Recepti

Recepti

Pohani cvjetovi bazge

8 cvjetova bazge
2 jaja
15 dag brašna
3 žlice šećera
2 vanil šećera
2,5 dl mlijeka
2 žlice ruma
limunova korica
malo praška za pecivo
cimet
ulje za prženje
jagode

Sastojci za koktel:
0,2 dl sirupa od bazge
3 dl pjenušca
1,5 dl mineralne vode
sok 1 limuna ili limete
menta
kockice leda

Od jaja, brašna, praška za pecivo, šećera i mlijeka napravimo glatku smjesu te dodamo rum i limunovu koricu. Cvjetove bazge umočimo u smjesu te ih kratko pržimo u vrućem ulju. Ispržene cvjetove stavimo na ubrus da upije višak masnoće. Serviramo uz preljev od jagoda ili nekog drugog bobičastog voća koje smo prethodno dobro izmiksali.

Uz ovaj desert predlažemo osvježavajući koktel od bazginog sirupa, limuna i pjenušca.

Pohani cvjetovi bazge i koktel od bazge i pjenušca1) Pohani cvjetovi bazge i koktel od bazge i pjenušca1)Pohani cvjetovi bazge i koktel od bazge i pjenušca

Drugi recepti

Jaja punjena paštetom

Jaja punjena paštetom

Postupak: Jaja u ljusci kuhati u vodi oko 8 minuta. Na malo maslaca ispržiti češnjak, jetrica narezana na male komadiće i šampinjone na listiće.Po potrebi podlijevati goveđim temeljcem dok sve ne postane mekano i ispari većina tekućine. Maknuti s vatre, usitniti...

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Priprema sotea: Jelenji but marinirati 2 dana u ulju. Crveni luk pirjati s jelenjim mesom narezanim na trakice, dodati začine i podlijevati s mesnim temeljcem. Kestene skuhati, očistiti, pola propasirati u umak,  a pola ostaviti cijele. Kad meso omekša ubaciti...

Jesensko varivo s PIK kobasicama

Jesensko varivo s PIK kobasicama

Priprema: Na maslinovom ulju lagano pirjati usitnjeni luk, narezanu mrkvu i celer na kockice, dodati poriluk narezan na kolutiće, narezane vrganje, češnjak i tikvu te lovorov list. Zaliti s vodom te dodati namočenu leću, začiniti i ostaviti kuhati, pred kraj u varivo...

Orahnjača

Orahnjača

Postupak pripreme: Kvasac rastopiti u 1 dl mlakog mlijeka i malo šećera, u brašno dodati kvasac, šećer, malo soli, žumanjke, otopljeni maslac i mlijeko. Zamijesiti tijesto, pokriti ga krpom i ostaviti da se digne. Pomiješamo orahe, grožđice, maslac, med i šećer te sve...