Recepti

Recepti

Toplo hladna osvježavajuća salata s piletinom

(za 4 osobe)
800 g pilećih prsa
150 g svježe paprike
150 g cheery rajčice
150 g dinje
250 g mini mozzarelle
sol
maslinovo ulje
ružmarin
rikula

Papriku, cheery rajčicu i dinju narežemo na kockice i zajedno pomiješamo s mini mozzarellom te začinimo po želji. Pileća prsa posolimo i dodamo malo ružmarina, stavimo ih na roštilj i ispečemo.
Poslužimo u dubokom tanjuru tako da prvo stavimo salatu i na salatu pečenu piletinu te sve dodatno ukrasimo rikulom.

Toplo hladna salata s piletinom_ktc Toplo hladna salata s piletinom_ktc

Drugi recepti

Jaja punjena paštetom

Jaja punjena paštetom

Postupak: Jaja u ljusci kuhati u vodi oko 8 minuta. Na malo maslaca ispržiti češnjak, jetrica narezana na male komadiće i šampinjone na listiće.Po potrebi podlijevati goveđim temeljcem dok sve ne postane mekano i ispari većina tekućine. Maknuti s vatre, usitniti...

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Jelenji sote s vrganjima i kestenima

Priprema sotea: Jelenji but marinirati 2 dana u ulju. Crveni luk pirjati s jelenjim mesom narezanim na trakice, dodati začine i podlijevati s mesnim temeljcem. Kestene skuhati, očistiti, pola propasirati u umak,  a pola ostaviti cijele. Kad meso omekša ubaciti...

Jesensko varivo s PIK kobasicama

Jesensko varivo s PIK kobasicama

Priprema: Na maslinovom ulju lagano pirjati usitnjeni luk, narezanu mrkvu i celer na kockice, dodati poriluk narezan na kolutiće, narezane vrganje, češnjak i tikvu te lovorov list. Zaliti s vodom te dodati namočenu leću, začiniti i ostaviti kuhati, pred kraj u varivo...

Orahnjača

Orahnjača

Postupak pripreme: Kvasac rastopiti u 1 dl mlakog mlijeka i malo šećera, u brašno dodati kvasac, šećer, malo soli, žumanjke, otopljeni maslac i mlijeko. Zamijesiti tijesto, pokriti ga krpom i ostaviti da se digne. Pomiješamo orahe, grožđice, maslac, med i šećer te sve...