Recepti

Recepti

Rolada od vepra

Sastojci (za 4 osobe):
Rolada od vepra
600 g mljevene veprovine
200 g mljevene junetine
1 svježa crvena paprika
200 g polutvrdog sira
200 g šunke u ovitku
200 g špek hamburgera
sol, papar
1 jaje


Prilog

Punjene rajčice
4 kom rajčica
200 g svježeg sira
100 g šunke u ovitku
4 žlice kiselog vrhnja
sjeckani peršin i vlasac
sol, papar
1 jaje

Puslice od krumpira
500 g krumpira
maslac
parmezan
muškatni oraščić, sol
1 jaje

 

 

Postupak:
Rolada od vepra
U mljeveno meso dodamo sol, papar i jaje te sve dobro izmiješamo.
Od smjese napravimo veliku četvrtastu šniclu, na nju stavimo ploške šunke, trake crvene paprike i sira te zarolamo u roladu koju omotamo sa šnitama špeka. Roladu uvijemo folijom i pečemo na 180 °C 50-60min. Poslužimo uz punjene rajčice i puslice od krumpira.

Punjene rajčice
Rajčice izdubimo sa žlicom, ostavimo poklopac.
Svježi sir izmiješamo sa šunkom narezanom na sitne kockice, dodamo sjeckani peršin, vlasac, kiselo vrhnje, sol, papar i  jaje. S dobivenom smjesom napunimo rajčice, stavimo poklopac te ih naslažemo u namašćenu keramičku posudu i zapečemo 10 min na 180 °C.

Puslice od krumpira
Kuhani krumpir propasiramo, umiješamo maslac, ribani parmezan, muškatni oraščić, dodamo jaje i posolimo. S dekorativnom špricom napravimo male puslice, posipamo ih parmezanom te kratko zapečemo.

 

 

 

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...