Recepti

Recepti

Uskrsna pinca

200 ml svježeg mlijeka
1 vrećica suhog kvasca
550 g  glatkog brašna
120 g šećera
50 g maslaca
50 ml ulja
3 žumanjka
2 prstohvata soli
1 žlica ruma
1 jabuka
po želji korica jedne naranče

Dodatno:
1 jaje
po želji listići badema

U posudu dodamo sve sastojke te mikserom mijesimo tijesto cca 5 min, tj. dok ne dobijemo glatku teksturu. Jabuku naribamo na sitni ribež, dodamo u tijesto te umijesimo dok se ne lijepo ne poveže. Tijesto izvadimo, malo ga pobrašnimo da bi ga lakše oblikovali te ga premjestimo u blago nauljenu posudu i ostavimo da se diže u toploj prostoriji oko 2 sata.
Kada se tijesto diglo, podijelimo ga na dva jednaka dijela i napravimo kugle. Pleh od pećnice obložimo papirom za pečenje te svoje pince stavimo na njih. Vilicom izmutimo jedno jaje i premažemo pince po vrhu i pomoću noža napraviti x ili križ i posipamo ih listićima badema. Ostavimo ih da se dižu još 1 sat, a zatim zagrijati pećnicu na 180° C. U zagrijanu pećnicu stavimo peći pince cca 45 min.

Uskrsna pinca

Drugi recepti

PIK krvavice s kiselim zeljem

PIK krvavice s kiselim zeljem

Priprema: Na tavi zagrijemo ulje, stavimo sitno narezani luk i hamburger te sve zajedno popržimo i stavimo kiselo zelje. Začinima i dinstamo dok zelje ne omekša, krvavice stavimo u nauljeni pleh i stavimo u pećnicu na 180°C na 40 minuta. Dobar tek!

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Piletina s hokaido tikvom i pireom od batata

Priprema: Batat ogulite, narežite na kockice i kuhajte u slanoj vodi. Za to vrijeme prepržite luk i češnjak na maslacu, dodajte piletinu narezanu na manje kockice i pirjajte dok meso ne omekša. Dodajte hokaido tikvu narezanu na iste kockice kao i meso. Kada tikva...

Svinjski lungić sa šampinjonima

Svinjski lungić sa šampinjonima

Priprema: Svinjski lungić očistiti od žilica i masnoće i narezati na medaljone debljine 2 cm te posoliti. U tavi na maslacu kratko prepržiti medaljone i nakon toga izvaditi ih i staviti na stranu. Na tavu dodati sitno sjeckani luk. Čim luk promijeni boju treba odmah...

Hladna salata s lososom

Hladna salata s lososom

Priprema: Tjesteninu skuhajte al dente. Skuhajte brokulu i grašak te dobro ocijedite i ostavite da se ohladi. Dimljeni losos narežite na kockice. U posudi pomiješajte tjesteninu, povrće, losos, maslinovo ulje i limunov sok te začinite po želji. Ako nije dovoljno...