Recepti

Recepti

Marinirana pileća krilca

(za 4 osobe)
Sastojci za marinadu:
80 g ajvara pikant
50 g kečapa
100 g maslaca
50 ml aceto balsamico
4 režnja bijelog luka
2 žlice meda
majčina dušica, svježi bosiljak
sol, papar

1,2 kg pilećih krilca
sol, papar, vegeta chilli natur

Krumpir sa senfom i ružmarinom:
1,2 kg krumpira
10 g soli
20 g papra
50 g svježeg ružmarina
30 g senfa
150 ml maslinovog ulja

Sve sastojke za marinadu dobro izmiješamo ili izblendamo. U marinadu stavimo pileća krilca koja smo prethodno začinili i dobro promiješamo. Ostavimo ih u hladnjaku da se mariniraju 3-4 sata.  Izvadimo ih iz marinade, rasporedimo na pleh i stavimo peći u pećnicu na 200°C cca 40 minuta.

Za prilog predlažemo krumpir sa senfom i ružmarinom. Krumpir operemo, ogulimo i narežemo na četvrtine, posušimo krpom, začinimo, dodamo svježi ružmarin i premažemo sa senfom te prelijemo s maslinovim uljem. Pečemo u pećnici na 200°C oko 50 minuta. Na polovini pečenja krumpir okrenemo.

Jelo dekoriramo sa svježim bosiljkom, rikulom i cherry rajčicom.

Ovo jelo pripremio je chef Miljenko iz KTC restorana „Barok“ Varaždin.

 Marinirana pileća krilca Marinirana pileća krilca

Drugi recepti

Zdravo varivo

Zdravo varivo

Postupak: Ječmenu kašu namočiti u vodi preko noći. Na ulju pržiti luk, dodati slaninu i mrkvu. Zaliti temeljcem ili vodom, dodati ječmenu kašu i grašak te kad zavrije ubaciti krumpir narezan na manje kocke. Začiniti po želji i dodati list lovora. Jelo je gotovo dok su...

Veseli rižoto

Veseli rižoto

Postupak: Povrće narezati na veće kockice. Izdinstati luk na maslacu te dodati ostalo povrće, pomiješati i dinstati na laganoj vatri dok ne omekša. Rižu posebno skuhati, ali ne do kraja. Sve zajedno pomiješati, zaliti s malo temeljca i vinom da se sve poveže i riža...

Jednostavna tjestenina sa šparogama

Jednostavna tjestenina sa šparogama

Postupak: Rastopite maslac, dodajte brašno i napravite svjetlu zapršku. Zalijte ju slatkim vrhnjem, posolite, popaprite i dodajte parmezan. Dobro promiješajte i dodajte šparoge i kuhajte nekoliko minuta. U međuvremenu u slanoj vodi skuhajte tjesteninu, zatim ju...

Lagane pureće rolice

Lagane pureće rolice

Postupak: Puretinu izrezati na veće odreske, potući i posoliti. Zatim izrezati trake cca 3 cm širine i u to zamotati šunku i sir, i rubove pričvrstiti čačkalicom. Rolice posložiti u lim za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici cca 30 min na 180°C dok ne dobije zlatno...