Recepti

Recepti

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Sastojci: 
500 g očišćenih dagnji
10 surimi štapića
150 g ječmene kaše
100 g avokada
100 g cherry rajčica
1 luk
3 žlice maslinovog ulja
aceto balsamico, limunov sok
sol
bijeli luk
sjeckani peršin

Priprema: 
Ječmenu kašu skuhati, procijediti i ostaviti da se ohladi. Smrznute dagnje i surimi štapiće  kratko prokuhati u posoljenoj kipućoj vodi te također ohladiti.
Luk i avokado narezati na kockice i prepoloviti cherry rajčice. U ohlađenu ječmenu kašu, dodati dagnje, surimi štapiće, luk, avokado i cherry rajčice. Preliti s maslinovim uljem, aceto balsamicom i limunovim sokom. Sve zajedno posoliti te prema želji dodati i sjeckani bijeli luk.
Na kraju salatu dobro promiješati.
Poslužiti na lisnatoj salati i ukrasiti sa sjeckanim peršinom.

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...