Recepti

Recepti

Uskrsna pinca

200 ml svježeg mlijeka
1 vrećica suhog kvasca
550 g  glatkog brašna
120 g šećera
50 g maslaca
50 ml ulja
3 žumanjka
2 prstohvata soli
1 žlica ruma
1 jabuka
po želji korica jedne naranče

Dodatno:
1 jaje
po želji listići badema

U posudu dodamo sve sastojke te mikserom mijesimo tijesto cca 5 min, tj. dok ne dobijemo glatku teksturu. Jabuku naribamo na sitni ribež, dodamo u tijesto te umijesimo dok se ne lijepo ne poveže. Tijesto izvadimo, malo ga pobrašnimo da bi ga lakše oblikovali te ga premjestimo u blago nauljenu posudu i ostavimo da se diže u toploj prostoriji oko 2 sata.
Kada se tijesto diglo, podijelimo ga na dva jednaka dijela i napravimo kugle. Pleh od pećnice obložimo papirom za pečenje te svoje pince stavimo na njih. Vilicom izmutimo jedno jaje i premažemo pince po vrhu i pomoću noža napraviti x ili križ i posipamo ih listićima badema. Ostavimo ih da se dižu još 1 sat, a zatim zagrijati pećnicu na 180° C. U zagrijanu pećnicu stavimo peći pince cca 45 min.

Uskrsna pinca

Drugi recepti

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Kremasti rižoto s piletinom i povrćem

Luk očistimo i nasjeckamo ga na sitno, pola piletine narežemo na kockice, a pola ostavimo kao odreske, narežemo dimljeni špek na kockice. U lonac stavimo 1,6 l vode, zasolimo i kada zakipi stavimo rižu te ju kuhamo na laganoj vatri dok ne postane al dente. U zagrijanu...

Bezglutenski muffini s borovnicama

Bezglutenski muffini s borovnicama

Zagrijte pećnicu na 190°C. Kalup za muffine od 12 šalica obložite papirnatim ulošcima. Stavite Schär brašno, šećer i prašak za pecivo u veliku zdjelu. Promiješajte pjenjačom ili vilicom da se sjedini. U posebnoj posudi pomiješajte mlijeko, ulje, jaja i vaniliju....

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Bulgur s piletinom i šarenim povrćem

Nasjeckamo luk, papriku i tikvice na kockice, mrkvu na trakice te šparoge na veće kolutiće. Piletinu narežemo na trakice i popržimo na vrućem ulju te posolimo i popaprimo. Pečenu piletinu izvadimo iz tave i stavimo na toplo. Na masnoću na kojoj se pekla piletina...

Marinirano miješano meso sa žara

Marinirano miješano meso sa žara

Meso narezati na odreske i staviti u marinadu napravljenu od smilja, ružmarina, soli, papra i mljevene paprike uz dodatak ulja. Ostaviti u marinadi cca sat vremena da poprimi okuse. Izvaditi ga iz marinade i lagano ispeći na roštilju. Krumpir prethodno prokuhati u...