Recepti

Recepti

Pureća prsa na kremastom umaku uz prženi krumpir s jajima

(za 4 osobe)
750 g purećeg filea
100 g svinjskog hamburgera
200 g šampinjona
500 ml vrhnja za kuhanje
300 g luka
50 g češnjaka
1 kg krumpira
4 jaja
1 dcl ulja
sol
papar

Pureći file narežemo na medaljone, začinimo i umotamo u svinjsku slaninu te u tavi na malo masnoće popečemo na laganoj vatri.
Luk sitno narežemo, popržimo ga, dodamo gljive i još sve zajedno popržimo uz dodatak češnjaka i začina. U gotovu smjesu dodamo vrhnje za kuhanje i usitnimo štapnim mikserom dok se sve ne sjedini i dok ne dobijemo umak lijepe teksture.
Krumpir i jaja prokuhamo u kipućoj vodi te malo ohladimo.
Sitno nasjeckamo luk, popržimo ga na ulju i dodamo naribani krumpir i jaja. Na sredinu tanjura stavimo umak, na umak stavimo pileći file te dodamo krumpir s jajima.

Jelo je pripremio chef Rade iz KTC restorana Mura(Mursko Središće).

Pureća prsa na kremastom umaku uz prženi krumpir s jajima Pureća prsa na kremastom umaku uz prženi krumpir s jajima

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...