za muffine od 12 šalica obložite papirnatim ulošcima. Stavite Schär brašno, šećer i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Promiješajte pjenjačom ili vilicom da se sjedini. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju....

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Nasjeckamo luk, papriku i tikvice na kockice, mrkvu na trakice te šparoge na veće kolutiće. Piletinu narežemo na trakice i popržimo na vrućem ulju te posolimo i popaprimo. Pečenu piletinu izvadimo iz tave i stavimo na toplo. Na masnoću na kojoj se pekla piletina...

Marinirano miješano meso sa žara

Marinirano miješano meso sa žara

Meso narezati na odreske i staviti u marinadu napravljenu od smilja, ružmarina, soli, papra i mljevene paprike uz dodatak ulja. Ostaviti u marinadi cca sat vremena da poprimi okuse. Izvaditi ga iz marinade i lagano ispeći na roštilju. Krumpir prethodno prokuhati u...