Recepti

Recepti

Pečena purica punjena brusnicama i karameliziranim lukom

Sastojci:
1 purica cca 2 kg
1 kg krumpira
150 g sušenog kruha
2 jaja
10 g šećera
2 dl mlijeka
100 g maslaca
250 g luka
1 dl balzamičkog octa
40 g brusnica
Kadulja, majčina dušica, ružmarin
Sol, papar

Priprema:
Kruh narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i zalijemo s mlijekom da se namoči. U tavi zagrijemo maslac pa dodamo narezani luk i dinstamo dok ne pocrveni, a zatim dodamo šećer, aceto balzamico i brusnice te kuhamo oko 10 min.
Ostavimo da se malo ohladi, pomiješamo s kruhom te dodamo jaja kako bi lakše povezali u kompaktnu smjesu.
Puricu napunimo smjesom i zatvorimo unutrašnjost. U posudi pomiješamo sjeckanu kadulju, majčinu dušicu, ružmarin, sol i papar.  Puricu premažemo izvana i stavimo ju u pećnicu na 180°C oko 2 sata.
Krumpir narežemo na veće komade i stavimo ga oko purice nakon sat i pol pečenja.
Dobar tek!

Pečena purica punjena brusnicama i karameliziranim lukom

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...