Recepti

Recepti

Pečeno pile s medom, limunom i začinskim biljem

Sastojci:
1 pile oko 1,2 kg
2 limuna
žlica meda
timijan
ružmarin
kadulja
origano
režanj češnjaka
ulje
sol

500 g krumpira
500 g mrkve
100 ml bijelog vina

Postupak:
Pile začinimo sa svim začinima, namažemo ga s medom te nakapamo s limunom i stavimo na pleh za pečenje. Krumpir i mrkvu ogulimo, narežemo i začinimo po želji te stavimo uz pile, zalijemo s vinom i sve zajedno pečemo u pećnici na 180°C jedan sat.

Dobar tek!

Pečeno pile KTC

Drugi recepti

Zdravo varivo

Zdravo varivo

Postupak: Ječmenu kašu namočiti u vodi preko noći. Na ulju pržiti luk, dodati slaninu i mrkvu. Zaliti temeljcem ili vodom, dodati ječmenu kašu i grašak te kad zavrije ubaciti krumpir narezan na manje kocke. Začiniti po želji i dodati list lovora. Jelo je gotovo dok su...

Veseli rižoto

Veseli rižoto

Postupak: Povrće narezati na veće kockice. Izdinstati luk na maslacu te dodati ostalo povrće, pomiješati i dinstati na laganoj vatri dok ne omekša. Rižu posebno skuhati, ali ne do kraja. Sve zajedno pomiješati, zaliti s malo temeljca i vinom da se sve poveže i riža...

Jednostavna tjestenina sa šparogama

Jednostavna tjestenina sa šparogama

Postupak: Rastopite maslac, dodajte brašno i napravite svjetlu zapršku. Zalijte ju slatkim vrhnjem, posolite, popaprite i dodajte parmezan. Dobro promiješajte i dodajte šparoge i kuhajte nekoliko minuta. U međuvremenu u slanoj vodi skuhajte tjesteninu, zatim ju...

Lagane pureće rolice

Lagane pureće rolice

Postupak: Puretinu izrezati na veće odreske, potući i posoliti. Zatim izrezati trake cca 3 cm širine i u to zamotati šunku i sir, i rubove pričvrstiti čačkalicom. Rolice posložiti u lim za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici cca 30 min na 180°C dok ne dobije zlatno...