Recepti

Recepti

Punjeni pureći savitak

Sastojci za punjeni pureći savitak (za 4 osobe):
750 g purećeg filea
150 g podravskog špeka
80 g kiselih krastavaca
200 g Vivis krem sira
vlasac
sol
40 g oštrog brašna
40 g krušnih mrvica
100 g kukuruznih pahuljica
2 kom jaja

Sastojci za čips od krumpira:
1.2 kg krumpira
ulje za prženje

Pureći file narezati na četiri odreska, potući batom za meso i lagano posoliti.
Podravski špek i kisele krastavce narezati na male kockice te dodati krem sir i vlasac. Sve zajedno pomiješati. Na sredinu odreska rasporediti pripremljeni nadjev, krajnje rubove odreska saviti i zarolati.
U krušne mrvice dodati kukuruzne pahuljice. Savitak najprije uvaljati u brašno, zatim u jaja te u mješavinu krušnih mrvica i pahuljica.
Pržiti u dubokom ulju do zlatne boje.

Za prilog smo odabrali čips od krumpira.
Krumpir oguliti, naribati na tanke šnite i pržiti u dubokom ulju dok ne dobijemo čips.

Poslužiti uz zelenu salatu.

Uz ovo jelo preporučujemo vina graševinu ili chardonnay.

Jelo je pripremila chef Ivana iz KTC restorana Sokolovac.

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...