Recepti

Recepti

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Sastojci: 
500 g očišćenih dagnji
10 surimi štapića
150 g ječmene kaše
100 g avokada
100 g cherry rajčica
1 luk
3 žlice maslinovog ulja
aceto balsamico, limunov sok
sol
bijeli luk
sjeckani peršin

Priprema: 
Ječmenu kašu skuhati, procijediti i ostaviti da se ohladi. Smrznute dagnje i surimi štapiće  kratko prokuhati u posoljenoj kipućoj vodi te također ohladiti.
Luk i avokado narezati na kockice i prepoloviti cherry rajčice. U ohlađenu ječmenu kašu, dodati dagnje, surimi štapiće, luk, avokado i cherry rajčice. Preliti s maslinovim uljem, aceto balsamicom i limunovim sokom. Sve zajedno posoliti te prema želji dodati i sjeckani bijeli luk.
Na kraju salatu dobro promiješati.
Poslužiti na lisnatoj salati i ukrasiti sa sjeckanim peršinom.

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...