Recepti

Recepti

Punjene KTC rajčice

4 kom rajčica KTC
200 g svježeg sira
100 g šunke u ovitku
4 žlice kiselog vrhnja
1 jaje
sjeckani vlasac
sjeckani peršin
sol, papar

Rajčice izdubimo sa žlicom, ostavimo poklopac.

Punjenje: svježi sir izmiješamo sa šunkom narezanom na sitne kockice, dodamo sjeckani peršin, vlasac, kiselo vrhnje, malo soli i 1 jaje.
Napunimo rajčice, stavimo poklopac te ih naslažemo u namašćenu keramičku posudu, zapečemo 10min na 180°C.

Serviramo kao samostalno jelo ili prilog uz neko meso.

Punjene KTC rajčice sa svježim sirom Punjene KTC rajčice sa svježim sirom

Drugi recepti

Jaja punjena paštetom

Jaja punjena paštetom

Postupak: Jaja u ljusci kuhati u vodi oko 8 minuta. Na malo maslaca ispržiti češnjak, jetrica narezana na male komadiće i šampinjone na listiće.Po potrebi podlijevati goveđim temeljcem dok sve ne postane mekano i ispari većina tekućine. Maknuti s vatre, usitniti...

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Priprema sotea: Jelenji but marinirati 2 dana u ulju. Crveni luk pirjati s jelenjim mesom narezanim na trakice, dodati začine i podlijevati s mesnim temeljcem. Kestene skuhati, očistiti, pola propasirati u umak,  a pola ostaviti cijele. Kad meso omekša ubaciti...

Jesensko varivo s PIK kobasicama

Jesensko varivo s PIK kobasicama

Priprema: Na maslinovom ulju lagano pirjati usitnjeni luk, narezanu mrkvu i celer na kockice, dodati poriluk narezan na kolutiće, narezane vrganje, češnjak i tikvu te lovorov list. Zaliti s vodom te dodati namočenu leću, začiniti i ostaviti kuhati, pred kraj u varivo...

Orahnjača

Orahnjača

Postupak pripreme: Kvasac rastopiti u 1 dl mlakog mlijeka i malo šećera, u brašno dodati kvasac, šećer, malo soli, žumanjke, otopljeni maslac i mlijeko. Zamijesiti tijesto, pokriti ga krpom i ostaviti da se digne. Pomiješamo orahe, grožđice, maslac, med i šećer te sve...