Recepti

Recepti

Pureće party štangice

(za 4 osobe)
600 g purećih prsa
150 g bučinih koštica
4  jaja
oštro brašno
sol
papar
ulje za prženje
štapići drveni

Sastojci za umak:
200 ml čvrstog jogurta
200 ml kiselog vrhnja
1 režanj češnjaka
vlasac
sol
ljuti feferoni

Prilog:
1 kg batata
sol

Pureća prsa narezati na štapiće debljine prsta. Posoliti i popapriti sa svih strana, po želji dodati curry ili mljeveni kumin te ostaviti da se marinira.
Odvojiti žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napraviti snijeg, a žutanjke posoliti i uz dodavanje brašna napraviti gustu smjesu u koju na kraju dodamo snijeg. Pureća prsa nabosti na štapiće.
Bučine koštice popržiti na tavi bez dodavanja masnoće, a zatim ih usitniti. Pureća prsa utisnuti u usitnjene koštice, zatim u smjesu od jaja pa ponovno u usitnjene koštice i odmah staviti u vruće ulje. Pržiti par minuta sa svih strana. Najbolje je pržiti u tavi tako da su slobodni dijelovi štapića naslonjeni na rub tave. Kad dobiju zlatnu boju staviti ih na papirnati ubrus da se upije višak masnoće.
Za umak jogurt i kiselo vrhnje pomiješati s vlascem, češnjakom i solju. Ljute feferon dodati po vlastitom ukusu.

Za prilog predlažemo batat.
Batate oguliti i narezati na štapiće iste debljine te ih ispržiti u vrućem ulju. Nakon kratkog prženja, izvaditi ih iz ulja te ih staviti na papirnati ubrus i na kraju posoliti.

Pureće-party-štangice-ktc Pureće-party-štangice-ktc

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...