Recepti

Recepti

Marinirano miješano meso sa žara

(za četiri osobe)
40 dag svinjskog karea
40 dag svinjskog vrata
40 dag carskog mesa
40 dag krumpira
20 dag šampinjona
20 dag tikvica
20 dag crvena paprika
smilje, ružmarin, mljevena paprika
sol, papar, ulje
ajvar, kajmak
luk za dekoraciju

Meso narezati na odreske i staviti u marinadu napravljenu od smilja, ružmarina, soli, papra i mljevene paprike uz dodatak ulja. Ostaviti u marinadi cca sat vremena da poprimi okuse. Izvaditi ga iz marinade i lagano ispeći na roštilju.
Krumpir prethodno prokuhati u kipućoj vodi da omekša i narezati ga na kolute.
Od povrća napravimo ražnjiće i popečemo ih na roštilju dok ne dobiju zlatno žutu boju te ih prelijemo marinadom.
Serviramo uz dodatak kajmaka i ajvara.

Jelo je pripremio chef Rade iz KTC restorana „Mura“.

Marinirano miješano meso sa žara ktc Marinirano miješano meso sa žara ktc

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...