Priprema:
Kruh narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i zalijemo s mlijekom da se namoči. U tavi zagrijemo maslac pa dodamo narezani luk i dinstamo dok ne pocrveni, a zatim dodamo šećer, aceto balzamico i brusnice te kuhamo oko 10 min.
Ostavimo da se malo ohladi, pomiješamo s kruhom te dodamo jaja kako bi lakše povezali u kompaktnu smjesu.
Puricu napunimo smjesom i zatvorimo unutrašnjost. U posudi pomiješamo sjeckanu kadulju, majčinu dušicu, ružmarin, sol i papar. Puricu premažemo izvana i stavimo ju u pećnicu na 180°C oko 2 sata.
Krumpir narežemo na veće komade i stavimo ga oko purice nakon sat i pol pečenja.
Dobar tek!

Rolada od vepra
Postupak: Rolada od vepra U mljeveno meso dodamo sol, papar i jaje te sve dobro izmiješamo. Od smjese napravimo veliku četvrtastu šniclu, na nju stavimo ploške šunke, trake crvene paprike i sira te zarolamo u roladu koju omotamo sa šnitama špeka. Roladu uvijemo...