Recepti

Recepti

Razigrana salata

(normativ za 4 osobe)
500 g tjestenine (pužići ili fusili)
150 g šeri rajčica
300 g filea pilećeg zabatka
10 crnih maslina bez koštica
200 g svježih krastavaca
200 g Feta sira
1 žličica vlasca
2 žlice tekućeg jogurta ili milerama
2 žlice majoneze
sol, papar

Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, procijediti i ostaviti da se potpuno ohladi. Šeri rajčice prerezati na pola, feta sir i krastavce narezati na kockice. S filea pilećeg zabatka skinuti kožu, prepržiti na tavi na malo ulja i narezati na kockice. Sve sastojke staviti u posudu, pomiješati da se svi sastojci sjedine te po želji još posoliti i popapriti.

Savjet više:
Za potpuno osvježenje, ovako pripremljenu salatu rashladiti u hladnjaku prije konzumacije.

Jelo je pripremila chef Ivana iz KTC restorana Sokolovac.

Salata s tjesteninom i piletinom_ktc (2) Salata s tjesteninom i piletinom_ktc (2)

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...