Recepti

Recepti

Orada u škartocu

Sastojci(za 4 osobe):
4 manje orade
4 krumpira
4 mrkve
1 limun
4 češnja češnjaka
Maslinovo ulje
Sušeni bosiljak
Sol, papar

Priprema:
Orade očistiti, oprati i osušiti, izvana i iznutra posoliti i posuti suhim bosiljkom. Krumpir oguliti, očistiti mrkvu i češnjak te sve povrće posoliti i popapriti i narezati na tanke ploške zajedno s limunom. Na pleh za pečenje prvo staviti papir za pečenje dovoljno velik da u njega stane dio povrća i jedna orada. Prvo rasporediti povrće te na kraju staviti ribu s kolutovima limuna i preliti s maslinovim uljem, po želji još dodati bosiljka ili drugog začinskog bilja.
Sve zamotati i krajeve papira povezati s koncem.
Isto ponoviti i s preostale tri orade i povrćem. Četiri zasebna škartoca staviti na pleh u zagrijanu pećnicu na 200 C i peći oko pola sata.

U slast!

Orada u škrtocu_ktc recepti

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...