Recepti

Recepti

Popečci od povrća s pireom od celera i kruške

200 g šampinjona
200 g poriluka
100 g avokada
20 g rižinih krekera
1 jaje
sol, maslinovo ulje

200 ml ulja
50 g glatkog brašna
1 jaje
50 g kukuruznih pahuljica

Šampinjone i avokado naribamo na ribež, poriluk sitno narežemo, posolimo te lagano dinstamo na maslinovom ulju . Rižine krekere također naribamo te pomiješamo s dinstanim povrćem, zatim povežemo s jajetom i oblikujemo u polpete. Polpete uvaljamo u brašno zatim jaje te u usitnjene kukuruzne pahuljice. Popržimo ih na ulju s obje strane da su izvana hrskavi, a iznutra sočni mekani.
Za pire očistimo  celer i krušku te ih narežemo na veće kocke i stavimo kuhati u  u mlijeko, tekućinu ocijedimo te sa štapnim mikserom miksamo dok ne dobijemo prozračnu finu pjenicu,  dodamo malo maslaca i soli ili maslinovog ulja po želji.
Uz polpete možemo poslužiti jogurt s vlascem.

Popečci od povrća s pireom od celera i kruške_ktc Popečci od povrća s pireom od celera i kruške_ktc

Drugi recepti

Punjena juneća rolada

Punjena juneća rolada

Priprema: Juneću lopaticu sameljemo, dodamo na kockice narezani hamburger, šunku u ovitku, svježu papriku, peršin list i jaja, začinimo i sve zajedno dobro pomiješamo. Na stol stavimo mljevenu junetinu, razvučemo ju i na nju stavimo smjesu od mljevene puretine te u...

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Priprema: Pileća prsa narežite na tanke odreske, potucite ih te začinite. Na svaki odrezak stavite šnitu šunke i sira pa preklopite ili zarolajte. Tako pripremljene odreske uvaljajte u brašno, jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica, sezama i chia sjemenki. Pileće...

Savijača sa sirom i bučom

Savijača sa sirom i bučom

Priprema: Buču oguliti, izvaditi sjemenke i naribati. Stisnuti buču da se iscijedi višak vode, pomiješati s kiselim vrhnjem, svježim sirom, jajima, dodati šećer i malo soli. Vučeno tijesto odmotati, namazati listove s malo ulja i staviti nadjev na tijesto, zarolati te...

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Priprema:  Ječmenu kašu skuhati, procijediti i ostaviti da se ohladi. Smrznute dagnje i surimi štapiće  kratko prokuhati u posoljenoj kipućoj vodi te također ohladiti. Luk i avokado narezati na kockice i prepoloviti cherry rajčice. U ohlađenu ječmenu kašu, dodati...