Recepti

Recepti

Punjeni pileći batak i zabatak na kremi od mladog luka

Sastojci za punjeni pileći batak i zabatak (za 4 osobe):
1 kg pilećeg batka i zabatka
200 g topivog sira (gauda ili dimsi)
200 g šunke u ovitku
80 g pancete
20 g ribanog parmezana
4 šnite starog kruha bez kore
40 g krem sira
4 jaja
peršin
sol
papar

Sastojci za prilog od ječmene kaše i povrća:
320 g ječmene kaše
40 g luka
40 g tikvica
40 g mrkve
sol
papar
vegeta
0,1 dcl ulja

Sastojci za kremu od mladog luka:
1 dcl mlijeka
200 g mladog luka

Batak i zabatak stavimo na dasku tako da je na dasci strana s kožom i zatim izvadimo kost, meso lagano potučemo, posolimo i popaprimo, složimo nadjev od topivog sira (naribamo ga) parmezana, narežemo na kockice šunku, pancetu, nadrobimo kruh, dodamo peršin, sol, papar, jaja i sve zajedno pomiješamo i stavimo na batak i zabatak, zarolamo i krajeve spojimo s čačkalicama. Stavimo u pećnicu 40 min na 180 °C.

Na ulju popržimo luk, kada porumeni dodamo mrkvu i tikvice. Posebno skuhamo ječmenu kašu te kada je kaša gotova stavimo ju na povrće koje smo izdinstali i sve pomiješamo i začinimo.

Mladi luk narežemo na sitno i stavimo kuhati u mlijeko, malo posolimo. Kada je kuhano i mlijeko se malo povrelo sve zajedno blendiramo da dobijemo lijepu kremu.

Uz ovo jelo smo odabrali vino Cuvee bijeli Ormož.

Jelo je pripremio kuhar Krunoslav iz KTC restorana „Ivana“ Koprivnica.

Drugi recepti

Punjena juneća rolada

Punjena juneća rolada

Priprema: Juneću lopaticu sameljemo, dodamo na kockice narezani hamburger, šunku u ovitku, svježu papriku, peršin list i jaja, začinimo i sve zajedno dobro pomiješamo. Na stol stavimo mljevenu junetinu, razvučemo ju i na nju stavimo smjesu od mljevene puretine te u...

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Priprema: Pileća prsa narežite na tanke odreske, potucite ih te začinite. Na svaki odrezak stavite šnitu šunke i sira pa preklopite ili zarolajte. Tako pripremljene odreske uvaljajte u brašno, jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica, sezama i chia sjemenki. Pileće...

Savijača sa sirom i bučom

Savijača sa sirom i bučom

Priprema: Buču oguliti, izvaditi sjemenke i naribati. Stisnuti buču da se iscijedi višak vode, pomiješati s kiselim vrhnjem, svježim sirom, jajima, dodati šećer i malo soli. Vučeno tijesto odmotati, namazati listove s malo ulja i staviti nadjev na tijesto, zarolati te...

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Priprema:  Ječmenu kašu skuhati, procijediti i ostaviti da se ohladi. Smrznute dagnje i surimi štapiće  kratko prokuhati u posoljenoj kipućoj vodi te također ohladiti. Luk i avokado narezati na kockice i prepoloviti cherry rajčice. U ohlađenu ječmenu kašu, dodati...