Recepti

Recepti

Razigrana salata

(normativ za 4 osobe)
500 g tjestenine (pužići ili fusili)
150 g šeri rajčica
300 g filea pilećeg zabatka
10 crnih maslina bez koštica
200 g svježih krastavaca
200 g Feta sira
1 žličica vlasca
2 žlice tekućeg jogurta ili milerama
2 žlice majoneze
sol, papar

Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, procijediti i ostaviti da se potpuno ohladi. Šeri rajčice prerezati na pola, feta sir i krastavce narezati na kockice. S filea pilećeg zabatka skinuti kožu, prepržiti na tavi na malo ulja i narezati na kockice. Sve sastojke staviti u posudu, pomiješati da se svi sastojci sjedine te po želji još posoliti i popapriti.

Savjet više:
Za potpuno osvježenje, ovako pripremljenu salatu rashladiti u hladnjaku prije konzumacije.

Jelo je pripremila chef Ivana iz KTC restorana Sokolovac.

Salata s tjesteninom i piletinom_ktc (2) Salata s tjesteninom i piletinom_ktc (2)

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...