Recepti

Recepti

Marinirano miješano meso sa žara

(za četiri osobe)
40 dag svinjskog karea
40 dag svinjskog vrata
40 dag carskog mesa
40 dag krumpira
20 dag šampinjona
20 dag tikvica
20 dag crvena paprika
smilje, ružmarin, mljevena paprika
sol, papar, ulje
ajvar, kajmak
luk za dekoraciju

Meso narezati na odreske i staviti u marinadu napravljenu od smilja, ružmarina, soli, papra i mljevene paprike uz dodatak ulja. Ostaviti u marinadi cca sat vremena da poprimi okuse. Izvaditi ga iz marinade i lagano ispeći na roštilju.
Krumpir prethodno prokuhati u kipućoj vodi da omekša i narezati ga na kolute.
Od povrća napravimo ražnjiće i popečemo ih na roštilju dok ne dobiju zlatno žutu boju te ih prelijemo marinadom.
Serviramo uz dodatak kajmaka i ajvara.

Jelo je pripremio chef Rade iz KTC restorana „Mura“.

Marinirano miješano meso sa žara ktc Marinirano miješano meso sa žara ktc

Drugi recepti

Domaće krafne

Domaće krafne

U zdjelici usitnimo kvasac, dodamo 3 žlice šećera, prelijemo s 1.5 dl mlakog mlijeka i dobro promiješamo te stavimo u brašno koje smo prethodno dobro promiješali. Otopljeni kvasac malo prekrijemo brašnom i pustimo da se digne dok mi pripremamo žumanjke sa šećerom....

Rolada od vepra

Rolada od vepra

Postupak: Rolada od vepra U mljeveno meso dodamo sol, papar i jaje te sve dobro izmiješamo. Od smjese napravimo veliku četvrtastu šniclu, na nju stavimo ploške šunke, trake crvene paprike i sira te zarolamo u roladu koju omotamo sa šnitama špeka. Roladu uvijemo...

Zapečena sarma

Zapečena sarma

Priprema: Na ulju pržimo sitno sjeckani luk i pancetu. U posudi pomiješamo meso, jaje, kruh namočen u mlijeku i izdrobljen, pečeni luk i pancetu te začinimo. Dobro promiješamo rukom da se smjesa sjedini. Za bešamel umak zagrijemo maslac, pržimo na njemu malo brašna pa...

Božićni keksi s cimetom

Božićni keksi s cimetom

Priprema: Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i orašaste plodove. U drugoj posudi pomiješajte jaja, smeđi šećer, med, maslac i vanilin šećer te tome dodajte smjesu brašna i orašastih plodova. Sve zajedno zamijesite u kompaktnu smjesu i ostavite pola sata u...