Recepti

Recepti

Mesne okruglice u umaku od kopra i senfa s pireom od batata

Sastojci za okruglice:

500g mješanog mljevenog mesa
1 jaje
2 žlice sjeckanog lista peršina
pola šalice krušnih mrvica i mlijeko
sol
papar
crvena paprika
kajenski papar
1 režanj češnjaka sitno sjeckan

Sastojci za umak:

Umak:
1 crveni luk
2 režnja češnjaka
1 žlica sušenog kopra
1dcl bijelog vina
1 žlica senfa
250ml vrhnja za kuhanje
150ml vode ili temeljca
sol, papar,chili
1 žlica maslaca

Sastojci za pire od batata:

1kg batata
1 žlica maslaca
sol,papar

Pomiješajte meso, jaja i začine. Dodajte krusne mrvice u koje ste dodali mlijeko.
Oblikujte kuglice željene veličine.

Na malo maslinovog ulja prepržite mesne okruglice sa svake strane. Izvadite ih i pokrijte. Na istu masnoću stavite malo maslac, kada se zagrije dodajte luk i češnjak. Posolite. Dodajte kopar. Kada je luk omekšao vratite okruglice u tavu, podlijte bijelim vinom. Kada vino ispari dodajte vrhnje, temeljac, senf i začine. Po želji dodajte još kopra.

Batata ispecite u kori ili skuhajte. Izradite ga štapnim mikserom, dodajte maslac i začine. Za rustikalniji pire na grubo zdrobite batat gnječilicom za krumpir.

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...