Recepti

Recepti

Marinirana pileća krilca

(za 4 osobe)
Sastojci za marinadu:
80 g ajvara pikant
50 g kečapa
100 g maslaca
50 ml aceto balsamico
4 režnja bijelog luka
2 žlice meda
majčina dušica, svježi bosiljak
sol, papar

1,2 kg pilećih krilca
sol, papar, vegeta chilli natur

Krumpir sa senfom i ružmarinom:
1,2 kg krumpira
10 g soli
20 g papra
50 g svježeg ružmarina
30 g senfa
150 ml maslinovog ulja

Sve sastojke za marinadu dobro izmiješamo ili izblendamo. U marinadu stavimo pileća krilca koja smo prethodno začinili i dobro promiješamo. Ostavimo ih u hladnjaku da se mariniraju 3-4 sata.  Izvadimo ih iz marinade, rasporedimo na pleh i stavimo peći u pećnicu na 200°C cca 40 minuta.

Za prilog predlažemo krumpir sa senfom i ružmarinom. Krumpir operemo, ogulimo i narežemo na četvrtine, posušimo krpom, začinimo, dodamo svježi ružmarin i premažemo sa senfom te prelijemo s maslinovim uljem. Pečemo u pećnici na 200°C oko 50 minuta. Na polovini pečenja krumpir okrenemo.

Jelo dekoriramo sa svježim bosiljkom, rikulom i cherry rajčicom.

Ovo jelo pripremio je chef Miljenko iz KTC restorana „Barok“ Varaždin.

 Marinirana pileća krilca Marinirana pileća krilca

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...