Recepti

Recepti

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Sastojci: 
500 g očišćenih dagnji
10 surimi štapića
150 g ječmene kaše
100 g avokada
100 g cherry rajčica
1 luk
3 žlice maslinovog ulja
aceto balsamico, limunov sok
sol
bijeli luk
sjeckani peršin

Priprema: 
Ječmenu kašu skuhati, procijediti i ostaviti da se ohladi. Smrznute dagnje i surimi štapiće  kratko prokuhati u posoljenoj kipućoj vodi te također ohladiti.
Luk i avokado narezati na kockice i prepoloviti cherry rajčice. U ohlađenu ječmenu kašu, dodati dagnje, surimi štapiće, luk, avokado i cherry rajčice. Preliti s maslinovim uljem, aceto balsamicom i limunovim sokom. Sve zajedno posoliti te prema želji dodati i sjeckani bijeli luk.
Na kraju salatu dobro promiješati.
Poslužiti na lisnatoj salati i ukrasiti sa sjeckanim peršinom.

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Drugi recepti

Punjena juneća rolada

Punjena juneća rolada

Priprema: Juneću lopaticu sameljemo, dodamo na kockice narezani hamburger, šunku u ovitku, svježu papriku, peršin list i jaja, začinimo i sve zajedno dobro pomiješamo. Na stol stavimo mljevenu junetinu, razvučemo ju i na nju stavimo smjesu od mljevene puretine te u...

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Priprema: Pileća prsa narežite na tanke odreske, potucite ih te začinite. Na svaki odrezak stavite šnitu šunke i sira pa preklopite ili zarolajte. Tako pripremljene odreske uvaljajte u brašno, jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica, sezama i chia sjemenki. Pileće...

Savijača sa sirom i bučom

Savijača sa sirom i bučom

Priprema: Buču oguliti, izvaditi sjemenke i naribati. Stisnuti buču da se iscijedi višak vode, pomiješati s kiselim vrhnjem, svježim sirom, jajima, dodati šećer i malo soli. Vučeno tijesto odmotati, namazati listove s malo ulja i staviti nadjev na tijesto, zarolati te...

Varivo od tikvica s domaćim kobasicama

Varivo od tikvica s domaćim kobasicama

Priprema: Luk nasjeckamo na sitne kockice i pirjamo na ulju dok ne omekša, a zatim dodamo protisnuti češnjak, crvenu papriku i zalijemo s dva decilitra vode. Dodamo na kockice narezanu tikvicu, mrkvu i krumpir i kuhamo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Nakon što...