Recepti

Recepti

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Sastojci:
800 g pilećih prsa
100 g šunke u ovitku
100 g gauda sira
100 g brašna
100 g krušnih mrvica
10 g sezama
10 g chia sjemenki
2 jaja
sol, papar
800 g krumpira
ulje

Priprema:
Pileća prsa narežite na tanke odreske, potucite ih te začinite. Na svaki odrezak stavite šnitu šunke i sira pa preklopite ili zarolajte. Tako pripremljene odreske uvaljajte u brašno, jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica, sezama i chia sjemenki.
Pileće odreske pržite u dubokom ulju na 180ºC dok nisu pečene.
Za prilog poslužite ploške od krumpira. Krumpir ogulite i narežite na ploške. Na vrelu masnoću stavite ploške i pržite ih dok ne postanu zlatno rumene. Izvadite iz masnoće i posolite.
Dobar tek!

Punjena pileća prsa

 

Drugi recepti

Punjena juneća rolada

Punjena juneća rolada

Priprema: Juneću lopaticu sameljemo, dodamo na kockice narezani hamburger, šunku u ovitku, svježu papriku, peršin list i jaja, začinimo i sve zajedno dobro pomiješamo. Na stol stavimo mljevenu junetinu, razvučemo ju i na nju stavimo smjesu od mljevene puretine te u...

Savijača sa sirom i bučom

Savijača sa sirom i bučom

Priprema: Buču oguliti, izvaditi sjemenke i naribati. Stisnuti buču da se iscijedi višak vode, pomiješati s kiselim vrhnjem, svježim sirom, jajima, dodati šećer i malo soli. Vučeno tijesto odmotati, namazati listove s malo ulja i staviti nadjev na tijesto, zarolati te...

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Priprema:  Ječmenu kašu skuhati, procijediti i ostaviti da se ohladi. Smrznute dagnje i surimi štapiće  kratko prokuhati u posoljenoj kipućoj vodi te također ohladiti. Luk i avokado narezati na kockice i prepoloviti cherry rajčice. U ohlađenu ječmenu kašu, dodati...

Varivo od tikvica s domaćim kobasicama

Varivo od tikvica s domaćim kobasicama

Priprema: Luk nasjeckamo na sitne kockice i pirjamo na ulju dok ne omekša, a zatim dodamo protisnuti češnjak, crvenu papriku i zalijemo s dva decilitra vode. Dodamo na kockice narezanu tikvicu, mrkvu i krumpir i kuhamo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Nakon što...