Recepti

Recepti

Punjeni rolani lungić s hrskavim krumpirima

Sastojci za lungić:
1 veći svinjski file (600 g)
pola crvenog luka
2 režnja češnjaka
pola crvene paprike
pola žute paprike
3 lista Gouda sira
3 lista Podravec sira
2 trokuta Zdenka Čardaš
250 g tanko rezane pancete
sol
papar
maslinovo ulje

Sastojci za hrskavi krumpir:
krumpir
sol
papar
crvena paprika
malo palente
maslinovo ulje

Svinjski file očistite od opni, prerežite na pola po dužini, ali ne do kraja. Rastucite meso. Posolite i popaprite sa strane gdje će ići punjenje.
Pirjajte luk i češnjak na maslinovom ulju. Kada omekša dodajte papriku koju ste narezali na male kockice. Posolite i popaprite. Pirjajte dok paprike ne omekšaju.
Na meso posložite listove sira, po sredini pirjano povrće i komadiće Zdenka topljenog sira. Spojite meso s čačkalicama. Spoj s čačkalicama okrenite prema dolje pa obložite file s pancetom. Po želji nakapajte pancetu s malo meda. Pecite na 200ºC 25 min, pri kraju povećajte na 250ºC ili 230ºC s ventilacijom i gornjim grijačem da se panceta dobro zapeče.  

Krumpir ogulite i narežite na ploške, začinite i dodajte ulje i palentu.
Pecite s mesom.

*poslužite uz zelenu salatu

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...