Recepti

Recepti

Rolada od vepra

Sastojci (za 4 osobe):
Rolada od vepra
600 g mljevene veprovine
200 g mljevene junetine
1 svježa crvena paprika
200 g polutvrdog sira
200 g šunke u ovitku
200 g špek hamburgera
sol, papar
1 jaje


Prilog

Punjene rajčice
4 kom rajčica
200 g svježeg sira
100 g šunke u ovitku
4 žlice kiselog vrhnja
sjeckani peršin i vlasac
sol, papar
1 jaje

Puslice od krumpira
500 g krumpira
maslac
parmezan
muškatni oraščić, sol
1 jaje

 

 

Postupak:
Rolada od vepra
U mljeveno meso dodamo sol, papar i jaje te sve dobro izmiješamo.
Od smjese napravimo veliku četvrtastu šniclu, na nju stavimo ploške šunke, trake crvene paprike i sira te zarolamo u roladu koju omotamo sa šnitama špeka. Roladu uvijemo folijom i pečemo na 180 °C 50-60min. Poslužimo uz punjene rajčice i puslice od krumpira.

Punjene rajčice
Rajčice izdubimo sa žlicom, ostavimo poklopac.
Svježi sir izmiješamo sa šunkom narezanom na sitne kockice, dodamo sjeckani peršin, vlasac, kiselo vrhnje, sol, papar i  jaje. S dobivenom smjesom napunimo rajčice, stavimo poklopac te ih naslažemo u namašćenu keramičku posudu i zapečemo 10 min na 180 °C.

Puslice od krumpira
Kuhani krumpir propasiramo, umiješamo maslac, ribani parmezan, muškatni oraščić, dodamo jaje i posolimo. S dekorativnom špricom napravimo male puslice, posipamo ih parmezanom te kratko zapečemo.

 

 

 

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...