Recepti

Recepti

Rolice od filea oslića

Sastojci:
Rolice oslića:
400 g filea oslića
10 listova blitve
1 dcl bijelog vina
maslinovo ulje
sol, papar
limunov sok

Umak holandez:
3 žutanjka
85 g maslaca
1 žlica limunovog soka
sol
2 žlice bijelog vina
cayenne papar

Prilog od povrća:
400 g graha
200 g svježih šampinjona
200 g crvenog luka
100 g svježe mrkve
100 g tikvica
sol, papar, vegeta, bijeli luk
2 dcl ulja

Postupak:
Rolice
Na file oslića položimo blanširane listove blitve, zarolamo u rolice i umotamo u alu foliju, pečemo u vrelom ulju 10 minuta.

Umak
Žutanjke zagrijavati na pari uz stalno miješanje dok se ne zgusnu, dodati vino, limunov sok, maslac, sol, papar, miješati dok ne dobijemo pjenasti umak.

Prilog
Crveni luk sitno nasjeckati te lagano popržiti na ulju, povrće narezati po želji te sve zajedno staviti s grahom na luk. Pirjati dok grah ne omekša, na kraju začiniti.

Rolada od oslića_ktc Rolada od oslića_ktc

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...