Recepti

Recepti

Piletina s bobom i mrkvom

(za 4 osobe)
480 g pilećih prsa
150 g mrkve
50 g celera
80 g maslaca
120 g crvenog luka
200 g krumpira
450 g smrznutog boba
50 g brašna
10 g paprike u prahu
sol, papar
sjeckani peršin

 

Na maslacu lagano popržiti sitno sjeckani luk, dodati pileća prsa narezana na kockice te mrkvu i celer i sve zajedno kratko pirjati, a zatim posipati s brašnom i paprikom u prahu, kratko popeći te zaliti pilećim temeljcem ili vodom.
Krumpir oguliti i narezati na kockice te dodati u varivo s bobom. Kuhati na laganoj vatri. Kad je varivo pri kraju dodati začine i sjeckani peršin.
Poslužiti u keramičkom vrču ili dubokom tanjuru i dodatno ukrasiti s peršinom.

Jelo je pripremila chef Božica iz KTC restorana Klara(Križevci).

Puretina s mladim bobom i mrkvom Puretina s mladim bobom i mrkvom

Drugi recepti

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Luk očistimo i nasjeckamo ga na sitno, pola piletine narežemo na kockice, a pola ostavimo kao odreske, narežemo dimljeni špek na kockice. U lonac stavimo 1,6 l vode, zasolimo i kada zakipi stavimo rižu te ju kuhamo na laganoj vatri dok ne postane al dente. U zagrijanu...

Bezglutenski muffini s borovnicama

Bezglutenski muffini s borovnicama

Zagrijte pećnicu na 190°C. Kalup za muffine od 12 šalica obložite papirnatim ulošcima. Stavite Schär brašno, šećer i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Promiješajte pjenjačom ili vilicom da se sjedini. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju....

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Nasjeckamo luk, papriku i tikvice na kockice, mrkvu na trakice te šparoge na veće kolutiće. Piletinu narežemo na trakice i popržimo na vrućem ulju te posolimo i popaprimo. Pečenu piletinu izvadimo iz tave i stavimo na toplo. Na masnoću na kojoj se pekla piletina...

Marinirano miješano meso sa žara

Marinirano miješano meso sa žara

Meso narezati na odreske i staviti u marinadu napravljenu od smilja, ružmarina, soli, papra i mljevene paprike uz dodatak ulja. Ostaviti u marinadi cca sat vremena da poprimi okuse. Izvaditi ga iz marinade i lagano ispeći na roštilju. Krumpir prethodno prokuhati u...