U posudu dodamo sve sastojke te mikserom mijesimo tijesto cca 5 min, tj. dok ne dobijemo glatku teksturu. Jabuku naribamo na sitni ribež, dodamo u tijesto te umijesimo dok se ne lijepo ne poveže. Tijesto izvadimo, malo ga pobrašnimo da bi ga lakše oblikovali te ga premjestimo u blago nauljenu posudu i ostavimo da se diže u toploj prostoriji oko 2 sata.
Kada se tijesto diglo, podijelimo ga na dva jednaka dijela i napravimo kugle. Pleh od pećnice obložimo papirom za pečenje te svoje pince stavimo na njih. Vilicom izmutimo jedno jaje i premažemo pince po vrhu i pomoću noža napraviti x ili križ i posipamo ih listićima badema. Ostavimo ih da se dižu još 1 sat, a zatim zagrijati pećnicu na 180° C. U zagrijanu pećnicu stavimo peći pince cca 45 min.
PIK krvavice s kiselim zeljem
Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!