Recepti

Recepti

Popečci od povrća s pireom od celera i kruške

200 g šampinjona
200 g poriluka
100 g avokada
20 g rižinih krekera
1 jaje
sol, maslinovo ulje

200 ml ulja
50 g glatkog brašna
1 jaje
50 g kukuruznih pahuljica

Šampinjone i avokado naribamo na ribež, poriluk sitno narežemo, posolimo te lagano dinstamo na maslinovom ulju . Rižine krekere također naribamo te pomiješamo s dinstanim povrćem, zatim povežemo s jajetom i oblikujemo u polpete. Polpete uvaljamo u brašno zatim jaje te u usitnjene kukuruzne pahuljice. Popržimo ih na ulju s obje strane da su izvana hrskavi, a iznutra sočni mekani.
Za pire očistimo  celer i krušku te ih narežemo na veće kocke i stavimo kuhati u  u mlijeko, tekućinu ocijedimo te sa štapnim mikserom miksamo dok ne dobijemo prozračnu finu pjenicu,  dodamo malo maslaca i soli ili maslinovog ulja po želji.
Uz polpete možemo poslužiti jogurt s vlascem.

Popečci od povrća s pireom od celera i kruške_ktc Popečci od povrća s pireom od celera i kruške_ktc

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...