Recepti

Recepti

Pohani cvjetovi bazge

8 cvjetova bazge
2 jaja
15 dag brašna
3 žlice šećera
2 vanil šećera
2,5 dl mlijeka
2 žlice ruma
limunova korica
malo praška za pecivo
cimet
ulje za prženje
jagode

Sastojci za koktel:
0,2 dl sirupa od bazge
3 dl pjenušca
1,5 dl mineralne vode
sok 1 limuna ili limete
menta
kockice leda

Od jaja, brašna, praška za pecivo, šećera i mlijeka napravimo glatku smjesu te dodamo rum i limunovu koricu. Cvjetove bazge umočimo u smjesu te ih kratko pržimo u vrućem ulju. Ispržene cvjetove stavimo na ubrus da upije višak masnoće. Serviramo uz preljev od jagoda ili nekog drugog bobičastog voća koje smo prethodno dobro izmiksali.

Uz ovaj desert predlažemo osvježavajući koktel od bazginog sirupa, limuna i pjenušca.

Pohani cvjetovi bazge i koktel od bazge i pjenušca1) Pohani cvjetovi bazge i koktel od bazge i pjenušca1)Pohani cvjetovi bazge i koktel od bazge i pjenušca

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...