Recepti

Recepti

Punjene tikvice

Sastojci:
4 veće tikvice
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
400 g pilećeg filea
200 g šampinjona
150 g mesnate slanine
2 dl vrhnja za kuhanje
100 g parmezana
papar, sol

Postupak:
Tikvice očistiti, prerezati po dužini i izdubiti sredinu.
Na ulju popržiti sitno sjeckani luk i češnjak, dodati piletinu narezanu na kockice,
šampinjone na listiće te slaninu na male trakice. Pirjati dok sva tekućina ne ispari.
Dodati vrhnje za kuhanje i čim provrije maknuti s vatre.
Očišćene tikvice složiti na lim za pečenje premazan uljem, posoliti te staviti u
pećnicu 10 min na 180°C. Izvaditi iz pećnice, napuniti pripremljenim nadjevom,
posipati parmezanom i vratiti u pećnicu još cca 20 min.
Jelo je gotovo dok tikvice omekšaju i dobiju zlatnu boju.

Punjene tikvice_ktc Punjene tikvice_ktc

Drugi recepti

Jaja punjena paštetom

Jaja punjena paštetom

Postupak: Jaja u ljusci kuhati u vodi oko 8 minuta. Na malo maslaca ispržiti češnjak, jetrica narezana na male komadiće i šampinjone na listiće.Po potrebi podlijevati goveđim temeljcem dok sve ne postane mekano i ispari većina tekućine. Maknuti s vatre, usitniti...

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Priprema sotea: Jelenji but marinirati 2 dana u ulju. Crveni luk pirjati s jelenjim mesom narezanim na trakice, dodati začine i podlijevati s mesnim temeljcem. Kestene skuhati, očistiti, pola propasirati u umak,  a pola ostaviti cijele. Kad meso omekša ubaciti...

Jesensko varivo s PIK kobasicama

Jesensko varivo s PIK kobasicama

Priprema: Na maslinovom ulju lagano pirjati usitnjeni luk, narezanu mrkvu i celer na kockice, dodati poriluk narezan na kolutiće, narezane vrganje, češnjak i tikvu te lovorov list. Zaliti s vodom te dodati namočenu leću, začiniti i ostaviti kuhati, pred kraj u varivo...

Orahnjača

Orahnjača

Postupak pripreme: Kvasac rastopiti u 1 dl mlakog mlijeka i malo šećera, u brašno dodati kvasac, šećer, malo soli, žumanjke, otopljeni maslac i mlijeko. Zamijesiti tijesto, pokriti ga krpom i ostaviti da se digne. Pomiješamo orahe, grožđice, maslac, med i šećer te sve...