Recepti

Recepti

Punjeni pureći savitak

Sastojci za punjeni pureći savitak (za 4 osobe):
750 g purećeg filea
150 g podravskog špeka
80 g kiselih krastavaca
200 g Vivis krem sira
vlasac
sol
40 g oštrog brašna
40 g krušnih mrvica
100 g kukuruznih pahuljica
2 kom jaja

Sastojci za čips od krumpira:
1.2 kg krumpira
ulje za prženje

Pureći file narezati na četiri odreska, potući batom za meso i lagano posoliti.
Podravski špek i kisele krastavce narezati na male kockice te dodati krem sir i vlasac. Sve zajedno pomiješati. Na sredinu odreska rasporediti pripremljeni nadjev, krajnje rubove odreska saviti i zarolati.
U krušne mrvice dodati kukuruzne pahuljice. Savitak najprije uvaljati u brašno, zatim u jaja te u mješavinu krušnih mrvica i pahuljica.
Pržiti u dubokom ulju do zlatne boje.

Za prilog smo odabrali čips od krumpira.
Krumpir oguliti, naribati na tanke šnite i pržiti u dubokom ulju dok ne dobijemo čips.

Poslužiti uz zelenu salatu.

Uz ovo jelo preporučujemo vina graševinu ili chardonnay.

Jelo je pripremila chef Ivana iz KTC restorana Sokolovac.

Drugi recepti

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Luk očistimo i nasjeckamo ga na sitno, pola piletine narežemo na kockice, a pola ostavimo kao odreske, narežemo dimljeni špek na kockice. U lonac stavimo 1,6 l vode, zasolimo i kada zakipi stavimo rižu te ju kuhamo na laganoj vatri dok ne postane al dente. U zagrijanu...

Bezglutenski muffini s borovnicama

Bezglutenski muffini s borovnicama

Zagrijte pećnicu na 190°C. Kalup za muffine od 12 šalica obložite papirnatim ulošcima. Stavite Schär brašno, šećer i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Promiješajte pjenjačom ili vilicom da se sjedini. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju....

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Nasjeckamo luk, papriku i tikvice na kockice, mrkvu na trakice te šparoge na veće kolutiće. Piletinu narežemo na trakice i popržimo na vrućem ulju te posolimo i popaprimo. Pečenu piletinu izvadimo iz tave i stavimo na toplo. Na masnoću na kojoj se pekla piletina...

Marinirano miješano meso sa žara

Marinirano miješano meso sa žara

Meso narezati na odreske i staviti u marinadu napravljenu od smilja, ružmarina, soli, papra i mljevene paprike uz dodatak ulja. Ostaviti u marinadi cca sat vremena da poprimi okuse. Izvaditi ga iz marinade i lagano ispeći na roštilju. Krumpir prethodno prokuhati u...