Recepti

Recepti

Punjeni pureći savitak

Sastojci za punjeni pureći savitak (za 4 osobe):
750 g purećeg filea
150 g podravskog špeka
80 g kiselih krastavaca
200 g Vivis krem sira
vlasac
sol
40 g oštrog brašna
40 g krušnih mrvica
100 g kukuruznih pahuljica
2 kom jaja

Sastojci za čips od krumpira:
1.2 kg krumpira
ulje za prženje

Pureći file narezati na četiri odreska, potući batom za meso i lagano posoliti.
Podravski špek i kisele krastavce narezati na male kockice te dodati krem sir i vlasac. Sve zajedno pomiješati. Na sredinu odreska rasporediti pripremljeni nadjev, krajnje rubove odreska saviti i zarolati.
U krušne mrvice dodati kukuruzne pahuljice. Savitak najprije uvaljati u brašno, zatim u jaja te u mješavinu krušnih mrvica i pahuljica.
Pržiti u dubokom ulju do zlatne boje.

Za prilog smo odabrali čips od krumpira.
Krumpir oguliti, naribati na tanke šnite i pržiti u dubokom ulju dok ne dobijemo čips.

Poslužiti uz zelenu salatu.

Uz ovo jelo preporučujemo vina graševinu ili chardonnay.

Jelo je pripremila chef Ivana iz KTC restorana Sokolovac.

Drugi recepti

Punjena juneća rolada

Punjena juneća rolada

Priprema: Juneću lopaticu sameljemo, dodamo na kockice narezani hamburger, šunku u ovitku, svježu papriku, peršin list i jaja, začinimo i sve zajedno dobro pomiješamo. Na stol stavimo mljevenu junetinu, razvučemo ju i na nju stavimo smjesu od mljevene puretine te u...

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Priprema: Pileća prsa narežite na tanke odreske, potucite ih te začinite. Na svaki odrezak stavite šnitu šunke i sira pa preklopite ili zarolajte. Tako pripremljene odreske uvaljajte u brašno, jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica, sezama i chia sjemenki. Pileće...

Savijača sa sirom i bučom

Savijača sa sirom i bučom

Priprema: Buču oguliti, izvaditi sjemenke i naribati. Stisnuti buču da se iscijedi višak vode, pomiješati s kiselim vrhnjem, svježim sirom, jajima, dodati šećer i malo soli. Vučeno tijesto odmotati, namazati listove s malo ulja i staviti nadjev na tijesto, zarolati te...

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Priprema:  Ječmenu kašu skuhati, procijediti i ostaviti da se ohladi. Smrznute dagnje i surimi štapiće  kratko prokuhati u posoljenoj kipućoj vodi te također ohladiti. Luk i avokado narezati na kockice i prepoloviti cherry rajčice. U ohlađenu ječmenu kašu, dodati...