Recepti

Recepti

Toplo hladna osvježavajuća salata s piletinom

(za 4 osobe)
800 g pilećih prsa
150 g svježe paprike
150 g cheery rajčice
150 g dinje
250 g mini mozzarelle
sol
maslinovo ulje
ružmarin
rikula

Papriku, cheery rajčicu i dinju narežemo na kockice i zajedno pomiješamo s mini mozzarellom te začinimo po želji. Pileća prsa posolimo i dodamo malo ružmarina, stavimo ih na roštilj i ispečemo.
Poslužimo u dubokom tanjuru tako da prvo stavimo salatu i na salatu pečenu piletinu te sve dodatno ukrasimo rikulom.

Toplo hladna salata s piletinom_ktc Toplo hladna salata s piletinom_ktc

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...