Recepti

Recepti

Punjene tikvice

Sastojci:
4 veće tikvice
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
400 g pilećeg filea
200 g šampinjona
150 g mesnate slanine
2 dl vrhnja za kuhanje
100 g parmezana
papar, sol

Postupak:
Tikvice očistiti, prerezati po dužini i izdubiti sredinu.
Na ulju popržiti sitno sjeckani luk i češnjak, dodati piletinu narezanu na kockice,
šampinjone na listiće te slaninu na male trakice. Pirjati dok sva tekućina ne ispari.
Dodati vrhnje za kuhanje i čim provrije maknuti s vatre.
Očišćene tikvice složiti na lim za pečenje premazan uljem, posoliti te staviti u
pećnicu 10 min na 180°C. Izvaditi iz pećnice, napuniti pripremljenim nadjevom,
posipati parmezanom i vratiti u pećnicu još cca 20 min.
Jelo je gotovo dok tikvice omekšaju i dobiju zlatnu boju.

Punjene tikvice_ktc Punjene tikvice_ktc

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...