Recepti

Recepti

Punjene KTC rajčice

4 kom rajčica KTC
200 g svježeg sira
100 g šunke u ovitku
4 žlice kiselog vrhnja
1 jaje
sjeckani vlasac
sjeckani peršin
sol, papar

Rajčice izdubimo sa žlicom, ostavimo poklopac.

Punjenje: svježi sir izmiješamo sa šunkom narezanom na sitne kockice, dodamo sjeckani peršin, vlasac, kiselo vrhnje, malo soli i 1 jaje.
Napunimo rajčice, stavimo poklopac te ih naslažemo u namašćenu keramičku posudu, zapečemo 10min na 180°C.

Serviramo kao samostalno jelo ili prilog uz neko meso.

Punjene KTC rajčice sa svježim sirom Punjene KTC rajčice sa svježim sirom

Drugi recepti

Pureće party štangice

Pureće party štangice

Pureća prsa narezati na štapiće debljine prsta. Posoliti i popapriti sa svih strana, po želji dodati curry ili mljeveni kumin te ostaviti da se marinira. Odvojiti žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napraviti snijeg, a žutanjke posoliti i uz dodavanje brašna...

Carsko meso iz tave

Carsko meso iz tave

Na carskom mesu napravimo rezove cca 5 milimetara u obliku kockica te u meso utrljamo sol i krupno mljeveni papar. Češnjak nasjeckamo na sitno, a mladi luk narežemo na kolutiće. Začinjeno carsko meso uvaljamo u brašno te ga ispečemo na 80 g maslaca do zlatno žute...

Pohani cvjetovi bazge

Pohani cvjetovi bazge

Od jaja, brašna, praška za pecivo, šećera i mlijeka napravimo glatku smjesu te dodamo rum i limunovu koricu. Cvjetove bazge umočimo u smjesu te ih kratko pržimo u vrućem ulju. Ispržene cvjetove stavimo na ubrus da upije višak masnoće. Serviramo uz preljev od jagoda...

Piletina u umaku od tikvica s kremastom palentom

Piletina u umaku od tikvica s kremastom palentom

Na ulju popržimo pileći file koji smo prethodno začinili sa solju i paprom. Pileći file ostavimo sa strane te pripremimo umak od tikvica. Sitno nasjeckamo češnjak i crveni luk, popržimo ga na vrućem ulju te dodamo tikvice narezane na sitne kockice. Tikvice lagano...