Recepti

Recepti

Salata od tune i tjestenine

Sastojci:
500 g tjestenine
400 g tuna komada iz konzerve
140 g kukuruza šećerca iz konzerve
100 g svježe paprike
1 ljubičasti luk
50 g feta sira
2 jaja
1 kiselo vrhnje
100 g majoneze
maslinovo ulje
sol i papar
Po želji: rikola, kapare, masline, limun…

Postupak:
U kipuću i posoljenu vodu staviti tjesteninu i kuhati na laganoj vatri 9-12 min, tj. dok tjestenina ne bude al dente. Tjesteninu ocijedimo i ostavimo da se ohladi, jaja skuhamo, ogulimo ih i narežemo na kockice. Iz konzerve ocijedimo tunu i kukuruz. Papriku, luk i feta sir narežemo na kockice te sve namirnice pomiješamo, začinimo, dodamo vrhnje i majonezu i malo maslinovog ulja. Na kraju još sve lagano pomiješamo, prema potrebi dodatno začinimo i stavimo u hladnjak da se malo ohladi.

Serviramo u duboku zdjelu i  ukrasimo s listićima rikule te na tanko narezanim kriškama limuna i luka.

Salata od tune i tjestenine ktc Salata od tune i tjestenine ktc

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...