Recepti

Recepti

Pureće party štangice

(za 4 osobe)
600 g purećih prsa
150 g bučinih koštica
4  jaja
oštro brašno
sol
papar
ulje za prženje
štapići drveni

Sastojci za umak:
200 ml čvrstog jogurta
200 ml kiselog vrhnja
1 režanj češnjaka
vlasac
sol
ljuti feferoni

Prilog:
1 kg batata
sol

Pureća prsa narezati na štapiće debljine prsta. Posoliti i popapriti sa svih strana, po želji dodati curry ili mljeveni kumin te ostaviti da se marinira.
Odvojiti žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napraviti snijeg, a žutanjke posoliti i uz dodavanje brašna napraviti gustu smjesu u koju na kraju dodamo snijeg. Pureća prsa nabosti na štapiće.
Bučine koštice popržiti na tavi bez dodavanja masnoće, a zatim ih usitniti. Pureća prsa utisnuti u usitnjene koštice, zatim u smjesu od jaja pa ponovno u usitnjene koštice i odmah staviti u vruće ulje. Pržiti par minuta sa svih strana. Najbolje je pržiti u tavi tako da su slobodni dijelovi štapića naslonjeni na rub tave. Kad dobiju zlatnu boju staviti ih na papirnati ubrus da se upije višak masnoće.
Za umak jogurt i kiselo vrhnje pomiješati s vlascem, češnjakom i solju. Ljute feferon dodati po vlastitom ukusu.

Za prilog predlažemo batat.
Batate oguliti i narezati na štapiće iste debljine te ih ispržiti u vrućem ulju. Nakon kratkog prženja, izvaditi ih iz ulja te ih staviti na papirnati ubrus i na kraju posoliti.

Pureće-party-štangice-ktc Pureće-party-štangice-ktc

Drugi recepti

Carsko meso iz tave

Carsko meso iz tave

Na carskom mesu napravimo rezove cca 5 milimetara u obliku kockica te u meso utrljamo sol i krupno mljeveni papar. Češnjak nasjeckamo na sitno, a mladi luk narežemo na kolutiće. Začinjeno carsko meso uvaljamo u brašno te ga ispečemo na 80 g maslaca do zlatno žute...

Punjene KTC rajčice

Punjene KTC rajčice

Rajčice izdubimo sa žlicom, ostavimo poklopac. Punjenje: svježi sir izmiješamo sa šunkom narezanom na sitne kockice, dodamo sjeckani peršin, vlasac, kiselo vrhnje, malo soli i 1 jaje. Napunimo rajčice, stavimo poklopac te ih naslažemo u namašćenu keramičku posudu,...

Pohani cvjetovi bazge

Pohani cvjetovi bazge

Od jaja, brašna, praška za pecivo, šećera i mlijeka napravimo glatku smjesu te dodamo rum i limunovu koricu. Cvjetove bazge umočimo u smjesu te ih kratko pržimo u vrućem ulju. Ispržene cvjetove stavimo na ubrus da upije višak masnoće. Serviramo uz preljev od jagoda...

Piletina u umaku od tikvica s kremastom palentom

Piletina u umaku od tikvica s kremastom palentom

Na ulju popržimo pileći file koji smo prethodno začinili sa solju i paprom. Pileći file ostavimo sa strane te pripremimo umak od tikvica. Sitno nasjeckamo češnjak i crveni luk, popržimo ga na vrućem ulju te dodamo tikvice narezane na sitne kockice. Tikvice lagano...