Recepti

Recepti

Punjene bezmesne paprike

4 velike crvene paprike
1 glavica luka
1 veća tikvica
2 češnja češnjaka
200 g šampinjona
200 g svježe rajčice
3 listića majčine dušice
100 g parmezana
200 g sira Varaždinec
maslinovo ulje

Paprike prerezati na pola i očistiti od koštica. Na malo maslinovog ulja pirjati sitno nasjeckani luk te dodati sitno sjeckani češnjak. Pirjati uz stalno miješanje još par minuta.  Dodati tikvicu i rajčicu narezane na srednje kockice te šampinjone na listiće.
Kad povrće omekša maknuti s vatre, dodati parmezan i majčinu dušicu i sve zajedno pomiješati te puniti paprike koje smo prethodno stavili u lim za pečenje premazan uljem. Na kraju posipati ribanim sirom Varaždinec i peći cca 30 min na 200°C dok paprike ne omekšaju.

Jelo se može poslužiti kao glavno jelo ili prilog uz neko pečenje.

Bezmesna paprika ktc Bezmesna paprika ktc

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...