Recepti

Recepti

Savijača sa sirom i bučom

Sastojci:
400 g buče
500 g kiselog vrhnja
250 g svježeg sira
200 g šećera
2 jaja
2 vučena tijesta
4 dl vrhnja za kuhanje
ulje
sol

Priprema:
Buču oguliti, izvaditi sjemenke i naribati. Stisnuti buču da se iscijedi višak vode, pomiješati s kiselim vrhnjem, svježim sirom, jajima, dodati šećer i malo soli.
Vučeno tijesto odmotati, namazati listove s malo ulja i staviti nadjev na tijesto, zarolati te stavite na pouljeni pleh.
Preliti sa slatkim vrhnjem i peći na 180 C 20 min. ili dok ne dobije lijepu boju i hrskavu koricu.

Prije posluživanja posipati prema želji, šećerom u prahu.

Dobar tek!

Savijača-sa-sirom-i-bučom Savijača-sa-sirom-i-bučom

Drugi recepti

Punjena juneća rolada

Punjena juneća rolada

Priprema: Juneću lopaticu sameljemo, dodamo na kockice narezani hamburger, šunku u ovitku, svježu papriku, peršin list i jaja, začinimo i sve zajedno dobro pomiješamo. Na stol stavimo mljevenu junetinu, razvučemo ju i na nju stavimo smjesu od mljevene puretine te u...

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Punjena pileća prsa sa sjemenkama

Priprema: Pileća prsa narežite na tanke odreske, potucite ih te začinite. Na svaki odrezak stavite šnitu šunke i sira pa preklopite ili zarolajte. Tako pripremljene odreske uvaljajte u brašno, jaja, a zatim u mješavinu krušnih mrvica, sezama i chia sjemenki. Pileće...

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Salata od dagnji i surumi štapića s ječmenom kašom

Priprema:  Ječmenu kašu skuhati, procijediti i ostaviti da se ohladi. Smrznute dagnje i surimi štapiće  kratko prokuhati u posoljenoj kipućoj vodi te također ohladiti. Luk i avokado narezati na kockice i prepoloviti cherry rajčice. U ohlađenu ječmenu kašu, dodati...

Varivo od tikvica s domaćim kobasicama

Varivo od tikvica s domaćim kobasicama

Priprema: Luk nasjeckamo na sitne kockice i pirjamo na ulju dok ne omekša, a zatim dodamo protisnuti češnjak, crvenu papriku i zalijemo s dva decilitra vode. Dodamo na kockice narezanu tikvicu, mrkvu i krumpir i kuhamo na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Nakon što...