Recepti

Recepti

Mesne okruglice u umaku od kopra i senfa s pireom od batata

Sastojci za okruglice:

500g mješanog mljevenog mesa
1 jaje
2 žlice sjeckanog lista peršina
pola šalice krušnih mrvica i mlijeko
sol
papar
crvena paprika
kajenski papar
1 režanj češnjaka sitno sjeckan

Sastojci za umak:

Umak:
1 crveni luk
2 režnja češnjaka
1 žlica sušenog kopra
1dcl bijelog vina
1 žlica senfa
250ml vrhnja za kuhanje
150ml vode ili temeljca
sol, papar,chili
1 žlica maslaca

Sastojci za pire od batata:

1kg batata
1 žlica maslaca
sol,papar

Pomiješajte meso, jaja i začine. Dodajte krusne mrvice u koje ste dodali mlijeko.
Oblikujte kuglice željene veličine.

Na malo maslinovog ulja prepržite mesne okruglice sa svake strane. Izvadite ih i pokrijte. Na istu masnoću stavite malo maslac, kada se zagrije dodajte luk i češnjak. Posolite. Dodajte kopar. Kada je luk omekšao vratite okruglice u tavu, podlijte bijelim vinom. Kada vino ispari dodajte vrhnje, temeljac, senf i začine. Po želji dodajte još kopra.

Batata ispecite u kori ili skuhajte. Izradite ga štapnim mikserom, dodajte maslac i začine. Za rustikalniji pire na grubo zdrobite batat gnječilicom za krumpir.

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...