Recepti

Recepti

Pureća prsa na kremastom umaku uz prženi krumpir s jajima

(za 4 osobe)
750 g purećeg filea
100 g svinjskog hamburgera
200 g šampinjona
500 ml vrhnja za kuhanje
300 g luka
50 g češnjaka
1 kg krumpira
4 jaja
1 dcl ulja
sol
papar

Pureći file narežemo na medaljone, začinimo i umotamo u svinjsku slaninu te u tavi na malo masnoće popečemo na laganoj vatri.
Luk sitno narežemo, popržimo ga, dodamo gljive i još sve zajedno popržimo uz dodatak češnjaka i začina. U gotovu smjesu dodamo vrhnje za kuhanje i usitnimo štapnim mikserom dok se sve ne sjedini i dok ne dobijemo umak lijepe teksture.
Krumpir i jaja prokuhamo u kipućoj vodi te malo ohladimo.
Sitno nasjeckamo luk, popržimo ga na ulju i dodamo naribani krumpir i jaja. Na sredinu tanjura stavimo umak, na umak stavimo pileći file te dodamo krumpir s jajima.

Jelo je pripremio chef Rade iz KTC restorana Mura(Mursko Središće).

Pureća prsa na kremastom umaku uz prženi krumpir s jajima Pureća prsa na kremastom umaku uz prženi krumpir s jajima

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...