Recepti

Recepti

Pohani cvjetovi bazge

8 cvjetova bazge
2 jaja
15 dag brašna
3 žlice šećera
2 vanil šećera
2,5 dl mlijeka
2 žlice ruma
limunova korica
malo praška za pecivo
cimet
ulje za prženje
jagode

Sastojci za koktel:
0,2 dl sirupa od bazge
3 dl pjenušca
1,5 dl mineralne vode
sok 1 limuna ili limete
menta
kockice leda

Od jaja, brašna, praška za pecivo, šećera i mlijeka napravimo glatku smjesu te dodamo rum i limunovu koricu. Cvjetove bazge umočimo u smjesu te ih kratko pržimo u vrućem ulju. Ispržene cvjetove stavimo na ubrus da upije višak masnoće. Serviramo uz preljev od jagoda ili nekog drugog bobičastog voća koje smo prethodno dobro izmiksali.

Uz ovaj desert predlažemo osvježavajući koktel od bazginog sirupa, limuna i pjenušca.

Pohani cvjetovi bazge i koktel od bazge i pjenušca1) Pohani cvjetovi bazge i koktel od bazge i pjenušca1)Pohani cvjetovi bazge i koktel od bazge i pjenušca

Drugi recepti

Pureće party štangice

Pureće party štangice

Pureća prsa narezati na štapiće debljine prsta. Posoliti i popapriti sa svih strana, po želji dodati curry ili mljeveni kumin te ostaviti da se marinira. Odvojiti žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napraviti snijeg, a žutanjke posoliti i uz dodavanje brašna...

Carsko meso iz tave

Carsko meso iz tave

Na carskom mesu napravimo rezove cca 5 milimetara u obliku kockica te u meso utrljamo sol i krupno mljeveni papar. Češnjak nasjeckamo na sitno, a mladi luk narežemo na kolutiće. Začinjeno carsko meso uvaljamo u brašno te ga ispečemo na 80 g maslaca do zlatno žute...

Punjene KTC rajčice

Punjene KTC rajčice

Rajčice izdubimo sa žlicom, ostavimo poklopac. Punjenje: svježi sir izmiješamo sa šunkom narezanom na sitne kockice, dodamo sjeckani peršin, vlasac, kiselo vrhnje, malo soli i 1 jaje. Napunimo rajčice, stavimo poklopac te ih naslažemo u namašćenu keramičku posudu,...

Piletina u umaku od tikvica s kremastom palentom

Piletina u umaku od tikvica s kremastom palentom

Na ulju popržimo pileći file koji smo prethodno začinili sa solju i paprom. Pileći file ostavimo sa strane te pripremimo umak od tikvica. Sitno nasjeckamo češnjak i crveni luk, popržimo ga na vrućem ulju te dodamo tikvice narezane na sitne kockice. Tikvice lagano...