Recepti

Recepti

Tortilje punjene s piletinom i julienne povrćem

Sastojci za tortilje punjene s piletinom i julienne povrćem (za 4 osobe):
8 kom tortilja
500 g filea pilećeg zabatka
300 g gauda sira
200 g zelene paprike
200 g crvene paprike
200 g mrkve
200 g tikvica
250 g rukole
1 dl maslinovog ulja
1 dl balzamičnog octa
sol

Sastojci za salsu:
300 g luka
500 g pelata
sol, papar, čili u prahu
maslinovo ulje

Na maslinovom ulju popržimo piletinu koju smo prethodno narezali na trakice. Izvadimo iz tavice i popržimo povrće koje je narezano na julienne. Kad povrće omekša dodamo piletinu i začinimo te dodamo naribani sir i promiješamo da se sir ravnomjerno rasporedi. Zagrijemo tortilje i napunimo nadjevom i rukolom te ih namotamo.

Popržimo luk na maslinovom ulju dok luk ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodamo pelate. Začinimo solju, paprom i čilijem te propasiramo štapnim mikserom.

Tortilje zalijemo salsom.

Jelo je pripremio chef Rade iz KTC restorana Mura (Mursko Središće).

 

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...