Recepti

Recepti

Mesne okruglice u umaku od kopra i senfa s pireom od batata

Sastojci za okruglice:

500g mješanog mljevenog mesa
1 jaje
2 žlice sjeckanog lista peršina
pola šalice krušnih mrvica i mlijeko
sol
papar
crvena paprika
kajenski papar
1 režanj češnjaka sitno sjeckan

Sastojci za umak:

Umak:
1 crveni luk
2 režnja češnjaka
1 žlica sušenog kopra
1dcl bijelog vina
1 žlica senfa
250ml vrhnja za kuhanje
150ml vode ili temeljca
sol, papar,chili
1 žlica maslaca

Sastojci za pire od batata:

1kg batata
1 žlica maslaca
sol,papar

Pomiješajte meso, jaja i začine. Dodajte krusne mrvice u koje ste dodali mlijeko.
Oblikujte kuglice željene veličine.

Na malo maslinovog ulja prepržite mesne okruglice sa svake strane. Izvadite ih i pokrijte. Na istu masnoću stavite malo maslac, kada se zagrije dodajte luk i češnjak. Posolite. Dodajte kopar. Kada je luk omekšao vratite okruglice u tavu, podlijte bijelim vinom. Kada vino ispari dodajte vrhnje, temeljac, senf i začine. Po želji dodajte još kopra.

Batata ispecite u kori ili skuhajte. Izradite ga štapnim mikserom, dodajte maslac i začine. Za rustikalniji pire na grubo zdrobite batat gnječilicom za krumpir.

Drugi recepti

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Luk očistimo i nasjeckamo ga na sitno, pola piletine narežemo na kockice, a pola ostavimo kao odreske, narežemo dimljeni špek na kockice. U lonac stavimo 1,6 l vode, zasolimo i kada zakipi stavimo rižu te ju kuhamo na laganoj vatri dok ne postane al dente. U zagrijanu...

Bezglutenski muffini s borovnicama

Bezglutenski muffini s borovnicama

Zagrijte pećnicu na 190°C. Kalup za muffine od 12 šalica obložite papirnatim ulošcima. Stavite Schär brašno, šećer i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Promiješajte pjenjačom ili vilicom da se sjedini. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju....

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Nasjeckamo luk, papriku i tikvice na kockice, mrkvu na trakice te šparoge na veće kolutiće. Piletinu narežemo na trakice i popržimo na vrućem ulju te posolimo i popaprimo. Pečenu piletinu izvadimo iz tave i stavimo na toplo. Na masnoću na kojoj se pekla piletina...

Marinirano miješano meso sa žara

Marinirano miješano meso sa žara

Meso narezati na odreske i staviti u marinadu napravljenu od smilja, ružmarina, soli, papra i mljevene paprike uz dodatak ulja. Ostaviti u marinadi cca sat vremena da poprimi okuse. Izvaditi ga iz marinade i lagano ispeći na roštilju. Krumpir prethodno prokuhati u...