Recepti

Recepti

Tortilje punjene s piletinom i julienne povrćem

Sastojci za tortilje punjene s piletinom i julienne povrćem (za 4 osobe):
8 kom tortilja
500 g filea pilećeg zabatka
300 g gauda sira
200 g zelene paprike
200 g crvene paprike
200 g mrkve
200 g tikvica
250 g rukole
1 dl maslinovog ulja
1 dl balzamičnog octa
sol

Sastojci za salsu:
300 g luka
500 g pelata
sol, papar, čili u prahu
maslinovo ulje

Na maslinovom ulju popržimo piletinu koju smo prethodno narezali na trakice. Izvadimo iz tavice i popržimo povrće koje je narezano na julienne. Kad povrće omekša dodamo piletinu i začinimo te dodamo naribani sir i promiješamo da se sir ravnomjerno rasporedi. Zagrijemo tortilje i napunimo nadjevom i rukolom te ih namotamo.

Popržimo luk na maslinovom ulju dok luk ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodamo pelate. Začinimo solju, paprom i čilijem te propasiramo štapnim mikserom.

Tortilje zalijemo salsom.

Jelo je pripremio chef Rade iz KTC restorana Mura (Mursko Središće).

 

Drugi recepti

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Luk očistimo i nasjeckamo ga na sitno, pola piletine narežemo na kockice, a pola ostavimo kao odreske, narežemo dimljeni špek na kockice. U lonac stavimo 1,6 l vode, zasolimo i kada zakipi stavimo rižu te ju kuhamo na laganoj vatri dok ne postane al dente. U zagrijanu...

Bezglutenski muffini s borovnicama

Bezglutenski muffini s borovnicama

Zagrijte pećnicu na 190°C. Kalup za muffine od 12 šalica obložite papirnatim ulošcima. Stavite Schär brašno, šećer i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Promiješajte pjenjačom ili vilicom da se sjedini. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju....

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Nasjeckamo luk, papriku i tikvice na kockice, mrkvu na trakice te šparoge na veće kolutiće. Piletinu narežemo na trakice i popržimo na vrućem ulju te posolimo i popaprimo. Pečenu piletinu izvadimo iz tave i stavimo na toplo. Na masnoću na kojoj se pekla piletina...

Marinirano miješano meso sa žara

Marinirano miješano meso sa žara

Meso narezati na odreske i staviti u marinadu napravljenu od smilja, ružmarina, soli, papra i mljevene paprike uz dodatak ulja. Ostaviti u marinadi cca sat vremena da poprimi okuse. Izvaditi ga iz marinade i lagano ispeći na roštilju. Krumpir prethodno prokuhati u...