Recepti

Recepti

Punjeni pileći batak i zabatak na kremi od mladog luka

Sastojci za punjeni pileći batak i zabatak (za 4 osobe):
1 kg pilećeg batka i zabatka
200 g topivog sira (gauda ili dimsi)
200 g šunke u ovitku
80 g pancete
20 g ribanog parmezana
4 šnite starog kruha bez kore
40 g krem sira
4 jaja
peršin
sol
papar

Sastojci za prilog od ječmene kaše i povrća:
320 g ječmene kaše
40 g luka
40 g tikvica
40 g mrkve
sol
papar
vegeta
0,1 dcl ulja

Sastojci za kremu od mladog luka:
1 dcl mlijeka
200 g mladog luka

Batak i zabatak stavimo na dasku tako da je na dasci strana s kožom i zatim izvadimo kost, meso lagano potučemo, posolimo i popaprimo, složimo nadjev od topivog sira (naribamo ga) parmezana, narežemo na kockice šunku, pancetu, nadrobimo kruh, dodamo peršin, sol, papar, jaja i sve zajedno pomiješamo i stavimo na batak i zabatak, zarolamo i krajeve spojimo s čačkalicama. Stavimo u pećnicu 40 min na 180 °C.

Na ulju popržimo luk, kada porumeni dodamo mrkvu i tikvice. Posebno skuhamo ječmenu kašu te kada je kaša gotova stavimo ju na povrće koje smo izdinstali i sve pomiješamo i začinimo.

Mladi luk narežemo na sitno i stavimo kuhati u mlijeko, malo posolimo. Kada je kuhano i mlijeko se malo povrelo sve zajedno blendiramo da dobijemo lijepu kremu.

Uz ovo jelo smo odabrali vino Cuvee bijeli Ormož.

Jelo je pripremio kuhar Krunoslav iz KTC restorana „Ivana“ Koprivnica.

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...