Recepti

Recepti

Razigrana salata

(normativ za 4 osobe)
500 g tjestenine (pužići ili fusili)
150 g šeri rajčica
300 g filea pilećeg zabatka
10 crnih maslina bez koštica
200 g svježih krastavaca
200 g Feta sira
1 žličica vlasca
2 žlice tekućeg jogurta ili milerama
2 žlice majoneze
sol, papar

Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, procijediti i ostaviti da se potpuno ohladi. Šeri rajčice prerezati na pola, feta sir i krastavce narezati na kockice. S filea pilećeg zabatka skinuti kožu, prepržiti na tavi na malo ulja i narezati na kockice. Sve sastojke staviti u posudu, pomiješati da se svi sastojci sjedine te po želji još posoliti i popapriti.

Savjet više:
Za potpuno osvježenje, ovako pripremljenu salatu rashladiti u hladnjaku prije konzumacije.

Jelo je pripremila chef Ivana iz KTC restorana Sokolovac.

Salata s tjesteninom i piletinom_ktc (2) Salata s tjesteninom i piletinom_ktc (2)

Drugi recepti

Pureće party štangice

Pureće party štangice

Pureća prsa narezati na štapiće debljine prsta. Posoliti i popapriti sa svih strana, po želji dodati curry ili mljeveni kumin te ostaviti da se marinira. Odvojiti žutanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napraviti snijeg, a žutanjke posoliti i uz dodavanje brašna...

Carsko meso iz tave

Carsko meso iz tave

Na carskom mesu napravimo rezove cca 5 milimetara u obliku kockica te u meso utrljamo sol i krupno mljeveni papar. Češnjak nasjeckamo na sitno, a mladi luk narežemo na kolutiće. Začinjeno carsko meso uvaljamo u brašno te ga ispečemo na 80 g maslaca do zlatno žute...

Punjene KTC rajčice

Punjene KTC rajčice

Rajčice izdubimo sa žlicom, ostavimo poklopac. Punjenje: svježi sir izmiješamo sa šunkom narezanom na sitne kockice, dodamo sjeckani peršin, vlasac, kiselo vrhnje, malo soli i 1 jaje. Napunimo rajčice, stavimo poklopac te ih naslažemo u namašćenu keramičku posudu,...

Pohani cvjetovi bazge

Pohani cvjetovi bazge

Od jaja, brašna, praška za pecivo, šećera i mlijeka napravimo glatku smjesu te dodamo rum i limunovu koricu. Cvjetove bazge umočimo u smjesu te ih kratko pržimo u vrućem ulju. Ispržene cvjetove stavimo na ubrus da upije višak masnoće. Serviramo uz preljev od jagoda...