Recepti

Recepti

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Sastojci:
800 g pilećeg filea
400 g tikve hokaido
1 luk
2 češnja češnjaka
200 ml vrhnja za kuhanje
sol, papar
50 g maslaca

Za pire:
1 kg batat
50 g maslaca
1 dcl mlijeka

Priprema:
Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi.
Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso.
Kada tikva omekša, zalijte s vrhnjem i začinite po želji te ostavite da kratko zavrije, a nakon toga maknite s vatre.
Dok je batat kuhan, procijedite, dodajte maslac, mlijeko i izgnječite dok ne postane kremasto.
Servirajte na tanjur pire od batata te prelijte s piletinom i dobivenim umakom.
Dobar tek!


Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...