Recepti

Recepti

Tortilje punjene s piletinom i julienne povrćem

Sastojci za tortilje punjene s piletinom i julienne povrćem (za 4 osobe):
8 kom tortilja
500 g filea pilećeg zabatka
300 g gauda sira
200 g zelene paprike
200 g crvene paprike
200 g mrkve
200 g tikvica
250 g rukole
1 dl maslinovog ulja
1 dl balzamičnog octa
sol

Sastojci za salsu:
300 g luka
500 g pelata
sol, papar, čili u prahu
maslinovo ulje

Na maslinovom ulju popržimo piletinu koju smo prethodno narezali na trakice. Izvadimo iz tavice i popržimo povrće koje je narezano na julienne. Kad povrće omekša dodamo piletinu i začinimo te dodamo naribani sir i promiješamo da se sir ravnomjerno rasporedi. Zagrijemo tortilje i napunimo nadjevom i rukolom te ih namotamo.

Popržimo luk na maslinovom ulju dok luk ne poprimi zlatnu boju, a zatim dodamo pelate. Začinimo solju, paprom i čilijem te propasiramo štapnim mikserom.

Tortilje zalijemo salsom.

Jelo je pripremio chef Rade iz KTC restorana Mura (Mursko Središće).

 

Drugi recepti

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...

Tortilje s tunom

Tortilje s tunom

Priprema: U posudi pomiješajte kukuruz, sitno narezane kisele krastavce, ocijeđenu tunu, nasjeckani peršin, senf, majonezu, grčki jogurt te dodajte po želji sol i papar. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte tortilju. Zagrijte tortilju 30 sekundi sa svake...

Torta od poriluka

Torta od poriluka

Priprema: Poriluk očistite, narežite, operite i stavite na 10 min u kipuću vodu da se kratko prokuha. Posudu u kojoj ćete pripremati namažite uljem, na dno stavite polovicu poriluka, na njega stavite na ploške narezanu rajčicu, posipajte s krušnim mrvicama i prekrijte...

Kukuruzna zlevanka

Kukuruzna zlevanka

Priprema: Mikserom izmiješati jaja i šećer. Dodati ulje, kukuruzno i glatko brašno, prašak za pecivo, jogurt i vanilin šećer te dobro izmiksati. Smjesu preliti u kalup prekriven papirom za pečenje i ravnomjerno rasporediti. Šljive i vrhnje dodati na tako raspoređenu...