Recepti

Recepti

Kukuruzna zlevanka

Sastojci:
4 jaja
200 ml šećera
200 ml ulja
200 ml kukuruznog brašna
200 ml glatkog brašna
1 prašak za pecivo
2 tekuća jogurta
200 ml kiselog vrhnja
250 g  suhih šljiva
2 vanilin šećera
šećer u prahu za posipanje

Priprema:
Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti.
Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu smjesu.
Peći oko 40 min na 175 °C, tj. sve dok ne dobije tamno-zlatnu boju.
Rashladiti kratko, posuti šećerom u prahu i servirati.
Jelo možete poslužiti kao desert ili međuobrok.
Dobar tek!

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Rižoto s piletinom i tikvicama

Rižoto s piletinom i tikvicama

Priprema: Narežite piletinu i tikvice na trakice te na maslinovom ulju popržite piletinu, dodajte sitno narezani crveni luk, narezane tikvice i sve zajedno dinstajte. Kada tikvice puste vodu, dodajte rižu i  zalijte s 400 ml kipuće vode, začinite i stavite kuhati uz...