Recepti

Recepti

Pureće party štangice

(za 4 osobe)
600 g purećih prsa
150 g bučinih koštica
4  jaja
oštro brašno
sol
papar
ulje za prženje
štapići drveni

Sastojci za umak:
200 ml čvrstog jogurta
200 ml kiselog vrhnja
1 režanj češnjaka
vlasac
sol
ljuti feferoni

Prilog:
1 kg batata
sol

Pureća prsa narezati na štapiće debljine prsta. Posoliti i popapriti sa svih strana, po želji dodati curry ili mljeveni kumin te ostaviti da se marinira.
Odvojiti žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napraviti snijeg, a žutanjke posoliti i uz dodavanje brašna napraviti gustu smjesu u koju na kraju dodamo snijeg. Pureća prsa nabosti na štapiće.
Bučine koštice popržiti na tavi bez dodavanja masnoće, a zatim ih usitniti. Pureća prsa utisnuti u usitnjene koštice, zatim u smjesu od jaja pa ponovno u usitnjene koštice i odmah staviti u vruće ulje. Pržiti par minuta sa svih strana. Najbolje je pržiti u tavi tako da su slobodni dijelovi štapića naslonjeni na rub tave. Kad dobiju zlatnu boju staviti ih na papirnati ubrus da se upije višak masnoće.
Za umak jogurt i kiselo vrhnje pomiješati s vlascem, češnjakom i solju. Ljute feferon dodati po vlastitom ukusu.

Za prilog predlažemo batat.
Batate oguliti i narezati na štapiće iste debljine te ih ispržiti u vrućem ulju. Nakon kratkog prženja, izvaditi ih iz ulja te ih staviti na papirnati ubrus i na kraju posoliti.

Pureće-party-štangice-ktc Pureće-party-štangice-ktc

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...