Recepti

Recepti

Punjene bezmesne paprike

4 velike crvene paprike
1 glavica luka
1 veća tikvica
2 češnja češnjaka
200 g šampinjona
200 g svježe rajčice
3 listića majčine dušice
100 g parmezana
200 g sira Varaždinec
maslinovo ulje

Paprike prerezati na pola i očistiti od koštica. Na malo maslinovog ulja pirjati sitno nasjeckani luk te dodati sitno sjeckani češnjak. Pirjati uz stalno miješanje još par minuta.  Dodati tikvicu i rajčicu narezane na srednje kockice te šampinjone na listiće.
Kad povrće omekša maknuti s vatre, dodati parmezan i majčinu dušicu i sve zajedno pomiješati te puniti paprike koje smo prethodno stavili u lim za pečenje premazan uljem. Na kraju posipati ribanim sirom Varaždinec i peći cca 30 min na 200°C dok paprike ne omekšaju.

Jelo se može poslužiti kao glavno jelo ili prilog uz neko pečenje.

Bezmesna paprika ktc Bezmesna paprika ktc

Drugi recepti

Pečeno pile s medom, limunom i začinskim biljem

Pečeno pile s medom, limunom i začinskim biljem

Postupak: Pile začinimo sa svim začinima, namažemo ga s medom te nakapamo s limunom i stavimo na pleh za pečenje. Krumpir i mrkvu ogulimo, narežemo i začinimo po želji te stavimo uz pile, zalijemo s vinom i sve zajedno pečemo u pećnici na 180°C jedan sat. Dobar...

Punjene tikvice

Punjene tikvice

Postupak: Tikvice očistiti, prerezati po dužini i izdubiti sredinu. Na ulju popržiti sitno sjeckani luk i češnjak, dodati piletinu narezanu na kockice, šampinjone na listiće te slaninu na male trakice. Pirjati dok sva tekućina ne ispari. Dodati vrhnje za kuhanje i čim...

Rolice od filea oslića

Rolice od filea oslića

Postupak: Rolice Na file oslića položimo blanširane listove blitve, zarolamo u rolice i umotamo u alu foliju, pečemo u vrelom ulju 10 minuta. Umak Žutanjke zagrijavati na pari uz stalno miješanje dok se ne zgusnu, dodati vino, limunov sok, maslac, sol, papar, miješati...

Zapečena tjestenina

Zapečena tjestenina

Tjesteninu skuhati u slanoj vodi po uputstvu s pakiranja. Poriluk narezati na kolutiće i pirjati na malo ulja dok ne uvene, dodati kranjsku kobasicu te još malo pirjati. U posebnoj posudi izmiješati vrhnje za kuhanje, svježi sir, jaja i posoliti po želji. Tjesteninu...