Recepti

Recepti

Popečci od povrća s pireom od celera i kruške

200 g šampinjona
200 g poriluka
100 g avokada
20 g rižinih krekera
1 jaje
sol, maslinovo ulje

200 ml ulja
50 g glatkog brašna
1 jaje
50 g kukuruznih pahuljica

Šampinjone i avokado naribamo na ribež, poriluk sitno narežemo, posolimo te lagano dinstamo na maslinovom ulju . Rižine krekere također naribamo te pomiješamo s dinstanim povrćem, zatim povežemo s jajetom i oblikujemo u polpete. Polpete uvaljamo u brašno zatim jaje te u usitnjene kukuruzne pahuljice. Popržimo ih na ulju s obje strane da su izvana hrskavi, a iznutra sočni mekani.
Za pire očistimo  celer i krušku te ih narežemo na veće kocke i stavimo kuhati u  u mlijeko, tekućinu ocijedimo te sa štapnim mikserom miksamo dok ne dobijemo prozračnu finu pjenicu,  dodamo malo maslaca i soli ili maslinovog ulja po želji.
Uz polpete možemo poslužiti jogurt s vlascem.

Popečci od povrća s pireom od celera i kruške_ktc Popečci od povrća s pireom od celera i kruške_ktc

Drugi recepti

Domaće krafne

Domaće krafne

U zdjelici usitnimo kvasac, dodamo 3 žlice šećera, prelijemo s 1.5 dl mlakog mlijeka i dobro promiješamo te stavimo u brašno koje smo prethodno dobro promiješali. Otopljeni kvasac malo prekrijemo brašnom i pustimo da se digne dok mi pripremamo žumanjke sa šećerom....

Rolada od vepra

Rolada od vepra

Postupak: Rolada od vepra U mljeveno meso dodamo sol, papar i jaje te sve dobro izmiješamo. Od smjese napravimo veliku četvrtastu šniclu, na nju stavimo ploške šunke, trake crvene paprike i sira te zarolamo u roladu koju omotamo sa šnitama špeka. Roladu uvijemo...

Zapečena sarma

Zapečena sarma

Priprema: Na ulju pržimo sitno sjeckani luk i pancetu. U posudi pomiješamo meso, jaje, kruh namočen u mlijeku i izdrobljen, pečeni luk i pancetu te začinimo. Dobro promiješamo rukom da se smjesa sjedini. Za bešamel umak zagrijemo maslac, pržimo na njemu malo brašna pa...

Božićni keksi s cimetom

Božićni keksi s cimetom

Priprema: Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i orašaste plodove. U drugoj posudi pomiješajte jaja, smeđi šećer, med, maslac i vanilin šećer te tome dodajte smjesu brašna i orašastih plodova. Sve zajedno zamijesite u kompaktnu smjesu i ostavite pola sata u...