Recepti

Recepti

Popečci od povrća s pireom od celera i kruške

200 g šampinjona
200 g poriluka
100 g avokada
20 g rižinih krekera
1 jaje
sol, maslinovo ulje

200 ml ulja
50 g glatkog brašna
1 jaje
50 g kukuruznih pahuljica

Šampinjone i avokado naribamo na ribež, poriluk sitno narežemo, posolimo te lagano dinstamo na maslinovom ulju . Rižine krekere također naribamo te pomiješamo s dinstanim povrćem, zatim povežemo s jajetom i oblikujemo u polpete. Polpete uvaljamo u brašno zatim jaje te u usitnjene kukuruzne pahuljice. Popržimo ih na ulju s obje strane da su izvana hrskavi, a iznutra sočni mekani.
Za pire očistimo  celer i krušku te ih narežemo na veće kocke i stavimo kuhati u  u mlijeko, tekućinu ocijedimo te sa štapnim mikserom miksamo dok ne dobijemo prozračnu finu pjenicu,  dodamo malo maslaca i soli ili maslinovog ulja po želji.
Uz polpete možemo poslužiti jogurt s vlascem.

Popečci od povrća s pireom od celera i kruške_ktc Popečci od povrća s pireom od celera i kruške_ktc

Drugi recepti

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Luk očistimo i nasjeckamo ga na sitno, pola piletine narežemo na kockice, a pola ostavimo kao odreske, narežemo dimljeni špek na kockice. U lonac stavimo 1,6 l vode, zasolimo i kada zakipi stavimo rižu te ju kuhamo na laganoj vatri dok ne postane al dente. U zagrijanu...

Bezglutenski muffini s borovnicama

Bezglutenski muffini s borovnicama

Zagrijte pećnicu na 190°C. Kalup za muffine od 12 šalica obložite papirnatim ulošcima. Stavite Schär brašno, šećer i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Promiješajte pjenjačom ili vilicom da se sjedini. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju....

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Nasjeckamo luk, papriku i tikvice na kockice, mrkvu na trakice te šparoge na veće kolutiće. Piletinu narežemo na trakice i popržimo na vrućem ulju te posolimo i popaprimo. Pečenu piletinu izvadimo iz tave i stavimo na toplo. Na masnoću na kojoj se pekla piletina...

Marinirano miješano meso sa žara

Marinirano miješano meso sa žara

Meso narezati na odreske i staviti u marinadu napravljenu od smilja, ružmarina, soli, papra i mljevene paprike uz dodatak ulja. Ostaviti u marinadi cca sat vremena da poprimi okuse. Izvaditi ga iz marinade i lagano ispeći na roštilju. Krumpir prethodno prokuhati u...