Recepti

Recepti

Rolada od vepra

Sastojci (za 4 osobe):
Rolada od vepra
600 g mljevene veprovine
200 g mljevene junetine
1 svježa crvena paprika
200 g polutvrdog sira
200 g šunke u ovitku
200 g špek hamburgera
sol, papar
1 jaje


Prilog

Punjene rajčice
4 kom rajčica
200 g svježeg sira
100 g šunke u ovitku
4 žlice kiselog vrhnja
sjeckani peršin i vlasac
sol, papar
1 jaje

Puslice od krumpira
500 g krumpira
maslac
parmezan
muškatni oraščić, sol
1 jaje

 

 

Postupak:
Rolada od vepra
U mljeveno meso dodamo sol, papar i jaje te sve dobro izmiješamo.
Od smjese napravimo veliku četvrtastu šniclu, na nju stavimo ploške šunke, trake crvene paprike i sira te zarolamo u roladu koju omotamo sa šnitama špeka. Roladu uvijemo folijom i pečemo na 180 °C 50-60min. Poslužimo uz punjene rajčice i puslice od krumpira.

Punjene rajčice
Rajčice izdubimo sa žlicom, ostavimo poklopac.
Svježi sir izmiješamo sa šunkom narezanom na sitne kockice, dodamo sjeckani peršin, vlasac, kiselo vrhnje, sol, papar i  jaje. S dobivenom smjesom napunimo rajčice, stavimo poklopac te ih naslažemo u namašćenu keramičku posudu i zapečemo 10 min na 180 °C.

Puslice od krumpira
Kuhani krumpir propasiramo, umiješamo maslac, ribani parmezan, muškatni oraščić, dodamo jaje i posolimo. S dekorativnom špricom napravimo male puslice, posipamo ih parmezanom te kratko zapečemo.

 

 

 

Drugi recepti

Domaće krafne

Domaće krafne

U zdjelici usitnimo kvasac, dodamo 3 žlice šećera, prelijemo s 1.5 dl mlakog mlijeka i dobro promiješamo te stavimo u brašno koje smo prethodno dobro promiješali. Otopljeni kvasac malo prekrijemo brašnom i pustimo da se digne dok mi pripremamo žumanjke sa šećerom....

Zapečena sarma

Zapečena sarma

Priprema: Na ulju pržimo sitno sjeckani luk i pancetu. U posudi pomiješamo meso, jaje, kruh namočen u mlijeku i izdrobljen, pečeni luk i pancetu te začinimo. Dobro promiješamo rukom da se smjesa sjedini. Za bešamel umak zagrijemo maslac, pržimo na njemu malo brašna pa...

Božićni keksi s cimetom

Božićni keksi s cimetom

Priprema: Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i orašaste plodove. U drugoj posudi pomiješajte jaja, smeđi šećer, med, maslac i vanilin šećer te tome dodajte smjesu brašna i orašastih plodova. Sve zajedno zamijesite u kompaktnu smjesu i ostavite pola sata u...

Pečena purica punjena brusnicama i karameliziranim lukom

Pečena purica punjena brusnicama i karameliziranim lukom

Priprema: Kruh narežemo na kockice, stavimo u zdjelu i zalijemo s mlijekom da se namoči. U tavi zagrijemo maslac pa dodamo narezani luk i dinstamo dok ne pocrveni, a zatim dodamo šećer, aceto balzamico i brusnice te kuhamo oko 10 min. Ostavimo da se malo ohladi,...