Recepti

Recepti

Marinirana pileća krilca

(za 4 osobe)
Sastojci za marinadu:
80 g ajvara pikant
50 g kečapa
100 g maslaca
50 ml aceto balsamico
4 režnja bijelog luka
2 žlice meda
majčina dušica, svježi bosiljak
sol, papar

1,2 kg pilećih krilca
sol, papar, vegeta chilli natur

Krumpir sa senfom i ružmarinom:
1,2 kg krumpira
10 g soli
20 g papra
50 g svježeg ružmarina
30 g senfa
150 ml maslinovog ulja

Sve sastojke za marinadu dobro izmiješamo ili izblendamo. U marinadu stavimo pileća krilca koja smo prethodno začinili i dobro promiješamo. Ostavimo ih u hladnjaku da se mariniraju 3-4 sata.  Izvadimo ih iz marinade, rasporedimo na pleh i stavimo peći u pećnicu na 200°C cca 40 minuta.

Za prilog predlažemo krumpir sa senfom i ružmarinom. Krumpir operemo, ogulimo i narežemo na četvrtine, posušimo krpom, začinimo, dodamo svježi ružmarin i premažemo sa senfom te prelijemo s maslinovim uljem. Pečemo u pećnici na 200°C oko 50 minuta. Na polovini pečenja krumpir okrenemo.

Jelo dekoriramo sa svježim bosiljkom, rikulom i cherry rajčicom.

Ovo jelo pripremio je chef Miljenko iz KTC restorana „Barok“ Varaždin.

 Marinirana pileća krilca Marinirana pileća krilca

Drugi recepti

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Luk očistimo i nasjeckamo ga na sitno, pola piletine narežemo na kockice, a pola ostavimo kao odreske, narežemo dimljeni špek na kockice. U lonac stavimo 1,6 l vode, zasolimo i kada zakipi stavimo rižu te ju kuhamo na laganoj vatri dok ne postane al dente. U zagrijanu...

Bezglutenski muffini s borovnicama

Bezglutenski muffini s borovnicama

Zagrijte pećnicu na 190°C. Kalup za muffine od 12 šalica obložite papirnatim ulošcima. Stavite Schär brašno, šećer i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Promiješajte pjenjačom ili vilicom da se sjedini. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju....

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Nasjeckamo luk, papriku i tikvice na kockice, mrkvu na trakice te šparoge na veće kolutiće. Piletinu narežemo na trakice i popržimo na vrućem ulju te posolimo i popaprimo. Pečenu piletinu izvadimo iz tave i stavimo na toplo. Na masnoću na kojoj se pekla piletina...

Marinirano miješano meso sa žara

Marinirano miješano meso sa žara

Meso narezati na odreske i staviti u marinadu napravljenu od smilja, ružmarina, soli, papra i mljevene paprike uz dodatak ulja. Ostaviti u marinadi cca sat vremena da poprimi okuse. Izvaditi ga iz marinade i lagano ispeći na roštilju. Krumpir prethodno prokuhati u...