Recepti

Recepti

Rolice od filea oslića

Sastojci:
Rolice oslića:
400 g filea oslića
10 listova blitve
1 dcl bijelog vina
maslinovo ulje
sol, papar
limunov sok

Umak holandez:
3 žutanjka
85 g maslaca
1 žlica limunovog soka
sol
2 žlice bijelog vina
cayenne papar

Prilog od povrća:
400 g graha
200 g svježih šampinjona
200 g crvenog luka
100 g svježe mrkve
100 g tikvica
sol, papar, vegeta, bijeli luk
2 dcl ulja

Postupak:
Rolice
Na file oslića položimo blanširane listove blitve, zarolamo u rolice i umotamo u alu foliju, pečemo u vrelom ulju 10 minuta.

Umak
Žutanjke zagrijavati na pari uz stalno miješanje dok se ne zgusnu, dodati vino, limunov sok, maslac, sol, papar, miješati dok ne dobijemo pjenasti umak.

Prilog
Crveni luk sitno nasjeckati te lagano popržiti na ulju, povrće narezati po želji te sve zajedno staviti s grahom na luk. Pirjati dok grah ne omekša, na kraju začiniti.

Rolada od oslića_ktc Rolada od oslića_ktc

Drugi recepti

Jaja punjena paštetom

Jaja punjena paštetom

Postupak: Jaja u ljusci kuhati u vodi oko 8 minuta. Na malo maslaca ispržiti češnjak, jetrica narezana na male komadiće i šampinjone na listiće.Po potrebi podlijevati goveđim temeljcem dok sve ne postane mekano i ispari većina tekućine. Maknuti s vatre, usitniti...

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Priprema sotea: Jelenji but marinirati 2 dana u ulju. Crveni luk pirjati s jelenjim mesom narezanim na trakice, dodati začine i podlijevati s mesnim temeljcem. Kestene skuhati, očistiti, pola propasirati u umak,  a pola ostaviti cijele. Kad meso omekša ubaciti...

Jesensko varivo s PIK kobasicama

Jesensko varivo s PIK kobasicama

Priprema: Na maslinovom ulju lagano pirjati usitnjeni luk, narezanu mrkvu i celer na kockice, dodati poriluk narezan na kolutiće, narezane vrganje, češnjak i tikvu te lovorov list. Zaliti s vodom te dodati namočenu leću, začiniti i ostaviti kuhati, pred kraj u varivo...

Orahnjača

Orahnjača

Postupak pripreme: Kvasac rastopiti u 1 dl mlakog mlijeka i malo šećera, u brašno dodati kvasac, šećer, malo soli, žumanjke, otopljeni maslac i mlijeko. Zamijesiti tijesto, pokriti ga krpom i ostaviti da se digne. Pomiješamo orahe, grožđice, maslac, med i šećer te sve...