Recepti

Recepti

Marinirano miješano meso sa žara

(za četiri osobe)
40 dag svinjskog karea
40 dag svinjskog vrata
40 dag carskog mesa
40 dag krumpira
20 dag šampinjona
20 dag tikvica
20 dag crvena paprika
smilje, ružmarin, mljevena paprika
sol, papar, ulje
ajvar, kajmak
luk za dekoraciju

Meso narezati na odreske i staviti u marinadu napravljenu od smilja, ružmarina, soli, papra i mljevene paprike uz dodatak ulja. Ostaviti u marinadi cca sat vremena da poprimi okuse. Izvaditi ga iz marinade i lagano ispeći na roštilju.
Krumpir prethodno prokuhati u kipućoj vodi da omekša i narezati ga na kolute.
Od povrća napravimo ražnjiće i popečemo ih na roštilju dok ne dobiju zlatno žutu boju te ih prelijemo marinadom.
Serviramo uz dodatak kajmaka i ajvara.

Jelo je pripremio chef Rade iz KTC restorana „Mura“.

Marinirano miješano meso sa žara ktc Marinirano miješano meso sa žara ktc

Drugi recepti

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Luk očistimo i nasjeckamo ga na sitno, pola piletine narežemo na kockice, a pola ostavimo kao odreske, narežemo dimljeni špek na kockice. U lonac stavimo 1,6 l vode, zasolimo i kada zakipi stavimo rižu te ju kuhamo na laganoj vatri dok ne postane al dente. U zagrijanu...

Bezglutenski muffini s borovnicama

Bezglutenski muffini s borovnicama

Zagrijte pećnicu na 190°C. Kalup za muffine od 12 šalica obložite papirnatim ulošcima. Stavite Schär brašno, šećer i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Promiješajte pjenjačom ili vilicom da se sjedini. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju....

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Nasjeckamo luk, papriku i tikvice na kockice, mrkvu na trakice te šparoge na veće kolutiće. Piletinu narežemo na trakice i popržimo na vrućem ulju te posolimo i popaprimo. Pečenu piletinu izvadimo iz tave i stavimo na toplo. Na masnoću na kojoj se pekla piletina...

Popečci od povrća s pireom od celera i kruške

Popečci od povrća s pireom od celera i kruške

Šampinjone i avokado naribamo na ribež, poriluk sitno narežemo, posolimo te lagano dinstamo na maslinovom ulju . Rižine krekere također naribamo te pomiješamo s dinstanim povrćem, zatim povežemo s jajetom i oblikujemo u polpete. Polpete uvaljamo u brašno zatim jaje te...