Recepti

Recepti

Razigrana salata

(normativ za 4 osobe)
500 g tjestenine (pužići ili fusili)
150 g šeri rajčica
300 g filea pilećeg zabatka
10 crnih maslina bez koštica
200 g svježih krastavaca
200 g Feta sira
1 žličica vlasca
2 žlice tekućeg jogurta ili milerama
2 žlice majoneze
sol, papar

Tjesteninu skuhati u slanoj vodi, procijediti i ostaviti da se potpuno ohladi. Šeri rajčice prerezati na pola, feta sir i krastavce narezati na kockice. S filea pilećeg zabatka skinuti kožu, prepržiti na tavi na malo ulja i narezati na kockice. Sve sastojke staviti u posudu, pomiješati da se svi sastojci sjedine te po želji još posoliti i popapriti.

Savjet više:
Za potpuno osvježenje, ovako pripremljenu salatu rashladiti u hladnjaku prije konzumacije.

Jelo je pripremila chef Ivana iz KTC restorana Sokolovac.

Salata s tjesteninom i piletinom_ktc (2) Salata s tjesteninom i piletinom_ktc (2)

Drugi recepti

Rolada od vepra

Rolada od vepra

Postupak: Rolada od vepra U mljeveno meso dodamo sol, papar i jaje te sve dobro izmiješamo. Od smjese napravimo veliku četvrtastu šniclu, na nju stavimo ploške šunke, trake crvene paprike i sira te zarolamo u roladu koju omotamo sa šnitama špeka. Roladu uvijemo...

Zapečena sarma

Zapečena sarma

Priprema: Na ulju pržimo sitno sjeckani luk i pancetu. U posudi pomiješamo meso, jaje, kruh namočen u mlijeku i izdrobljen, pečeni luk i pancetu te začinimo. Dobro promiješamo rukom da se smjesa sjedini. Za bešamel umak zagrijemo maslac, pržimo na njemu malo brašna pa...

Božićni keksi s cimetom

Božićni keksi s cimetom

Priprema: Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i orašaste plodove. U drugoj posudi pomiješajte jaja, smeđi šećer, med, maslac i vanilin šećer te tome dodajte smjesu brašna i orašastih plodova. Sve zajedno zamijesite u kompaktnu smjesu i ostavite pola sata u...

Pečena purica punjena brusnicama i karameliziranim lukom

Pečena purica punjena brusnicama i karameliziranim lukom

Priprema: Kruh narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i zalijemo s mlijekom da se namoči. U tavi zagrijemo maslac pa dodamo narezani luk i dinstamo dok ne pocrveni, a zatim dodamo šećer, aceto balzamico i brusnice te kuhamo oko 10 min. Ostavimo da se malo ohladi,...