Recepti

Recepti

Pečeno pile s medom, limunom i začinskim biljem

Sastojci:
1 pile oko 1,2 kg
2 limuna
žlica meda
timijan
ružmarin
kadulja
origano
režanj češnjaka
ulje
sol

500 g krumpira
500 g mrkve
100 ml bijelog vina

Postupak:
Pile začinimo sa svim začinima, namažemo ga s medom te nakapamo s limunom i stavimo na pleh za pečenje. Krumpir i mrkvu ogulimo, narežemo i začinimo po želji te stavimo uz pile, zalijemo s vinom i sve zajedno pečemo u pećnici na 180°C jedan sat.

Dobar tek!

Pečeno pile KTC

Drugi recepti

Punjene tikvice

Punjene tikvice

Postupak: Tikvice očistiti, prerezati po dužini i izdubiti sredinu. Na ulju popržiti sitno sjeckani luk i češnjak, dodati piletinu narezanu na kockice, šampinjone na listiće te slaninu na male trakice. Pirjati dok sva tekućina ne ispari. Dodati vrhnje za kuhanje i čim...

Rolice od filea oslića

Rolice od filea oslića

Postupak: Rolice Na file oslića položimo blanširane listove blitve, zarolamo u rolice i umotamo u alu foliju, pečemo u vrelom ulju 10 minuta. Umak Žutanjke zagrijavati na pari uz stalno miješanje dok se ne zgusnu, dodati vino, limunov sok, maslac, sol, papar, miješati...

Punjene bezmesne paprike

Punjene bezmesne paprike

Paprike prerezati na pola i očistiti od koštica. Na malo maslinovog ulja pirjati sitno nasjeckani luk te dodati sitno sjeckani češnjak. Pirjati uz stalno miješanje još par minuta.  Dodati tikvicu i rajčicu narezane na srednje kockice te šampinjone na listiće. Kad...

Zapečena tjestenina

Zapečena tjestenina

Tjesteninu skuhati u slanoj vodi po uputstvu s pakiranja. Poriluk narezati na kolutiće i pirjati na malo ulja dok ne uvene, dodati kranjsku kobasicu te još malo pirjati. U posebnoj posudi izmiješati vrhnje za kuhanje, svježi sir, jaja i posoliti po želji. Tjesteninu...