Recepti

Recepti

Rolice od filea oslića

Sastojci:
Rolice oslića:
400 g filea oslića
10 listova blitve
1 dcl bijelog vina
maslinovo ulje
sol, papar
limunov sok

Umak holandez:
3 žutanjka
85 g maslaca
1 žlica limunovog soka
sol
2 žlice bijelog vina
cayenne papar

Prilog od povrća:
400 g graha
200 g svježih šampinjona
200 g crvenog luka
100 g svježe mrkve
100 g tikvica
sol, papar, vegeta, bijeli luk
2 dcl ulja

Postupak:
Rolice
Na file oslića položimo blanširane listove blitve, zarolamo u rolice i umotamo u alu foliju, pečemo u vrelom ulju 10 minuta.

Umak
Žutanjke zagrijavati na pari uz stalno miješanje dok se ne zgusnu, dodati vino, limunov sok, maslac, sol, papar, miješati dok ne dobijemo pjenasti umak.

Prilog
Crveni luk sitno nasjeckati te lagano popržiti na ulju, povrće narezati po želji te sve zajedno staviti s grahom na luk. Pirjati dok grah ne omekša, na kraju začiniti.

Rolada od oslića_ktc Rolada od oslića_ktc

Drugi recepti

Pečeno pile s medom, limunom i začinskim biljem

Pečeno pile s medom, limunom i začinskim biljem

Postupak: Pile začinimo sa svim začinima, namažemo ga s medom te nakapamo s limunom i stavimo na pleh za pečenje. Krumpir i mrkvu ogulimo, narežemo i začinimo po želji te stavimo uz pile, zalijemo s vinom i sve zajedno pečemo u pećnici na 180°C jedan sat. Dobar...

Punjene tikvice

Punjene tikvice

Postupak: Tikvice očistiti, prerezati po dužini i izdubiti sredinu. Na ulju popržiti sitno sjeckani luk i češnjak, dodati piletinu narezanu na kockice, šampinjone na listiće te slaninu na male trakice. Pirjati dok sva tekućina ne ispari. Dodati vrhnje za kuhanje i čim...

Punjene bezmesne paprike

Punjene bezmesne paprike

Paprike prerezati na pola i očistiti od koštica. Na malo maslinovog ulja pirjati sitno nasjeckani luk te dodati sitno sjeckani češnjak. Pirjati uz stalno miješanje još par minuta.  Dodati tikvicu i rajčicu narezane na srednje kockice te šampinjone na listiće. Kad...

Zapečena tjestenina

Zapečena tjestenina

Tjesteninu skuhati u slanoj vodi po uputstvu s pakiranja. Poriluk narezati na kolutiće i pirjati na malo ulja dok ne uvene, dodati kranjsku kobasicu te još malo pirjati. U posebnoj posudi izmiješati vrhnje za kuhanje, svježi sir, jaja i posoliti po želji. Tjesteninu...